Inițiativa ShoeBox

Welcome, Decembrie!

De când mă știu eu, luna decembrie a fost preferata mea. Oameni sunt mai (ne) buni, mai darnici, mai binevoitori, mai umili, mai apreciați, mai altfel decât în timpul anului. Până trece Crăciunul și Anul Nou, că după poți face tot ce te taie capul.

santa

Dar nu am să vorbesc despre ce și cum ar trebui să facem în această minunată lună a anului, ci altceva mi-a atras atenția.

ShoeBox. Oamenii din spatele acestui proiect sunt de-a dreptul geniali și mi-au adus aminte de copilărie și de mult așteptatele cadouri ce mă așteptau frumos aranjate sub brad. Unele dintre cadouri provenea de la niște adolescenți din State, care se străduiau să ne trimită cel mai frumos cadou și să fie pe placul nostru. Primeam tot felul de jucării, lucruri șmechere ce pe la noi nu erau, dulciuri, poze cu ei și famiile lor etc. Cu o fată, Miriam, chiar am ținut legătura o perioadă. Era tare drăguță!  Îmi amintesc cât de bine mă făcea să mă simt când primeam acea cutiuță cu cadouri din State, parcă îl așteptam mai mult decât pe cele primite de la ai mei. :))

M-am bucurat să văd inițiativa celor de la ShoeBox și, mai ales, m-am bucurat să văd evoluția acestui proiect. Dar ShoeBox este mai mult decât un proiect, mai mult decât o cutie ambalată și umplută de jucării și dulciuri, mai mult decât un cadou de Crăciun. Este o lecție de viață, iar ei reprezintă un exemplu foarte clar pentru citatul ”Fii tu schimbarea ce vrei să o vezi în lume” (ceva de genul este citatul).

Te invit și pe tine, drag cititor, blogger, să faci o faptă bună. Tot ce ai nevoie este o cutie de pantofi, cu capac (evident), hârtie pentru împachetat și apoi câteva lucruri pe care ți-ar face plăcere să le oferi altei persoane. De la dulciuri, atenție!! să nu fie perisabile, la jucării și tot felul de lucruri interesante. Există și o condiție: lucrurile pe care vrei să le faci cadou să nu fie uzate/ stricate/ neutilizabile. Vrem să aducem un zâmbet acestor persoane defavorizate, nu să-i umplem de gunoaie și tot ce nu mai avem noi nevoie.

Proiectul se desfășoară în mai multe orașe din țară, deci dacă vrei să participi nu este nevoie să mergi la ghișeul Poștei Române. Lista cu locații găsiți aici. Aveți timp până pe 15 decembrie să pregătești un cadou drăguț și să oferi o șansă, un zâmbet unui copil.

Vă las un mic ghid 😀

 

 

2 Replies to “Inițiativa ShoeBox”

  1. ii pare rau ca nu am participat la campanie si sigur anul viitor ma alatur! Am oferit si eu pe cat am putut cate ceva celor care aveau mai multa nevoie , in special dulciuri la copii din familii cu posibilitati reduse- copii pe care-i intalnesc mereu la serviciu !

    1. Important e că ai ajutat, nu cred că are relevanță o campanie sau o cauză anume. 🙂 Mă bucur să văd oameni generoși în juru-mi! Sărbători fericite!

Leave a Reply