Micul dejun ar trebui să nu lipsească din viața noastră, dacă ne dorim un stil de viață sănătos. Și eu mai am de lucrat la acest capitol, însă v-am pregătit mai jos două idei de mic dejun super simple, sănătoase și gustoase care nu durează mai mult de 5 minute de a fi pregătite. Acest articol este scris în mod special pentru cei care „nu au timp” și au alte priorități decât a lua micul dejun.
1.Toast cu avocado și ou
Well, aș putea mânca asta la nesfârșit. Serios! Îmi place la nebunie combinația de avocado și ou. Dacă mai e și pâinea prăjită, atunci e un adevărat curcubeu în cerul gurii.
Ai nevoie de:
- 2 felii de pâine ( au de cele mai multe ori aleg pâine integrală sau cu semințe)
- iaurt grecesc sau cremă de brânză ușoară
- un ou
- 1/2 avocado
- 1/2 roșie
- condimente ( sare, piper alb și negru, oregano, chili)
- câteva frunze de salată sau baby spanac
Oul poate fi fiert sau prăjit – depinde cum îți place. Mie îmi plac ambele combinații. Însă, ținând cont de faptul că avocado are un nivel ridicat de grăsimi, aș sugera să alegeți varianta oului fiert. Fructul de avocado poate fi tăiat bucățele sau servit sub formă de pastă. Asta, din nou, ține de gustul fiecăruia.
Pe felia de pâine adăugați un strat subțire de iaurt grecesc sau cremă de brânză, adăugați oul, bucățile de avocado, condimentele and voila! Micul dejun e gata. Mai adaugi o cafea, cu lapte sau fără, și poți uita de mâncare o bucată bună de timp!
O altă idee simplă, gustoasă, sănătoasă și sățioasă de mic dejun. V-am mai spus că luna trecută am primit un colet cu multe produse Sanovita. Ei bine, dacă nu aveți timp să vă pregătiți un mic dejun elaborat, un bol de iaurt cu musli și fructe vă poate salva dimineața.
Ai nevoie de:
- iaurt/lapte
- musli/cereale
- fibre
- mix de semințe (in/chia/ dovleac/ floarea soarelui/ susan)
- fructe (proaspete sau uscate)
- goji
Aici puteți jongla în funcție de ingredientele pe care le aveți în casă. Nu e o rețetă standard. Eu pe acestea le-am primit și, clar, nu avea rost să cumpăr altele până ce nu le-am terminat pe acestea.
De cele mai multe ori folosesc iaurt. Pun un strat generos de iaurt, adaug un strat de cereale, un alt strat de iaurt, un strat de semințe, goji, fibre, un alt strat de iaurt, după care urmează fructele. Eu mai mereu combin fructele uscate – cum ar fi merișoarele, curmale, prune – cu fructele proaspete. Nelipsite sunt kiwi și banane. E combinația mea favorită. Iarna adaug și clementine.
Pe lângă faptul că arată și foarte instagramabil, iaurtul cu cereale și fructe este foarte sănătos. Cu toții știm că fructe de goji reprezintă un puternic antioxidant, iar fibrele de ajută la tranzit și la menținerea siluetei.
Acum sunt curioasă să văd ce vă preparați voi la micul dejun atunci când sunteți pe fugă. Să nu-mi spuneți că săriți peste el, că ne supărăm. Glumesc!
xoxo
Ambele variante de mic dejun imi plac si le fac mereu. La cel cu avocado nu pun niciodata ou pentru ca nu-mi place dar in urma analizelor pe care le-am facut si si unde calciu imi este la limita,voi incepe sa mananc si eu oua. Miez de nuca rontai mereu.
Mie nu prea imi place miezul de nuca si il consum foarte rar.
Mulțumim pentru rețete,am sa fac și eu.
Cu mare drag! 🙂