Food Bloggers Conference Winter Edition

food-bloggers-conference-winter-edition

Pe 12 decembrie, atunci când am participat pentru prima dată la Food Bloggers, a fost a doua oară când am regretat că sunt vegetariană. Încă de când am pășit pragul hotelului Radisson Blue din capitală, am fost întâmpinată de o aromă irezistibilă de cafea și de multe, multe delicatese. Să nu mai vorbim de preparatele senzațional de bune din pauza de prânz! N-ai cum să reziști. N-ai cum!

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest eveniment, Food Bloggers Conference se adresează bloggerilor, persoanelor pasionate de gătit, influencerilor din această nișă și, nu în ultimul rând, chefilor.

blogger-acreditat-food-bloggers

Sesiunea de dimineață a început cu două paneluri: unul despre Instagram și al doilea despre cum să-ți crești blogul. Am ales cea de a doua variantă, How to grow your blog din două motive: 1. pentru că, evident, mă interesează mult acest subiect și doresc să aflu cât mai multe informații despre cum să îți dezvolți blogul și 2. la Webstock am participat la panelul adresat iubitorilor de Instagram și am mai aflat câteva ceva de acolo.

Chiar dacă acest panel se adresa blogurilor nișate pe food, am auzit câteva informații pe care le-am putut adapta blogului meu, deși este un blog generalist. Speaker-ul meu favorit din acest panel a fost nimeni altul decât Manafu. Mereu l-am văzut în calitate de prezentator/moderator, însă niciodată ca speaker. A spus o chestie super interesantă, care mi-a rămas în minte și, pe care, nu o voi uita foarte curând. Nu pot să redau exact cuvintele lui, dar ideea a fost următoarea: chiar dacă nu ai un blog de food, dacă vrei să faci treabă trebuie doar să te gândești puțin. Și te poți folosi de oamenii de lângă tine, de absolut toate resursele din jurul tău pentru a obține rezultatul scontat. Vreau un blog de food și știu că nu mă pricep la gătit? Păi merg și filmez cu chefi în restaurantele din București și produc material. 

cum-sa-cresti-blogul-food-bloggers

Bineînțeles, și ceilalți speakeri din acest panel au fost la înălțime și i-am apreciat. a fost o plăcere să descopăr blogul Andreei Retea, care ne-a confirmat că vizualul începe să atragă tot mai mult cititorul și, indiferent cât de bun ai fi tu la scris, trebuie să ai grijă de și partea vizuală și estetică. Apoi sfaturile primite de la Alexandru Ciuca și Alexandru Negrea au venit ca un bonus și am înțeles mai bine cum să mă raportez la un brand și cum privesc ei colaborările cu bloggerii.

După această sesiune productivă și plină de informații utile, a sosit pauza. M-am bucurat să-l revăd pe Emil aka Heităru, să întâlnesc bloggeri cu care interacționam (doar) în online, să cunosc oameni noi și, of course, să împodobesc bradul cu globuri personalizate.

food-bloggers-conference

food-bloggers-editia-de-iarna

haiter-sarcastic-glob

brad-decoratiuni

Apoi am trecut pe la stand-ul Lurpak, unde am primit o prăjitură cu răvaș care îți aducea garantat un premiu. Al meu a fost, ei bine, un șorț de bucătărie.

prajitura-ravas-premiu

desert-food-bloggers

pauza-food-bloggers

food-bloggers-conference

Acestea au fost preferatele mele. Dacă vă uitați pe pagina de facebook al evenimentului, veți vedea câte bunătăți ne-au pregătit organizatorii!

nespresso-food-bloggers

Nu puteam trece nici pe lângă stand-ul Nespresso, fără să îmi iau o cafea. Bine, recunosc, mi-am luat vreo 3! Ha ha!

A urmat sesiunea Chefs Talk, moderată de către Florin Itu. Chefii Camelia Pislaru, Adrian Hadean și Cezar Munteanu ne-au vorbit despre ceea ce știu ei mai bine să facă: să gătească. Pauza de prânz a picat la fix după această discuție despre mâncare și bucătăria tradițională vs. bucătăria franțuzească sau asiatică. A fost și un moment prielnic pentru a interacționa cu oamenii pe care-i cunoșteam deja și, de asemenea, să cunosc oameni noi.

food-bloggers

bloggeri-food-bloggers

food-bloggers

food-bloggers-conference

tefal-food-bloggers

A urmat și sesiunea Blog Talk moderată de către Madalin Simion. Speakerii invitați au fost  Andra Ilias, Laura Teodora Paraschiv, Ruxandra Micu și Ciprian Muntele. A fost o discuție chill, relaxantă cu și despre mâncare. A fost interesant să văd cum procedează alți bloggeri atunci când vine vorba de îmbinarea gătitului cu bloggingul.

Mă bucur mult că am participat la ediția de iarnă Food Bloggers.  Am și câștigat o invitație la un cooking show organizat de Noorish împreună cu Tefal. Sunt mai mult decât încântată! Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!

food-conference

food-bloggers-panel

food-bloggers-conference

Dacă vreți să vedeți filmarea de la Food Bloggers Conference, o puteți face aici.

xoxo

 

 

 

 

6 Replies to “Food Bloggers Conference Winter Edition”

 1. Popa Oana-Gabriela says: Reply

  Tare draguta aceasta conferinta..sa stii ca si eu mai am putin si devin vegetatiana si cred ca este un lucru bun, acum inca nu stiu..

  1. Da, e faină! 🙂 Să mă ții la curent cu acest nou stil de viață, dacă te hotărăști! 🙂 Te pup!

 2. Au, ce mi-ai facut cu pozele cu mancare :((((

  1. Si nu am postat toate pozele cu mancare, haha. Te pup, Delia! Sarbatori frumoase sa ai!

 3. Valeria Chertes says: Reply

  Ce de bunatati si oameni frumosi.

  1. Multumesc 🙂 A fost un eveniment grozav.

Leave a Reply