Ce te face fericit?!

Pe tine ce te face fericit? Care este acel lucru care îți face inima să tresalte și sufletul să-ți vibreze? Când poți spune, cu adevărat, că ești fericit?

descărcare ast

Nu știu să vă spun ce este fericirea, cu toate că îmi vin în minte o varietate de citate despre fericire. Nu am o definiție, o regulă anume sau o rețetă pe care să o testați. Nu știu nici câți pași/ câte metode/ tehnici trebuie respectate pentru a deveni un om fericit. Și știți de ce? Pentru că fiecare persoană vede fericirea într-un anumit fel.

Fericirea este un lucru intim, unic, greu de înțeles pentru unii. Fericirea nu trebuie să fie universală, ea trebuie adaptată stilului nostru de viață. Unele persoane îți stabilesc anumite standarde pentru a se putea declara fericite. Stau și mă întreb oare de ce fac asta.

Oare ce este mai important? Numărul de zerouri din contul tău/ al iubitului/ tăticuțului/ amantului sau felul în care te simți în fiecare moment al zilei? Numărul de like-uri de la poza de profil de pe facebook sau numărul de prieteni adevărați? Popularitate sau autenticitate?

images (18)

A fi fericit este o alegere. Nu o chestiune la întâmplare, o secțiune a horoscopului în care te anunță cu surle și trâmbițe că vei fi un om fericit, nu o calitate a oamenilor frumoși la chip. Trebuie să vrei să fii fericit. Dacă există suficientă voință, nici ratele de la bancă, nici o relație eșuată, nici o medie de 9 la școală, nici crizele de gelozie ale fostei soții, nici un salar minim pe economie nu te-ar putea face să-ți schimbi atitudinea.

Sunt atâtea motive pentru care poți fi fericit, nu te limita doar la câteva.

Nu lăsa pe nimeni să-ți stea în cale. Viața e frumoasă dacă știi să ți-o faci frumoasă! Nu X și nici Y nu este vinovat pentru nefericirea ta. Tu ești!

One Reply to “Ce te face fericit?!”

  1. De multe ori fericirea e un ideal ce nu îl putem atinge… din teamă.
    Ufff, dacă m-ai provocat cu “frica” asta… 🙂

Leave a Reply