EC_Special – varianta urbană a luat sfârșit

EC_Special

Ediția EC_Special – varianta urbană a luat sfârșit! Dacă am fost obișnuiți ca festivalul Electric Castle să aibă loc la Castel, anul acesta lucrurile s-au schimbat. Și s-au schimbat în bine: după un weekend electrizant la Bonțida, petrecerea s-a mutat în oraș.

Day 4

Prima zi a festivalului am cam ratat-o din cauza condițiilor meteo. Nu am scăpat de ploaia de la Electric nici în oraș. A plouat o oră, dar a plouat bine, așa că am plecat acasă. Nu prea am avut unde să mă adăpostesc de ploaie și îmi expusesem și aparatura la apă. Am reușit doar să ajung la Kogălniceanu Stage, unde am scanat rapid punctele de interes, după care m-am cărat. Am ratat show-ul de pe Unirii Stage, pe care, sincer, mi-ar fi plăcut să-l văd.

Day 5

Am plecat cu forțe proaspete spre orășelul Electric instalat în Cluj. Sunt impresionată de toată munca depusă de organizatori și voluntari. S-au mobilizat extraordinar de bine, căci au mutat cam tot ce era amenajat la Bonțida în cele 20 de locații din Cluj. Îmi place faptul că oamenii ăștia au curaj să facă asemenea nebunii, iar partea bună este că le iese foarte bine.

M-am uitat pe hartă ca să mă orientez mai bine, căci voiam să vizitez fiecare locație din festival. Dacă la Bonțida mă plângeam uneori că e mult de mers de la un stage la altul, stați să vedeți cum a fost în oraș. A trebuit să mă organizez bine, să îmi notez artiștii pe care voiam să îi văd și să mă asigur că ajung în timp util.

Cu toate astea, am reușit să mă învârt mai mult în zona centrală: Muzeul de Artă și Unirii Stage, Kogălniceanu, Liceul Reformat și Rectoratul UBB Stage. Am stat puțin la fiecare stage, doar ca-mi fac o idee, iar la ora 22:00 am fugit spre Cetățuie pentru a vedea instalația SKY TOWER. Mi-nu-na-tă!

Day 6

Am vrut să-mi încep ceva mai devreme ziua în festival pentru a participa la EC Talks, dar Matei nu m-a lăsat. Și chiar mi-a părut rău, căci anul acesta s-a discutat intens despre stilul de viață sustenabil. Consider că e un subiect important și că ne putem implica cu toții în acest sens. Așadar, până a început concertul Asaf Avidan, am mers să văd câteva dintre Instalațiile New Media amplasate în oraș.

Hotel Belvedere, Sala Cristal – Vincent Houzé – Fluid Structure – SUA
Casa Tranzit, Playmodes – Espills – Spania

Am stat la tot concertul Asaf Avidan și tare mult mi-a plăcut. Deși nu este pentru prima dată când are concerte în România, eu l-am descoperit la EC_Special.

Day 8-9-10

Ziua a șaptea a festivalului iar am ratat-o din cauza unei indigestii. Am vegetat toată ziua și urmăream conturile de social media Electric Castle pentru a mă pune la curent cu ceea ce se întâmpla în festival. Din păcate, i-am ratat pe cei de la Subcarpați. Merg la concertele lor ori de câte ori am ocazia și m-am frustrat că o indigestie mă oprește să fiu prezentă la concertul lor.

Weekendul EC_Special a trecut extrem de repede. Am participat la mai multe activări (m-am ales și cu un tricou pictat abstract de la Glo) și am mers la cât de multe concerte am putut. Nu aveam cum să o ratez pe Aurora – o zână desăvârșită! Am participat și la conferința de presă pe care a ținut-o la Casa Tiff și m-am bucurat să cunosc o frântură din ea. Concertul ei m-a uns pe suflet, o admir maxim!

Dincolo de artiștii prezenți la EC_special, de instalațiile new media, de activări și de mâncarea bună, mi-au plăcut oamenii. Comunitatea Electric Castle este una foarte faină, iar acest lucru face acest festival și mai frumos. S-a putut vedea dorul pe care l-am dus cu toții, dor de muzică bună, dor de socializare și de ore nedormite.

„Am observat în ochii participanților la festival fericirea revederii cu cei dragi în locul acesta, atât de iubit de noi toți. Ținând cont că suntem aceeași echipă video de câțiva ani, același lucru s-a întâmplat și în cazul nostru. Ne lipseau orele nedormite pe care le investim în redarea cât mai fidelă a feelingul Electric Castle.”

Dorin Marcu, regizorul filmului

Leave a Reply