Visul meu începe cu AIA Proiect

cabana-visurilor-mele

Mereu m-am gândit la felul în care ar arăta casa visurilor mele și cred că nu mai este nici un secret pentru cei apropiați mie faptul că abia aștept momentul acela în care mă voi muta la casa mea. A mea și numai a mea! Să decorez cum vreau, să văruiesc pereții în ce culori vreau, să fac modificări după bunul plac al suflețelului meu, fără să cer mereu permisiunea proprietarilor. Până voi avea casa visurilor mele va mai dura puțin, căci mai întâi trebuie să-mi găsesc Prințul, dar asta este deja dintr-o altă poveste…

Până mă gândesc cum va arăta casa visurilor mele, trebuie să mă apuc de construit cabana visurilor mele. Fiind trainer și având o firmă de training cu multe team building-uri la activ, m-am gândit că este mult mai profitabil să am propria cabană în care să-mi țin team building-urile. O cabană în care clienții mei să se relaxeze, să se deconecteze de la grijile cotidiene și să petreacă cel mai memorabil -sau, de ce nu, memorabile – weekend-uri. O cabană care pentru ei să reprezinte acasă, un loc în care se pot desfășura în voie, unde emoțiile nu-și au locul și unde se simt cel mai bine.

Știu exact cum vreau să arate această cabană și mai știu și la ce firmă să apelez pentru a-mi transforma visul în realitate! Nici nu mă stresez să încep să fac schițe și desene pentru că, pe lângă faptul că-s praf la acest capitol, AIA Proiect are o echipă de specialiști care pot face asta pentru mine mult mai ușor și mult mai rapid.

aia-proiect

 

AIA Proiect este un birou de proiectare care oferă servicii de calitate și consultanță în proiectarea unei case. M-au cucerit prin profesionalismul lor încă de la primul click pentru că, da, mai întâi am intrat pe site-ul lor în secțiunea proiecte case pentru a mă documenta și, totodată, a mă inspira din munca lor. Un proiect de casă bine făcut este cheia succesului, cred eu! Este foarte important să știi cum vrei să arate casa ta, din ce materiale vrei să fie construită, ce stil de casă dorești să ai, dimensiunea casei, facilitățile și multe alte detalii.

În momentul în care am luat legătura cu arhitectul AIA Proiect pentru schița cabanei mele, mi-am dat seama că nu luasem chiar toți factorii de mai sus în calcul. Adică știam că vreau să am o sală mare de conferință, 3 săli mai mici de training, 10 dormitoare dotate cu băi, două băi la parterul cabanei, o mansardă, un foișor, o bucătărie și o terasă, dar habar nu aveam cum vor fi puse cap la cap toate acestea.

Specialistul AIA Proiect m-a ascultat cu atenție și apoi a pornit cu avalanșa de întrebări.

  1. Unde va fi această cabană construită?
  2. Ce suprafață dorești să aibă cabana?
  3. Ce suprafață are terenul pe care vei construi cabana?
  4. Camerele ce dimensiuni vrei să aibă?
  5. Mansarda cum te-ai gândit să fie împărțită? Pentru ce tip de activități vrei să o folosești?
  6. Bucătăria cât de mare vrei să fie?
  7. Ce tip de foișor? Unde? Cum?
  8. Ferestrele cât de mari dorești să fie? La câte geamuri te-ai gândit? – Hmm..la asta chiar nu mă gândisem.
  9. Care este bugetul pentru această construcție?

AIA-Proiect-Bujorul-Alb-07224

După ce am răspuns la aceste întrebări, mi-am dat seama că voiam să am un locușor al meu în care să pot vedea munții ( căci cabana mea este la munte, în apropierea Clujului). Dar cum să integrez acest loc, cum să-l fac și unde să-l amplasez ca totul să aibe sens? Arhitectul a făcut o treabă excelentă și a venit cu soluția: un turn cu un fel de living și un mini-bar lângă, ca eu să mă pot bucura în fiecare dimineață de peisajul panoramic și de o cafea fierbinte. V-am spus eu că am apelat la o echipă minune! Parcă mi-au citit gândurile, nu alta! Dacă aș fi făcut de capul meu totul, nu știu dacă aș fi fost la fel de mulțumită de schița cabanei mele!

Tot cei de la AIA Proiect mi-au dat sfaturi și m-au ajutat în așa fel încât, nu numai ca visul meu să se transforme în realitate, dar să nu-mi depășesc bugetul. Totul a fost negociat foarte bine, cu mult tact! Tot ei m-au ajutat cu obținerea certificatului de urbanism și obținerea tuturor autorizației de construcție de care aveam nevoie căci, nu-i așa, degeaba am eu proiect tehnic, teren și bani, dacă nu am autorizație de construcție. Mi-au explicat cum pot obține un aviz ISU și faptul că e musai să-l am.

Cu AIA Proiect, visul meu este la un pas de a fi realizat. Cabana visurilor mele este cu un pas mai aproape de realitate!

Articol scris cu mult entuziasm pentru proba 11 din Spring SuperBlog 2017!

Sursă foto: super-blog.eu și adelaparvu.com

 

 

 

Leave a Reply