Nu știu la voi cum stă treaba, însă în ultima vreme, Facebook-ul îmi este plin de poze cu bebeluși. Unele mai sofisticate ca altele. Unele mai reușite, altele mai puțin. Ședințe foto cu tematică de Crăciun, de Paște sau în natură, ședințe foto care să imortalizeze primele zile din viața bebelușului sau, pur și simplu ședințe foto aniversare.

Cert este că nu orice poate realiza ședințe foto nou-născuți. Bine, oricine poate apăsa un buton, dar treaba asta cu pozatul poate fi o adevărată filosofie. Trebuie să ții cont de mai mulți factori atunci când faci acea poză: lumina, cadru, distanța și mulți alți factori pe care doar un fotograf profesionist știe.

Cristian Lole este unul dintre ei. Este un fotograf pentru bebeluși desăvâșit, deși nu este tocmai ușor să ai clienți atât de micuți. „Când spunem copii, spunem puritate, spontaneitate, naturalețe, lipsă de inhibiții, amuzament”. Acestea sunt cuvintele pe care le folosește pentru a-și sintetiza munca sa în câteva cuvinte.

fotograf-nuntă-timișoara

Și pe bună dreptate! Pe cât de amuzant ar fi să lucrezi cu niște bebeluși, pe atât de mult trebuie să fii înarmat cu răbdare. Desigur, este mult mai ușor ca și fotograf să dai indicații precise pentru un rezultat fabulos: „stai în poziția asta”, „uită-te în partea aia”, „zâmbește”, dar când lucrezi cu bebeluși aceste indicații sunt inutile.

 

Cu cei mici, trebuie să știi să anticipezi fiecare mișcare, fiecare gest. Iar acest lucru necesită experiență și, de ce nu, talent. Dacă faci un lucru cu pasiune, atunci totul se simplifică.

Un fotograf bebeluși bun, din punctul meu de vedere, este acea persoană care reușește să îmi transmită emoție prin fotografiile sale. În momentul în care îi răsfoiesc albumul virtual, să mă transpună în acel loc, în acea poveste. Să mă facă să zic „vreau și eu așa”. Un fotograf bun este acela care face ca ședința foto să fie mai mult o joacă și care reușește să creeze o legătură cu clientul său.

Cristian Lole, însă, se descurcă de minune și la alte evenimente. Ca de exenplu, la nuntă. Sau botezuri. Sau orice eveniment este important pentru tine. Surprinde cadre deosebite și reușește să creeze un album de nuntă natural, dar atât de frumos.

Răsfoind site-ul de prezentare a lui Cristian, m-am îndrăgostit de o fotografie în mod special, așa că m-am gândit să o las la final! Cu siguranță, Cristian Lole este un fotograf cu care aș colabora pentru a obține cele mai frumoase și inedite amintiri!

Un fotograf este bun atunci când pozele vorbesc…

 

fotograf-nuntă

 

Sursă foto:cristianlole.ro

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*