Nu sunt mamă și poate că nu sunt în măsură să deschid acest subiect. Însă, exact ca în reclama Oreo, nu mă pot abține. Așa că voi deschide un subiect delicat pentru unii părinți. Să fie clar: nu o fac pentru a vă critica sau arunca cu pietre în voi, însă este ceva ce nu înțeleg. De ce vă pupați copilul pe gură?
Sunt conștientă că voi stârni controverse, iar părinții se vor împărți în două tabere: pro și contra. Eu sunt o persoană care poate înțelege multe lucruri, așadar vă ascult opiniile. De ce vă pupați copilul pe gură? E un gest de afecțiune? Așa ați văzut la alți părinți? Așa a procedat și părinții voștri cu voi? Care este motivul din spatele acestui gest?
Conform statisticii realizate de către mine, mamele sunt cele care își pupă copilul mai des copilul pe gură decât tații. Ei sunt ceva mai rezervați. Așadar, de unde vine acest instinct? Se dezvoltă odată cu instinctul matern?
Din punctul meu de vedere, consider că nu este ok ca cei mici să fie pupați pe gură. Înțeleg că ne sunt dragi și că nu mai putem de drăgălași ce sunt, dar pupatul pe gură nu e soluția. Argumentul meu? Simplu: dacă a pupa copilul pe gură e strict un gest de afecțiune, de ce nu facem asta cu copiii noștri și la vârste mai mari? La majorat, de exemplu. Sau la 30 de ani. Sau la 50. Ce se schimbă? De ce nu mai este ok să fie pupați atunci pe gură? Nu este tot un gest de afecțiune?
Voi ce părere aveți?
Sursă foto: site
xoxo