Zile naționale și internaționale în martie

zile-naționale-internaționale

Românii iubesc să sărbătorească. Nu contează ce, important e să aibă la ce da share pe Facebook. La un scurt search pe Google, am descoperit următoarele zile naționale și internaționale. Acesta sutn doar pentru luna martie. Noroc că nu-s sărbători legale, căci am fi stat acasă mai mult de jumătate de lună. Sau, poate acesta este și scopul lor?

 1. Ziua Puilor de somn. Aceasta se sărbătorește pe 1 martie. Acum abia înțeleg de ce ieri am căscat toată ziua și eram obosită. Nu am sărbătorit cum trebuie această zi internațională a puilor de somn. Damn it! Se poate sărbători luni această zi? Nu de alta, dar nu am fost pregătită!
 2. Ziua Lucrurilor Vechi. Atenție, este zi internațională și se sărbătorește pe 2 martie. Nu știu sigur cum se procedează sau ce ar trebui să fac. Oare trebuie să fac curățenie și să arunc la gunoi lucrurile vechi? Mai bine renunț să mai sărbătoresc! Auzi, e zi internațională și mă pune să muncesc!
 3. Ziua Internațională a Scriitorului. Pică fix pe 3 martie. Adevărul e că, după două zile de sărbătorit, merge și a treia zi. Mai rău e pentru cei care nu sunt scriitori. Sau se merge pe principiul „știu să scriu, sunt scriitor”? Știe cineva?
 4. Ziua Încurajării în a face ceva. Asta mi se pare chiar amuzantă. Adică dacă văd pe cineva pe pod, gata să sară, pe 4 martie ar trebui să-l încurajez să sară?
 5. Îmi e greu să decid ce să sărbătoresc pe 5 martie, că-s mai multe. Ziua florii de colț. Uite cât îmi pasă de ea! Ziua învățării semnificației numelui tău. Mm, asta parcă mai merge. Mai este, totuși, ceva. Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Yay! Așa e când ai mai multe opțiuni, nu știi ce să alegi!
 6. Ziua stomatologilor e pe 6 martie. Cheers!
 7. Ziua Mondială a Femeii este sărbătorită, of course pe 8 martie. Tot în această zi minunată se mai sărbătorește ceva. Ziua Corectării Gramaticale a Textelor! Pun pariu că haterii au inventat această zi, în momentul în care au citit prea multe mesaje trimise cu ocazia zilei femeii. Vouă nu vi se pare dubios nimic?
 8. Ziua Mondială a Napolitanelor cu fulgi de ovăz și nucă are loc pe 11 martie. Când am citit asta, am râs cu lacrimi. Ok, dacă era doar ziua napolitanelor, mai înțelegeam. Dar așa, a napolitanelor cu fulgi de ovăz și nucă? Serios? Gizăz!
 9.  Haterii au dat de gust pe 8 martie, când au declarat zi internațională chestia aia cu greșelile, așa că au mai inventat o zi. Ziua „tot ce crezi e greșit”. Dar eu cred în Dumnezeu. Greșit! Patru, stai jos!
 10. Dacă nu știi ce să faci pe 16 martie, îți zic eu. Sărbătorește Ziua Încurajării Copiilor de a face Lucruri Incredibile. Sincer, pe mine mă cam sperie această zi internațională. Tot pe 16 martie s-au gândit și pacifiștii să intre în acest joc. Ei au inventat Ziua „tot ce faci e bine”. Nu știu voi, dar eu deja am amețit cu atâtea de „ce faci e bine/ rău”. Doamne ajută!
 11. Ziua Momentelor Penibile are loc pe 18 martie. Și cred că, atunci când a avut loc pentru prima dată, a fost într-un weekend la o beție.
 12. Ziua Internațională „să râdem” se sărbătorește fix a doua zi, pe 19 martie. Mi se pare și normal. Vouă nu? Păi râdem de ăia cu momentele penibile.
 13. Ziua Cererilor în Căsătorie are loc pe 20 martie. Păi da, pe 14 februarie oamenii se îndrăgostesc, iar pe 20 martie deja își oficializează relațiile. Mi-nu-nat! Mă scuzați, dar Ziua Internațională a divorțurilor pe când ați programat-o?
 14. Ziua Mondială a amabilității se sărbătorește pe 20 martie. Iar dacă te simți obosit după atâtea sărbători, poți dormi. Nu de alta, dar tot pe 20 martie este și Ziua mondială a somnului. Noapte bună!
 15. Ziua Internațională a Activităților Neproductive are loc pe 22 martie. Oh, vai! Când credeam că nu se poate mai rău decât Ziua „tot ce crezi e greșit”, uite că se poate.
 16. Ziua Cuvântului OK se ține pe 23 martie. Să nu uitați asta, ok? :))
 17. Ziua Stafidelor Acoperite cu Ciocolată. Well, ce să faci pe 24 martie? Sărbătorești stafidele cu ciocolată. God, have mercy, please!
 18. Ziua Creării Propriei Sărbători. Acum înțeleg de unde atâtea ciudățenii. Pe 25 martie ai șansa să îți inventezi propria sărbătoare. Chiar mi-aș dori să citesc ce sărbători ați propune. Eu, de exemplu, aș crea Ziua Internațională a Nasului Îndundat. Nu știu ce ar trebui să faci în acea zi, dar nu e ca și cum nu putem sărbători și fără a ști acest mic detaliu. Corect?
 19. Ziua Preparatelor Alimentare pe Bețișoare se sărbătorește pe 28 martie. Adevărul e că și știu multe preparate de acest gen. Nu contează! Poftă bună!

Cam acestea au fost zilele naționale și internaționale în luna martie. Ați râs, măcar, puțin? Nu știu dacă e de râs sau plâns! Ele chiar există, mi le-a dat Nenea Google!

4 Replies to “Zile naționale și internaționale în martie”

 1. Marinescu Constantina Cristina says: martie 2, 2019 at 1:01 pm

  Deci nu pot să cred, toate mi se par amuzante și penibile în același timp, cam ciudate aceste zile naționale și internaționale! 😂😂Luna viitoare te aștept cu un alt articol în aceeași tema, chiar sunt curioasă ce zile naționale și internaționale sunt!

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 2, 2019 at 3:22 pm

  Doamne Fereste 😀 mai sunt multe😡mi se pare o prostie toate aceste sarbatori😀

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 2, 2019 at 5:05 pm

  Feresca Dumnezeu…suntem buni la gasit prilej de bautura si tras chiulul de la munca :)) cui nui plac gratarele d eziua napolitanei?! :)) Habar nu aveam de asa ceva…despre aceste sarbatori…da oare cine sta sa sarbatoreasca aceste zile?! Nu le vad rostul…

 4. Valeria Chertes says: martie 2, 2019 at 5:42 pm

  Așa ceva,dar de unde doamne atâtea?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*