FEMEILE FAC CUMPĂRĂTURI DOAR ÎN CAZURI DE URGENȚĂ!!

Tot umblă vorba prin sat ba că femeile cheltuie toți banii bărbatului, ba că nu are habar să parcheze o mașină, ba că se uită prea mult la telenovele…Vreau să clarific lucrurile: femeile fac multe lucruri, dar nu cheltuie bani aiurea. Eu, cel puțin, nu cunosc o femeie – nici una măcar – care să cumpere lucruri dacă nu au nevoie urgentă de ele! 

descărcare (27)Să luăm următoarea situație. O femeie iese de la servici, stresată ,obosită și decide să facă o mică plimbare pe bulevard ca să se mai relaxeze. Sau poate merge chiar la coafor, poate la solar, poate la o întâlnire…oricum undeva se duce că doar nu se plimbă așa ca toanta. Buuun! Și cum merge ea așa, cu ochii în pământ, numărând pietrele pavate sau poate cu câte tipe a ieșit fostul în ultima săptămână, aude o voce. Se uită cu coada ochiului dacă e cineva prin preajmă, dar nu-i! Nimeni nimenicuță! Dar vocea tot acolo e. Și e așa..ca o chemare. ”Vinoo, vinoooo, VINOOOOOO!” No, cum să refuzi pe cineva când te strigă așa insistent?! Și cum ridici privirea, dă cu ochișorii de un magazin, cu ușile larg deschise, gata să-i pășești pragul. Ea face ochii mari cât cepele pentru că deja știe că asta nu se va termina cu bine nici pentru ea și nici pentru buget, apoi se opune, se agață de clanța ușii, gata să nu cedeze. Și fix atunci vine o altă zăpăcită care o împinge de la spate și o mai și ceartă pe deasupra ”Cum fată să blochezi intrarea în magazin?” 

Brusc, se trezești în mijlocul magazinului, printre haine, genți și papuci care mai de care mai fancy. Se uită timidă în portofel și cu lacrimi în ochi face deja calcule cam ce ar putea cumpăra. Apoi urmează o adevărată mustrare asupra propriei conștiințe și decide să sigileze portofelul. Sau poate chiar să-l mănânce. Dar cum să mănânci o minunăție de portofel roșu cu buline negre? Și nici bine că se decise să pună portofelul în poșetă că o popodidiră lacrimile. ”Am portofel roșu cu buline negre…sunt așa demodată!!! Nici nu știu cum am putut ieși azi din casă!! Nu știu nici cum am putut să țin banii,cardurile, legitimațiile și multe alte hârtii de umplutură ( ca să pară mai mare) în el. Roșul nici măcar nu se mai poartă..de ieri! Da da, ieri la amiază am văzut că se poartă roz bombon. Și eu nu am portofel roz bombon!!! Vreau un nou portofel! Ba nu, AM NEVOIE URGENTĂ de un alt portofel! Se duce trăznet către raionul de portofele și scanează toate rafturile într-o secundă. Exemplarele noi îi fac cu ochiul, ea le cântărește din priviri, le deschide, le închide și tot așa timp de vreo 2 ore. Apoi rămâne la 2 modele și nu se poate decide nicicum. Deci, singura variantă e să le cumpere pe amândouă! Concluzia? Și-a salvat viața și și-a tocat și toți bănuții din portofel. 

images

Fără tragere de inimă, își pune o pungă pe cap pentru a nu mai vedea nimic altceva decât vârful propriilor picioare, măcar așa mai salvează ce a mai rămas pe card și pornește printre rafturi către ieșire. Din nou, o pălește plânsul. Cum de ce? Ojăăăă..Ea are unghiile de la picioare cu roșu, iar portofelele cumpărate sunt portocalii și roz bombon. Nu se potrivește deloc! Transpiră, îi crește tensiunea, părul i se face măciucă, tâmplele îi pulsează. O singură decizie ar putea lua în asemenea moment de viață și de moarte: să-și sacrifice cardul decât să sfârșească ea din lipsă de ojă și lipsă de cash. Câteva femei de prin preajmă îi sar în ajutor că doar nu poți lăsa o surată la nevoie și o prind în brațe. 

– Oare să-i dăm apă? întreabă una dintre femei.

– Oare..să-i dăm un discount? se întreabă vânzătoarea..

– O perfuzie cu ojă vreau!!! Acum. Și dacă se poate să schimb culoarea apăsând pe telecomandă!! Asta m-ar face bine. 

O duc rapid la raftul cu oje și o lasă să-și aleagă ce nuanțe dorește. Protagonista cum vede colecția HAWAII deja face un preinfarct!! ”Cum să apară o nouă colecție fără să știu? Cum, e pe piață de câteva ore și eu nu știu??? Nu se poate!!” Și cumpără toate nuanțele din noua colecție, apoi se duce hotărâtă către ieșire. ”Gata..destul pe ziua de azi!” Și cum dă să pășească pragul, vede în vitrină o rochie care se potrivește mănușă cu una din oje. ”Trebuie să sărbătoresc cumva azi, cum să treacă ziua de azi așa..banală?” Și merge să probeze rochia, apoi se așează, din nou, la rând la casa de marcat. Acum se jură că e ultimul lucru pe care-l cumpără când…..vede o brățară. ”Nu se poate! Duda de mine! cum să-mi iau rochie fără accesorii? Sunt ca o țață-n târg! Ui-te-ce-fru-moa-să-e!! Gata, o iau!”. Și se duce către ieșire. 

descr

Când dă să iasă din magazin, se împiedică și cade cât e de lungă fix în fața unei perechi de sandale. ” Ăsta e un semn”….

6 Replies to “FEMEILE FAC CUMPĂRĂTURI DOAR ÎN CAZURI DE URGENȚĂ!!”

 1. Eu lucrul ăsta chiar îl pot înţelege. Şi-n consecinţă îl accept. Ceea ce nu pot eu pricepe e de ce ţin femeile să-şi târâie şi masculul după ele atunci când ştiu că-l vor lăsa s-aştepte zeci de minute în faţa cabinei de probă cât timp probează ele 2417 sutiene şi 648 de fuste. Sau că-l vor face să privească îndelung tavanul supermarketului în timp ce ele se angajează într-o discuţie interminabilă cu reprezentanta de la raft a vreunei firme de cosmeticale despre ultima cremă antirid apărută.

  1. Buun! De acum bărbații stau acasă și gătesc cina pentru dragele lor 🙂 că doar shoppingul ăsta este estenuant!

   1. Nu doar gătit. Spăl și rufe dacă e cazul. 🙂

    1. Ce om minunat ești, Dan! 🙂

     1. Nu am ce face şi trebuie să recunosc că, da. Aşa e. 🙂 )))))))

Leave a Reply