Fantoma de pe lac

fantoma-de-pe-lac-recenzie

Când am văzut această carte pe libris.ro, am știut că va fi a mea. Cred că am mai spus acest lucru, însă unul dintre criteriile de selecție pentru cărțile pe care le citesc este titlu. Și apoi coperta. Fantoma de pe lac are un titlu destul de intrigant și misterios, care m-a atras instant. Și coperta, din punctul meu de vedere, este sugestivă.

Acțiunea cărții se petrece într-un orășel unde toată lumea știe pe toată lumea – Spearmint Lake, dar unde este „îngropat” un secret de care nimeni nu vrea să vorbească: moartea suspectă a lui Frank Stanton, un polițist local. Pe măsură ce Ashley White lucrează la romanul său – acesta fiind și motivul principal pentru care se mutase în Spearmint  Lake, ea este tulburată pe timpul nopții de niște sunete ciudate care proveneau dintr-o sursă…invizibilă.

Odată cu adaptarea ei în orășelul nou, misterele acestuia și secretele noilor ei prieteni cresc tot mai mult. Curioasă din fire, Ashley se hotărăște să elucideze misterele din Spearmint Lake pe cont propriu, chiar dacă este sfătuită în repetate rânduri de către localnici să renunțe la această idee proastă, dacă ține la viața ei. Mie mi s-a părut ușor exagerat această frică a oamenilor din Spearmint Lake, dar veți înțelege de ce erau așa dacă veți citi cartea. Nici un rând din această carte nu a fost scris întâmplător.

fantoma-de-pe-lac-review

Bineînțeles că eroina noastră nu ține cont de părerile celorlați și începe o anchetă discretă pentru a rezolva cazul lui Frank. Ea nu crede nici o secundă în povești cu fantome și în oameni cu puteri supranaturale, însă se folosește de ele pentru a prinde criminalul lui Frank Stanton.

Îmi place enorm de mult cum Monica Ramirez a creat personajul lui Ashley: o combinație fericită între o femeie deșteaptă, rațională, curajoasă și o adolescentă curioasă, visătoare și romantică. Este o femeie puternică, echilibrată și cu simțul umorului – asta deși trecuse recent printr-o despărțire urâțică – și este foarte atentă la detalii. De altfel, Ashley ar putea fi un detectiv excelent, pe lângă meseria de scriitor de romane de dragoste. Crede în ea, în instinctele ei și nu se lasă învinsă așa…cu una, cu două. Luptă pentru ceea ce este corect și nu vânează atenția celorlați, reușind astfel să atragă respectul localnicilor din Spearmint Lake.

Deși este o carte polițistă, Fantoma de pe lac este presărată cu glumițe și cu scene romantice, ceea ce te face să o citești cu sufletul la gură și să nu o lași din mână până când nu o termini. Este ușor de parcurs, o lectură lejeră perfectă pentru zilele de toamnă.

fantoma-de-pe-lac-libris

Nu este nici pe departe o carte cu o acțiune previzibilă. Mi-am făcut în cap, pe măsură ce citeam, o sumedenie de scenarii, însă autorul a reușit să mi le dea peste cap de fiecare dată. Cred că acest lucru îi dă farmec cărții și te face să îndrăgești personajele foarte mult.

Monica Ramirez te introduce încă de la prima pagină în atmosferă plină de suspans și mister, însă acțiunea începe să fie picantă odată cu apariția lui Megan, fosta iubită a lui Frank. Alte secrete, ale piese de puzzle de urmărit, alte indicii, alte întrebări.

Fantoma de pe lac este o carte complexă, care îți provoacă fiori pe șira spinării și care te trece din diferite stări într-un timp relativ scurt. Deși sunt pagini întregi de descriere, Monica știe cum să te captiveze și cum să-ți sporească curiozitatea tot mai mul. Emoțiile sunt la fiecare pas, iar lipsa de încredere se accentuează pe măsură ce Ashley se aventurează în mica ei investigație.

Mi-a plăcut mult această carte, însă am două sugestii:

  1. Mi-ar fi plăcut să fie mai multe elemente moderne descrise în carte. Uneori aveam impresia că acțiunea se petrece într-un alt Univers, cu prinți, prințese și castele.
  2. Personajele secundare să fie exploatate mai mult. Nici așa nu e rău, dar mi-ar fi plăcut să cunosc mai bine și celelalte personaje.

Mulțumesc, Libris pentru exemplarul oferit! A fost o lectură pe cinste!

Titlu: Fantoma de pe lac

Autor: Monica Ramirez

Editura: Librex

Număr de pagini: 317

 

xoxo

Leave a Reply