Despre box și alte lucruri inutile

În seara asta am luat o cina în oraș, iar în timp ce îmi așteptam comanda m-am uitat fugitiv la ditamai plasma din fața mea. Ghici ce? Era o bătaie un meci de box. Dacă înainte eram indiferentă față acest fenomen, căci nu-l pot numi sport, acum mă deranjează. De ce ai difuza o așa mare idioțenie? Pentru rating, of course. Întrebarea cred că e alta: de ce ai crea un asemenea ”show”? Auzi, mai și primești medalie/centură la final, de parcă nu știu ce grozăvie ai făcut.

images (4)Nu este suficientă influență negativă în societate? Nu avem destule modele proaste care sunt promovate? Nu suntem sătui de neghiobie și stupiditate?

Nu pot înțelege sub nici o formă de ce unor oameni le place să se bată? Înțeleg dacă e vorba de ceva conflict la mijloc, dar în box sigur nu e cazul. De ce ai vrea să ți se dea la ficat, în loc să alergi 20 km și să fii și sănătos pe deasupra? Pe bune,chiar așa plăcut este să ți-o iei în freză? Hmm..unbelieveble.

images (5)Ceea ce e și mai trist, este faptul că au și suporteri. O grămadă de țipete și exclamații ca însemn de încurajare se aud din tribună. Și sunt și mulți copii și adolescenți care aclamă fericiți și trăiesc momentul. Părinți dragi, asta doriți de la copilașii voștri dragi? Să devină viitori ”campioni” de box?

Eu nu încurajez această activitate. De ce? Pentru că nu îmi este util în viitor. Pentru că mă îndeamnă la ceva pozitiv, plăcut. Pentru că transmite numai mesaje negative creierului. Pentru că cei mici vor dori să ajungi fix așa ca cei din ring: cu mușchi mulți și cu multă forță.

Leave a Reply