Ai sănătate, ai de toate!

egalitate-oameni-discriminare

Se vorbește mult despre egalitate între oameni. În fața unei camere de luat vederi, în cadrul unui interviu, în cercul nostru de prieteni, la școală vorbim despre egalitate, despre dreptul la libera exprimare, despre puterea de a lua o decizie singur, fără a fi presat de alți actori sociali, despre felul în care tratăm în mod egal toți indivizii, fără discriminare, etc. Dar chiar așa e? Chiar suntem egali?

Nu, nu suntem. Niciodată nu am fost și nici nu cred că vom fi. Nu toți trăim în aceleași condiții, nu am avem aceeași situație financiară, nu avem aceleași valori, convingeri, visuri, obiceiuri, ambiție, iluzii, resurse și relații. Nu toți ne ghidăm după aceleași principii ori același scop în viață. Cunoașteți sintagma ”nimeni nu este mai presus de lege”? Ei bine, unii sunt mai presus de lege. Există totuși un lucru în fața căruia toți suntem cam la fel de egali, fie că ești președinte ori casier în Carrefour, indiferent dacă ai BMW sau nu, chiar dacă ești vedetă ori muritor de rând. În fața bolii suntem toți la fel.

Aici nu mai contează intențiile tale bune, conturile cu multe zerouri ori cât de cunoscut este tăticul tău. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, ungur sau român ori câte diplome/ trofee ai la activ. Durerea este aceeași. Boala acționează la fel. Doamna cu coasa te va lua într-o lungă excursie indiferent de statusul tău social, religie, etnie sau orice altceva.

Să fii sănătos nu este un clișeu, expresia „sănătatea e mai bună decât toate” este cât se poate de adevărată. Poți să fii boss de boss, că dacă nu ai sănătate, nu ai nimic. Sănătatea nu o poți cumpăra, indiferent cât de gros este plicul dăruit medicului. Ori ai sănătate, ori ba. Așa că, haideți să nu ne mai stresăm din orice nimic (spune cea mai stresată persoană de pe Terra), să nu ne pierdem timpul cu indivii și răutăți puerile, să nu ne mai enervăm că am mai prins un semafor în drum spre job, să nu ne plângem că am ratat ultimele reduceri de la Zara și H&M, că vecina de la 3 are o bucătărie de 2000 $ și tu nu, că are pielea mai bronzată, gene mai lungi, etc. Dacă ai sănătate poți să faci orice dorește suflețelul tău; dacă nu, nimic altceva nu mai are importanță.

Sănătatea nu expiră decât în momentul în care începem să facem alegeri proaste.

Dragilor, vă doresc să fiți sănătoși și la cât mai puține vizite prin spitale și farmacii! Aveți grijă de voi și de suflețelul vostru!

xoxo

 

2 Replies to “Ai sănătate, ai de toate!”

  1. Mda…numai la spital să nu ajungi!
    Sănătoși să fim, zic!

    1. Exact! Sănătoși să fim și le avem cam pe toate!

Leave a Reply