Zapada-mieilor

Zăpada mieilor este una dintre cărțile care nu m-au impresionat. Deși e o carte bună, nu pot să spun că m-a ținut în suspans foarte mult. Nu mi-a transmis nici o stare.

E drept că Zăpada mieilor este una dintre cărțile pe care am ales-o după copertă. Mi s-a părut intrigantă, titlul, de asemenea, interesant, așa că am zis „o să-mi placă de mor”.  Mă așteptam la o dramă imensă, o poveste încâlcită și eram gata să descifrez mistere și să descopăr secrete. Ei bine, nu a fost chiar așa. Mă așteptam la ceva mai mult substrat, dar Zăpada mieilor e un roman light. Se citește ușor, e drept, însă aveam nevoie de ceva mai mult.

Zapada-mieilor-recenzie

Povestea în sine este interesantă, dureroasă, tristă. În mod normal aș fi devorat cartea aceasta. Aș fi terminat-o de citit imediat, fără să fac prea multe pauze. Am intrat în universul acestei cărți cu așteptări și speranțe mari și am ieșit din acest univers buimacă și indiferentă. Într-adevăr, povestea lui Emily este una tragică. Să fi amenințată de către iubitul tău cu arma, după care să-l ai pe conștiință deoarece se sinucide nu e chiar ușor. Emily este o tânără foarte puternică, cu un caracter de fier, fără doar și poate, dar…

E un mic dar acolo. E ceva în stilul lui Jenny Hubbard care nu mă atrage. Îmbinarea prozei și a poeziei mi s-a părut o idee faină, însă poeziile în sine mi se păreau seci și cam fără sens. Există și posibilitatea ca în limba engleză să fi avut mai mult farmec și sens, dar să se fi pierdut la traducere. Nu bag mâna în foc, dar e foarte probabil. Nu știu dacă toate cărțile ei sunt scrise în acest stil sau doar Zăpada mieilor e așa. Sunt curioasă, însă, să citesc si alte carti ale lui Jenny Hubbard.

zăpada-mieilor

 

Un lucru e cert: mi-ar fi plăcut să existe mai multă acțiune. Prea multă descriere mă plictisește. Dar asta mai mult de gustul fiecăruia, căci am văzut și foarte multe persoane care au adorat această carte. Un lucru care mi-a plăcut, totuși, e faptul că acțiunea cărții e scrisă la persoana a treia. Acest lucru m-a ajutat să empatizez mai mult cu Emily și să fiu mai tolerantă cu situația ei.

Nu știu de ce, dar citind cartea Zăpada mieilor, mintea mi-a fugit la Hanna din 13 reasons why. Nu știu de ce am făcut această asociere, dar mi se pare că Hanna și Emily seamănă destul de mult. Dacă povestea din acest roman era scris la persoana întâi, atunci era foarte probabil să abandonez această lectură.

Anyway, această carte nu e ceva wow. Nu m-a cucerit, nu prea mi-a rămas în minte dupa ce am terminat-o. E o carte ok și atât.

Voi ați citit-o? Cum vi se pare?

Mulțumesc, Libris, pentru acest exemplar!

 

 

2 Replies to “Zăpada mieilor”

  1. Roman Nicoleta Ana Maria says: februarie 21, 2019 at 11:07 am

    Multumim pentru recenzie,nu prea este pe placul meu aceasta carte!

  2. Valeria Chertes says: martie 7, 2019 at 8:33 pm

    Mulțumim pentru recomandare o carte drăguță.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*