De ce mai stai într-o relație toxică?

relatie-toxica

Pentru că încă mai speri. Că se va schimba. Că se va comporta altfel. Că va fi mai atent. Că va realiza că îl iubești și el, în nebunia lui, te iubește.

Pentru că te-a hrănit cu iluzii, iar tu ai cam devenit dependentă de ele. Aștepți cu sufletul la gură o nouă doză, o cantitate din ce în ce mai mare. Însă, în cele din urmă, te mulțumești și cu o doză mică. O fărâmă. Pentru că în sinea ta gândești că e mai bine puțin, decât deloc.

Pentru că te-ai îndrăgostit de o imagine, nu de persoana lui. Te-ai îndrăgostit de o fantomă care te bântuie în fiecare seară și de care nu mai poți scăpa. Te-ai îndrăgostit de un standard ideal pe care, cumva, l-ai văzut în el. Dar nu era acolo. Nici în prima zi când l-ai văzut, nici acum.

Și, atunci, de ce mai stai într-o relație toxică? O relație care te roade pe dinăuntru mai ceva decât un Domestos băut cu paharul? De ce te ții scai de o relație care te usucă de energie și lacrimi? De ce, femeie dragă, de ce?

Crezi că suferința ta va lua sfârșit cu un simplu „Ce faci azi?”. Sau când îți bate la ușă în miez de noapte? Când te mângâie pe păr și se uită fix în ochii tăi? Când îți promite verzi și uscate? Când îți zâmbește? Când doarme pe jumătatea ta de pat, deși nu îți aparține?

De fapt, crezi că suferința ta va lua vreodată sfârșit? Crezi că te va iubi vreodată? Că va realiza cât de mult de rănește cu faptele sale? Și dacă realizează, crezi că îi pasă? Nu, ființă dragă, toate aceste doze de atenție sunt doar pentru a menține vie această relație toxică. Iar tu, tu le confunzi cu iubire, afecțiune.

Cât vei mai continua așa? Cât te mai minți singură? Cât? O săptămână? O lună? Un an? Forever?

De ce mai stai într-o relație toxică?

Indiferent care îți e răspunsul, eu zic să fugi. Departe și definitiv. Fără să te mai uiți înapoi. Fără să te gândi „Cum ar fi dacă…”. Fără să mai lași nici o portiță deschisă spre trecut.

Așadar, de ce mai stai?

xoxo

10 Replies to “De ce mai stai într-o relație toxică?”

 1. Valeria Chertes says: Reply

  Eu nu ma recunosc in aceasta postare din fericire dar imi pare rau de fetele care accepta sa suporte o asa relatie.

  1. Ești o persoană norocoasă 🙂

 2. De multe ori stai pentru ca asa te-ai obisnuit,stai pentru ca te crezi prea slaba sa o iei pe un nou drum de una singura si dupa stai ca te leaga ceva,un copil,o rata,etc:))

  1. Of, obișnuința asta! E trist să stai cu cineva într-o relație numai că te-ai obișnuit..dar, e o realitate.

 3. Andreia Ciornei says: Reply

  Eu nu mă regăsesc,dar sunt persoane care stau din obișnuință sau de frica sa meargă mai departe.

  1. Din păcate, așa e! :*

 4. Agache Lucica says: Reply

  E bine sa iesi din relatia care nu merge,te incurci si suferi mai mult daca continui alaturi de cine nu-ti da atentia cuvenita.

  1. Corect, dar nu mereu vedem asta la timp!

 5. ghelbere elena says: Reply

  Multe fete, femei stau din obisnuita. Poate cred ca nu vor gasi ceva mai bun. La toate prietenele care s-au casatorit le-am spus cu riscul de a le pierde ca daca in timp sotul devine agresiv fizic sau psihic sa plece cat mai departe de el.

  1. Da, din păcate unele îi și apără. Din păcate!

Leave a Reply