Cine eşti?

model-in-viata

Tot mai des observ întrebarea „Care este persoana care te inspiră?” sau „Cine este modelul tău în viaţă?” în formularele de înscriere pentru diferite job-uri/ internship-uri/ workshopu-uri. V-aţi întrebat, oare, de ce?

Pentru că asta spune multe despre tine, despre valorile tale, preocupările tale etc. Persoana pe care ne-o alegem drept model în viaţa noastră nu e la întâmplare, nu dai cu banul şi nu e  un nume random pe care-l vezi într-o revistă. Este acea persoană după care te ghidezi, îi urmăreşti activitatea cu entuziasm, ba chiar încerci să devii o variantă a ei, poate chiar o şi imiţi. Este o persoană care ocupă un loc destul de important în mintea ta şi care se reflectă în cam tot ceea ce faci.

Dar, te-ai gândit că şi tu poate eşti un model pentru cineva? Pentru colegul tău de la facultate, copilul tău, vecina de la 3, vânzătoarea de la magazinul de pe colţ, etc. Eşti conştient de acest lucru? Îţi pasă? Vrei să fii un model pentru cei din jur?

Oamenii observă cine eşti, cum eşti sau ceea ce vrei să pari mai devreme sau mai târziu. Oamenii comentează, apreciază sau critică, după caz. Tu în ce categorie vrei să fii? Şi, sincer, nu cred că “nu îmi pasă” este un răspuns. E doar un răspuns ca să eviţi anumite discuţii mai profunde.

Suntem oameni şi este normal să mai greşim. Dar, în esenţă, cum suntem? Ce reflectă activitatea ta, comportamentul tău, gândurile tale? Ştiţi acele mesaje cu ” Fii ca Ion!” Ei bine, cine este acel Ion din viaţa ta? Eşti tu un Ion penru alţii?

 

Nu-mi răspunde mie, ci ţie însuţi! Fii un model în societate! Contează.

xoxo

Leave a Reply