Amintiri cu radicali și integrale

integrale-meditații-matematica

Mai țineți minte zilele în care mergeam la școală cu zâmbetul pe buze știind că avem prima oră matematică? Și abia așteptam să intre domnul profesor în clasă pentru a ne preda cu calm și răbdare o nouă lecție? Când puteam să întrerupem oricând simțeam nevoia de încă o explicație? Când stăteam relaxați în bănci și rezolvam probleme cu radicali și integrale? Când nu aveam tone de teme pentru acasă cu exerciții pe care nici părinții sau frații mai mari habar nu aveau să le rezolve? Ah, nu? Nu vă aduceți aminte? Nici eu!

Pentru mine, toată generala și liceul a fost un chin, iar tot acel chin se reducea la ora de matematică. Erau multe noțiuni pe care nu le înțelegeam, însă îmi era teamă să pun vreo întrebare. Totul trebuia memorat până în cel mai mic detaliu: fiecare formulă, fiecare definiție. Din cauza stresului și din cauza faptului că eram nevoită să învăț multă informație în timp scurt, am eșuat. Astfel că m-am resemnat pedepselor primite din partea profesorului și îmi era mult mai ușor să scriu o formulă de 50, 100 sau chiar 300 de ori, decât să mă chinui să o mai învăț.

centrul-unirea

O perioadă chiar am început să fac meditații la matematică. Mi-am zis că e imposibil să nu înțeleg matematica din moment ce fac ore suplimentare. Maaaare greșeală, mare a fost și această decizie cu meditația. Ședințele decurgeau în felul următor: ajungeam acasă la domnul profesor, copiam cât de multe exerciții (deja rezolvate) puteam și plecam acasă. Zero ajutor. Zero implicare. Zero matematică înțeleasă.

Mi-ar fi plăcut ca ședințele de meditații să fie făcute altfel. Să văd implicare din partea profesorului și, mai mult decât atât, să văd că o face cu plăcere. Nu din obligație sau din obișnuință. Mi-ar fi plăcut să mi se dea un exemplu la ce mă vor ajuta rezolvarea unor ecuații. Să-mi dea exemple de situații reale în care voi avea nevoie de integrale. Să am acces tot timpul la formule și nu să le tocesc zi și noapte. Din punctul meu de vedere, e mult mai important să știi cum aplici o formulă și nu cum arată o formulă matematică.

Simt o ușoară urmă de frustrare și regret pentru că astăzi sunt mamă și mă simt nepregătită pentru susținerea copilului meu. Îmi e teamă de faptul că va veni acasă de la școală cu un morman de teme și nu voi avea nici cea mai vagă idee cum să-l ajut.

Partea bună în toată această poveste este că în 2022 există meditații la matematică online. Cu un singur click poți avea acces la un program de pregătire bine organizat, chiar în confortul casei tale. Cu ședințe de meditații online care pot fi și înregistrate, astfel că ai posibilitatea să revii la ele oricând simți nevoia. Cu stil de predare individual sau de grup, în funcție de ritmul tău de învățare. Cu program flexibil, dar constant pentru a vedea rezultate. Cu profesori bine pregătiți, prietenoși, tineri și cu mult bun simț. La Centrul Unirea se întâmplă toate aceste lucruri drăguțe, iar dacă vrei să te convingi ai 40 de minute în care poți testa dacă stilul lor de predare ți se potrivește.

meditații-matematică

Sunt fericită și recunoscătoare pentru că există un astfel de program de meditații online. Ca părinte, pot urmări și eu din umbră ședințele de meditații, iar copilul nu mai pierde timp inutil pe autobuz/metrou. Timpul câștigat poate fi investit într-un hobby sau în ceva mult mai productiv.

În altă ordine de idei, vă încurajez să investiți în pregătirea voastră sau a copiilor voștri. E un lucru infim care poate face o diferență majoră. Fie că ai nevoie de pregătire pentru bac sau vrei să-ți îmbunătățești limba engleză, alege unul dintre abonamentele oferite de Centrul Unirea care poate fi pe 1 lună, 3, 6 sau 9 luni.

Voi ce amintiri aveți de la orele sau meditațiile la matematică?

2 Replies to “Amintiri cu radicali și integrale”

  1. Content de nota 10, big like!

Leave a Reply