Cărți faine de la Bookzone

cărți-faine-bookzone

Dacă și tu ești iubitor de lectură, probabil că ești într-o permantă căutare de cărți faine. Înainte de a îți recomanda eu două titluri, vreau chiar acum să-mi lași într-un comentariu o recomandare de carte. Ultima carte citită sau o carte care te-a impresionat, indiferent de perioada în care ai citit-o.

cărți-bookzone

Gallant. Conacul bântuit – V.E. Schwab

În mod normal, nu mi-aș cumpăra o astfel de carte. Nu pot spune că ador genul fantasy și fenomele paranormale, cu fantome, vampiri și alte entități. Ceva din rezumatul acestei cărți mi-a stârnit interesul, așa că-i voi oferi o șansă. În plus, am auzit numai cuvinte de laudă la adresa autoarei, așadar am motive în plus să o citesc.

Când Olivia ajunge în sfârșit la Gallant, în urma unei scrisori misterioase primite de la unchiul său descoperă un întreg univers plin de secrete și fantome. Chiar de la sosire, ea află trei lucruri importante: unchiul său a murit de multă vreme, nu are voie să iasă afară după apus și, orice s-ar întâmpla, nu trebuie să treacă de partea cealaltă a zidului vechi care străjuiește locul. 

Rezumat Bookzone

Fiind un roman presărat cu secrete, cel mai probabil voi fi plăcut surprinsă. La fel de bine cred că mi-ar plăcea și o ecranizare a acestei cărți, însă revin cu impresii.

Arta-de-a-fi-liber-citat

Arta de a fi liber – Nedra Glover Tawwab

Arta de a fi liber este una dintre acele cărți faine pe care merită să le ai în bibliotecă. Nu mă avânt atât de tare încât să spun că e o carte care îți schimbă viața, ci mai degrabă una care îți oferă o nouă perspectivă. Ca să fac o analogie, o pereche nouă de ochelari cu care poți vedea clar ce se întâmplă în jurul tău.

Cred cu tărie că multe dintre conflictele interumane se rezumă la limite. Limitele pe care tu le impui, dar la fel de bine limitele pe acre alții ți le impune. E atât de important să fim conștienți de aceste limite, dar mai ales, să le respectăm.

Arta de a fi liber poate fi ajutorul de care ai nevoie pentru a începe să spui NU sau imboldul pentru a trasa limite. Oricare ar fi situația, merită citită deoarece e o carte foarte lejeră și se citește ușor.

Cine a zis că o carte faină nu poate fi și o carte de dezvoltare personală?

Și dacă încă nu mi-ai lăsat un comentariu cu o recomandare (cel puțin!), te invit să o faci acum! Abia aștept să adaug cărți faine pe lista mea to be readed!

Leave a Reply