Adulți cu vise? AIA Proiect îți transformă visul în realitate!

casa-proiect

Când eram micuți, cu toții am avut cel puțin un vis. Un gând, o idee în care credeam cu toată ființa noastră. Anii au trecut, iar copiii de atunci au devenit adulții de acum. Adulți cu vise, căci pentru unii dintre noi, visele au rămas doar vise. Pentru că am încetat să mai credem în ele sau poate pentru că ne-am creat altele noi…

Adulți cu vise? AIA Proiect îți transformă visul în realitate!

logo-aia-proiect

Și Ioana este un astfel de adult. La cei doar 28 de ani, a reușit să-și construiască un viitor de succes, însă mai are momente când visează cu ochii deschiși.

– La ce te gândești, draga mea? o trezește iubitul ei din visare.

– Eh, nimic. Visam cu ochii deschiși.

– Sunt numai ochi și urechi, o încurajă el.

Ioana tăcu un moment și oftă.

– Știi momentul acela când ești copil și visezi cât este ziua de lungă la tot felul de lucruri, care mai de care mai imposibile? Și eu am visat la ceva. Îmi doream o casă mare, de fapt, un palat așa ca în basmele pe care mi le citea mama seara, înainte de culcare. O casă mare cu etaj, cu multe camere, cu loc de joacă pentru păpușile mele…o și văd cu ochii minții. Cu ferestre mari și uși de lemn, cu multe scări și balustradă, cu perdele groase și roz…eh, până la urmă e doar un vis.

– Sună interesant, o tachină iubitul ei. Bun, idee de casă ai, mai avem nevoie de un proiect de casă.

 

– Da, desigur. Mai degrabă am nevoie să arunc o privire peste documentele pe care trebuie să le predau mâine dimineață. Visele sunt pentru timpul liber.

– Iubita mea, chiar m-ai făcut curios. Cum ar arăta casa ideală pentru tine? Cum ar trebui să fie?

– Păi, nu vreau musai ceva sofisticat. Design minimalist, dar făcută cu bun gust. Trainică și primitoare. Un subsol mare pentru viitoarea mea colecție de vin, cu o canapea și o masă eventual; la parter să fie bucătăria, living-ul, biroul și baia. La etaj două dormitoare și o cameră pentru musafiri. O mansardă pentru a petrece timpul liber și cam atât. Oh, era să uit! Home cinema, tot la parter! Acum, te las.

Robert o lăsă să plece. „Și eu am treabă, chiar mai complicată decât a ta!”, chicoti Robert. „Îți voi construi casa viselor tale, ca să nu te mai gândești nici o secundă la cum ar fi dacă”. Google era aliatul numărul unu al lui Robert, căci nu știe el prea multe despre construcții. Tastă „proiect casă” și deschise primul articol recomandat de Google. AIA Proiect – Birou de proiectare.

– DTAC, PAC, avize…ce-i cu chineza asta? Mai bine apelez la un specialist să-mi explice ce-s toate astea.

Mai zăbovi puțin pe site-ul lor pentru a vedea un proiect casă cât mai apropiat de casa descrisă de iubita sa. Credea că va fi foarte simplu să se decidă asupra unuia, doar că AIA Proiect deține o gamă variată de proiecte case, ceea ce face ca decizia să fie și mai grea pentru Robert. Bineînțeles că toate aceste proiecte pot fi modificate în funcție de nevoile fiecăruia și pot purta amprenta proprietarului – lucruri pe care Robert avea să le afle puțin mai târziu.

proiect-casa-aia-proiect

Pentru că Robert voia ca totul să fie perfect, decise să se consulte cu un arhitect proiectant. Până la urmă el ar fi persoana cea mai potrivită pentru a găsi o combinație între util și plăcut, practic și accesibil ca preț. Rolul unui arhitect nu este acela de a vinde proiecte casa tip pe bandă rulantă, ci de a da viață gândurilor tale, a gusturilor și nevoilor tale, de a crea un spațiu confortabil pentru tine și familia ta, de a găsi cea mai bună și creativă metodă de a se folosi de spațiul pus la dispoziție într-un mod cât mai eficient ca tu să fii mulțumit și, de ce nu, să-ți întreacă așteptările.

De asemenea, un arhitect proiectant poate fi prietenul tău cel mai bun pentru că se va asigura că proiectul tău va fi respectat întocmai, cu toate detaliie stabilite de comun acord și vă va sugera un tip de încălzire pentru a reduce consumul de energie cât mai mult posibil. Și știți de ce mai este important să te consulți cu un arhitect proiectat înainte de a începe construcția propriu-zisă? Pentru că te ajută în obținerea avizelor de construire care sunt absolut obligatorii. Nu e suficient să ai buget pentru casa visurilor tale și o viziunea cât mai clară asupra acesteia, trebuie musai și avize necesare autorizatie constructie

– Iubita mea, am un plic este pentru tine!

– Se mai trimit scrisori în anul 2018, în afară de cele de la gaz și curent? Ha ha!

– Nu este tocmai acel gen de plic. Mai bine îl deschizi și descoperi singură ce se află înauntru!

Ioana deschide plicul și îngheță instant.

– Ce e asta?

– E viitoarea noastră casă! Și am ținut cont de absolut tot ce și-ai dorit tu!

– Dar…dar…cum?

– Am apelat la AIA Proiect și, împreună cu un arhitect proiectant, am reușit să obțin certificatul de urbanism. M-a ajutat să obțin mai repede și mai ușor avize de amplasamenttoate demersurile administrative, mi-a făcut o expertiză, a îmbinat perfect regulile urbanistice și de protecție ale mediului cu viziunea ta, a făcut o simulare de calcul, evaluarea economică a casei, proiectul tehnic – absolut tot. Tot el se va asigura că viitoarea noastră casă va fi construită fix așa cum vrem noi și va urmări îndeaproape construcția casei. Nu-i așa că e minunat?

– Dar nu a fost scump? Practic face treaba în locul tău!

– Deloc.

– E cea mai frumoasă surpriză de care am avut parte! Când începe construcția casei?

– A început deja!

– Dar…

– Shh…visele nu trebuie să rămână doar vise!

Articol scris pentru concursul Spring SuperBlog 2018!

Sursă foto: super-blog.eu

xoxo

 

 

 

 

 

3 Replies to “Adulți cu vise? AIA Proiect îți transformă visul în realitate!”

  1. Deaconu daniela says: Reply

    Ineresant articol multumim

  2. Agache Lucica says: Reply

    Ce frumos este cand visele devin realitate,interesant,frumos,succes la a posta articole interesante si pline de inteles.

  3. Valeria Chertes says: Reply

    Iti doresc mult succes!

Leave a Reply