Fă ceva pentru visele tale

Există două categorii de oameni: din prima categorie sunt cei care au vise neîndeplinite și în fiecare zi sunt preocupați să adauge un alt vis sau dorință pe lista lor și cei din a doua categorie, care au câteva vise/ dorințe și luptă în fiecare pentru a le realiza, până în momentul când pot spune cu mândrie ”Am reușit!”

images

Este foarte ușor să îți creezi vise, să visezi cu ochii deschiși la anumite lucruri. ”Parcă aș vrea să fiu director! Mi-aș dori să am o carieră în domeniul X! Vreau atât de mult să iau examenele cu 10! Îmi doresc un iubit tandru, atent, frumos, înțelegător etc.., Visul meu cel mai mare este să fiu o persoană de succes și să conduc nu știu ce afacere!” E simplu să rostești aceste lucruri și absolut normal să ți le dorești, dar ce faci pentru a le realiza? Crezi că va învăța altcineva pentru tine ca să-ți treci examenele? Sau îți va ceda cine postul de director la o multinațională pentru simplu motiv că-ți dorești tu mai mult acel post? Nu!! Dacă nu te pregătești suficient, dacă nu muncești și dacă nu perseverezi în ceea ce îți dorești, visul tău va întârzia să se realizeze. 

Apoi se adună frustrări, îndoieli și regrete. Nu ezităm să-l luam pe NU în brațe, ”nu pot” sau ”dacă..”. Ne punem singuri bariere, singuri ne distrugem visele. Ne plafonăm și ne pierdem încredere tocmai pentru că nu acționăm. Nu avem voie să găsim scuze pentru insuccesul nostru pentru că noi suntem responsabili pentru asta. Nu mama, nu iubita, nu vecinul, nu proful din liceu, nu prietenul cel mai bun. 

Fă ceva pentru visele tale. Nu le lăsa să piară înainte să fi știut că ai făcut tot ce ți-a stat în putință. 

Eu visez ca cel puțin o dată pe zi să zâmbesc, să ajung să profesez ceea ce îmi place, să am o familie, să fiu optimistă, să fiu o prietenă bună și să-mi depășesc fricile. 

Tu ce vise ai? 

Leave a Reply