Clătite vegane vs Clătite americane. Cine câștigă războiul?
Ladies and gentlemen, astăzi vă prezint războiul clătitelor. Primele în ring sunt mândrele și mult prea lăudatele clătite vegane, urmate îndeaproape de atotcunoscutele clătite americane. Un rând de aplauze pentru fiecare, vă rog! Să vedem susținătorii celor două vedete!
Care sunt mai bune? Care m-au cucerit iremediabil? Care se fac mai ușor și mai rapid? Care sunt mai gustoase? Dar mai sănătoase? Vedem imediat, stay tuned!
Înainte de a vă spune părerea mea, haideți să vă prezint pe scurt cele două rețete. Așa cum v-am obișnuit, vă prezint rețete ușoare și super easy căci știți că nu-s mare maestru în bucătărie!
Clătite vegane cu fulgi de ovăz
Așa cum puteți observa din titlu, baza acestor clătite vegane sunt fulgii de ovăz. Ca și topping am folosit miere și am adăugat câteva fructe proaspete. Clătitele vegane sunt potrivite atât pentru perioada postului, dar și dacă dorești să adopți un stil de viață sănătos.
Ingrediente necesare:
- 200 gr fulgi de ovăz
- 250 ml lapte (de preferat lapte vegetal)
- o banană
- 2 lingurițe bicardonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 2 linguri ulei de cocos
- un praf de sare
Pentru servit:
- miere
- zmeură
- afine
Metodă
Intr-un blender se macină fulgii de ovăz, după care se adaugă restul ingredientelor. Aluatul obținut se varsă într-un bol și se lasă cinci minute la odihnite. Aluatul obținut trebuie să fie precum un iaurt și, de asemenea, nu le faceți subțiri. Într-o tigaie antiaderentă se rumenesc clătitele. Atenție, trebuie focul să fie mic!
Clătite americane cu ulei de cocos
Rețeta pentru clătitele americane este aproximativ aceeași precum cea pentru clătitele vegane. Am început să iubesc clătitele americane în combinație cu sirop de arțar, dar nu prea găsesc și mă mulțumesc cu miere de albine sau topping de ciocolată.
Ingrediente necesare:
- 250 gr făină albă
- 300 ml lapte
- 4 ouă
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 4 linguri de zahăr pudră
- 3 linguri ulei de cocos
Pentru servit:
- miere de albine
- zmeură
- căpșuni
- afine
Metodă
Se bat bine ouăle. Unele persoane separă albușurile de gălbenușuri, dar eu nu fac asta. Adaug laptele, uleiul de cocos și esența de vanilie. În alt bol amestec restul ingredientelor și adaug peste mixul de lapte și ouă. Trebuie avut grijă să nu rămână bule de faină. Consistența acestui aluat trebuie să fie groasă, asemenea unei budinci. Lăsăm și acest aluat la odihnit pentru cinci minute, după care încingem o tigaie de teflon și o ungem cu puțin unt.
Tips. Turnați aluatul pe mijlocul tigăii, astfel veți obține acel rotund perfect. Eu nu prea am avut răbdare și am făcut mai multe deodată.
Și acum, să începem războiul clătitelor!
Dacă ar fi să mă întorc pe vremea când nu eram vegetariană, v-aș fi spus că varianta de clătite vegane e o mare porcărie. În sensul că ori faci păcate și consumi o porție de clătite americane autentice, ori zici pas. Credeam că e doar o chestie de marketing, e cool să promovezi deserturi vegane, fără zahăr și prostii. Acum, că le-am făcut (pentru prima dată) parcă, parcă le-aș mai acorda o șansă.
Am început să consum clătitele americane cumva din greșeală, când am greșit cantitatea ingredientelor și am obținut aluatul perfect pentru ele. De atunci le-am tot făcut și se regăseau în topul preferințelor mele.
Clătite americane – îmi place ceva la ele?
S-a simțit faptul că eram obișnuită să pregătesc astfel de rețetă. Nu am stat prea mult să mă întreb cum trebuie să arate, dacă mai trebuie ceva, dacă se va lipi, dacă și iar dacă! Îmi place și culoarea aurie-maronie pe care o au atunci când sunt gata. În plus, se fac super repede. Iar gustul, mmmmm, este genial! Ge-ni-al!
Clătite vegane – îmi place ceva la ele?
În afară de gust, nu prea. Pasta obținută arată dubios. Coacerea lor este un proces lung și migălos. Trebuie să fii foarte atent pentru că, deși pui ulei, tot există o posibilitate să se lipească. Sau să se desfacă. Super ciudat. Sau nu știu eu să le fac. Repet, a fost prima mea încercare. Culoarea lor după coacere este la fel de dubioasă. Aduce mai mult a turtă decât a clătită.
Cine este liderul în bucătărie?
Clătitele vegane. Poate că nu sunt cele mai prezentabile, dar sunt cele mai ok. Mi-am dat seama că sunt de o mie de ori mai sănătoase. Încerc să renunț la cât mai mult zahăr din alimentația mea și am zis că dacă pot mânca un desert fără zahăr, atunci pot face acest pas.
Sunt convinsă că data viitoare îmi vor ieși mai bine, cred că ține doar de obișnuință. Clătitele vegane sunt mult mai sățioase, iar în combinație cu miere de albine sunt divine. Această rețetă de clătite vegane este bună și pentru diabetici. Se știe faptul că banenele sunt un îndulcitor natural. De asemenea, fulgii de ovăz au multiple beneficii.
Vă mai întrebați cine câștigă războiul clătitelor?
Cele vegane, of course!
Sunt curioasă, voi le-ați încercat? Cum vi se par? De asemenea, ce alte rețete de clătite mai știți?
xoxo
Eu prefer clătitele americane
Mi-ai făcut poftă așa că voi fi nevoita sa fac zilele acestea.
Pe care le vei incerca? 🙂
Prefer clătite americane.
Mie imi place sa pun feliute de banana in compozitie, iar de servit se servesc cu sirop- de arțar.
Sotului meu ii place sa le facă. Urmaresc cu mare placere blogul dvs, merci.
Clatitele americane sunt preferatele familiei si daca se poate numai cu sirop de artar si fructe de padure. Am incercat si clatite vegane dar nu, toata familia le-a refuzat.