Before I go to sleep – romanul meu preferat din toate timpurile

inainte-sa-adorm-carte

Așa cum că anunțam și pe pagina de facebook a blogului, voi începe o nouă rubrică pe blog cu recenzii de cărți. Sper să vă placă acest nou proiect al meu și, de ce nu, să-mi lăsați feedback în secțiunea de comentarii sau în privat! 🙂

Ei bine, Before I go to sleep nu este ultima mea carte citită, dar este prima mea carte citită în limba engleză. Am citit-o în două zile, pe nerăsuflate. Este o carte captivantă, cutremurătoare, intrigantă. Este genul acela de carte pe care, odată ce ai început să o citești, nu o mai lași din mâini până ce nu o termini.

Ce m-a atras la această carte? 

În primul rând titlul. În al doilea rând, coperta. Aceste două elemente sunt foarte importante pentru mine atunci când aleg să citesc o carte, ceea ce nu este tocmai corect, dar c`mon, I am just a human, after all!

Încă de la titlu mi-am dat seama că-mi va plăcea acest roman – dacă îl pot numi așa – și așa a și fost!

înainte-să-adorm-recenzie

Care este povestea acestei cărți?

Personajul principal din Before I go to sleep este Christine, o femeie de 47 de ani care este scriitoare și care suferă de o boală îngrozitoare: o formă rară de amnezie. Această boală a ei este specială tocmai pentru faptul că eroina noastră poate reține informațiile doar 24 de ore. Așadar, în fiecare zi se trezește lângă un bărbat pe care nu-l cunoaște, într-o casă în totul îi este străin, citind în fiecare aceeași propoziție traumatizantă „Să nu ai încredere în Ben!”

Povestea Christinei m-a ținut pe jar încă de la prima frază, căci nu este doar o poveste, ci o lecție de viață. Am râs cu Christine, am plâns, am scris în jurnal, am descifrat misterul vieții ei, i-am cerut explicații lui Ben, i-am (re)cunoscut prietenii și familia, am trecut prin calvarul terapiei și am supraviețuit.

Nu este deloc ușor să trăiești în pielea Christinei. Să ți se schimbe viața în doar câteva minute, în urma unui accident aparent banal. Să nu știi care îți este trecutul, să nu îți cunoști prietenii, familia, să nu știi ce hobby-uri ai, să nu ai amintiri…Cred că este groaznic de greu să trăiești fără să știi încotro te îndrepți, fără să ai încredere în nimeni; să iubești ceea ce îți spune că străin că iubești, să îți placă ceea ce îți spune altcineva că-ți place, să ai încredere doar în persoanele despre care ți se spune că sunt de încredere…

De multe ori închideam cartea furioasă, strigând din toți plămânii „Nu e corect!” Eram furioasă pe oamenii din viața lui Christine, eram furioasă pe Ben, eram furioasă pe medici, eram furioasă pe Christine.

Cum ar fi dacă te-ai trezi mâine dimineață fără să știi cine ești, fără să știi care este trecutul tău și fără să știi ce simți?

Before I go to sleep este un roman trist, dar intrigant, fascinant. Te face să treci prin toate stările în doar câteva minute. Este un roman care te pune pe gânduri și care te face să prețuiești mai mult viața. Mai mult decât atât, Before I go to sleep este doar un exemplu clar în care orice faptă a noastră are o consecință: depinde de noi cum ne scriem povestea!

Verdictul meu?

O care de nota 10, aș reciti-o oricând cu același drag! Este o carte inspirațională, plină de emoție și suspans! Before I go to sleep este fără doar și poate romanul meu favorit din toate timpurile!

Vă recomand să citiți cartea, fie că alegeți versiunea în română sau engleză. Ambele sunt ușor de parcurs! Filmul? Filmul este jalnic, cu mult sub nivelul cărții!

xoxo

Sursă foto: site

2 Replies to “Before I go to sleep – romanul meu preferat din toate timpurile”

  1. Poteci de dor says: Reply

    Am citit cartea acum câţiva ani şi nu ştiu de ce am tot amânat filmul. Bine că mi-ai spus, nici nu-l mai văd.

    1. madmoiselle says: Reply

      Din cate imi amintesc, am citit cartea cam in acelasi timp amandoua 🙂 si eu am asteptat filmul atat de mult sa apara, cred ca de aici si dezamagirea..

Leave a Reply