Vrei o casă cu materiale premium? Asta la lista, baby!

vindem-ieftin

Nu știu cum sunt bărbații, dar noi, femeile, nu putem trăi fără liste. Le facem cu atâta migală și le scriem cu atâta patos! Nici dacă am scrie o scrisoare de dragoste nu am putea fi mai devotate și absorbite de subiect. Avem nevoie de ele, chiar și dacă am ieși până la magazinul de la colțul blocului. Fără aer mai putem rezista, dar fără liste de cumpărături nu putem supraviețui nici măcar 5 secunde. Și nu, nu suferim de sindromul „blondă sub acoperire”, ci sunt organizate. Extrem de organizate! Avem de cumpărat cafea și burete pentru spălat vase? Perfect! Scriem frumos și cu migală cele două lucruri pe listă și apoi putem purcede la drum. Sau, dacă avem misiuni importante, precum stilizarea sprâncenelor deși au fost pensate acum 3 ore sau rezolvarea unor probleme inexistente, putem lista în brațele iubitului nostru și-l trimitem la magazin.

Adevărata tragedie începe în momentul în care trebuie să facem liste lungi de cumpărături. Știți listele acelea kilometrice pe care bărbații le urăsc din tot sufletul lor? Și ei nu le urăsc pentru că sunt mai lungi decât Luceafărul, ci pentru că sunt destul de vagi. Pentru o femeie este destul ce clar că, dacă este scris pe listă roșii, 5-6 bucăți sunt suficiente. Bărbații se pierd, și se întorc cu o roșie. „Păi nu ai specificat câte vrei, de unde era să ghicesc câte vrei?”. 

Femeile au nevoie de liste mereu și pentru orice activitate. Au de făcut curățenie în casă? Întocmesc o listă cu ceea ce au de făcut într-o ordine absolut aleatorie. Merg la birou? Listă cu absolut tot ce cred ele că vor face în acea zi. Au de construit o casă? Hehehehe, lista aceea devine un scenariu perfect pentru un film de comedie, marcă românească.

 

– Dragul meu, azi trebuie să mergem la cumpărături.

– Ai lista pregătită deja? întreabă el, fără tragere de inimă, știind ce chin îl așteaptă.

– Uhmm, nu chiar. Dar o fac repede.

– Bine, merg să fac un duș și mă întorc după listă.

– Păi, ce? Crezi că o listă se face așa repede? Trebuie să mă gândesc, să analizez, iar să mă gândesc…

– Păi, și?

– Cinci minute nu sunt suficiente. Fă și tu o baie lungă, cu spumă și tot tacâmul!

După vreo două ore de jucat pe playstation, bărbatul revine după listă. O ia și o citește nedumerit. Var, gresie, pardoseală, țiglă, șipcă, panouri solare casă, streașină, adeziv.

– Draga mea, două ore ți-a luat să faci lista asta imensă de…opt lucruri?

– Cum nu e domeniul meu de expertiză, mi se pare un timp rezonabil, se apără ea.

– Cum nu e domeniul tău de expertiză, ce ar fi pe mine să mă lași să fac lista asta?

– Dar…

– Da, nu ești obișnuită. Ok, o facem împreună. Intră, te rog, pe Vindem-Ieftim.ro să ne alegem materialele de construcții.

– Serios? Facem cumpărăturile online? Nu e ca și cum ne cumpărăm o pereche de șosete. Trebuie să vedem exact..

– Chiar de pe Vindem-Ieftim.ro o să facem. Crede-mă, știu ce zic. Așa cum zici tu că e mai simplu să-ți comanzi tot ce ai nevoie pentru îngrijirea personală de pe Notino, așa zic eu că e mai simplu să cumpărăm tot ce avem nevoie pentru construirea casei noastre de pe acest site. Ne asumăm zero riscuri la achiziție și primim exact, exact ce comandăm.

– Și ne trimit ei tocmai la Beliș toate materialele?

– Da!

– Promiți?

– Da!

– Bine, așa facem. Scrie acolo var lavabil.

vindem-ieftin

– Draga mea, până la var trebuie să punem pe listă alte lucruri. Noi cum ne dorim materiale de construcții premium, mai întâi trebuie să fim atenți – mă rog, atent – la ceoficientul lambda al cărămizii. Cu cât este mai mic, cu atât va izola mai bine. Putem opta pentru o grosime de 38 cm a cărămizii, astfel vom obține o izolare în interior mult mai bună. Apoi, putem să ne gândim la amenajarea interioară, tot cu materiale premium. Parchet din stejar, de exemplu.

– Bine, dar cromatica din interior vreau bej, crem și maro închis. E o combinație foarte faină și reconfortantă în același timp.

– Putem folosi var interior Caparol pentru că lase să respire peretele.

– Și vreau un mix de elemente de design clasic și cel modern.

– Ziceai că îți dorești un șemineu în living. Ei bine, avem nevoie de piatră naturală.

– Așa! Și uși albe din lemn, stilul ăla clasic! Fără geamuri.

– Notat. Uși interior Porta Doors.

– Dragul meu, dar știi ce mai vreau? Mai ții minte când am fost la nunta Andreei și am fost cazați în vila cu sistem smart home? Păi dacă tot ne facem o casă – mă rog, o căsuță – premium, păi premium să fie. Vreau încălzire prin pardoseală, panouri solare, sistem audio instalat în tavane, cu comenzi din fiecare încăpere și…ăăă..atât momentan.

– Spuneam că facem și o mică terasă acoperită unde să ne bem cafea dimineața și unde să ne relaxăm în zilele ploioase. Aici ar fi indicat să folosim o pardoseală din WPC pentru că are rezistență atât la caniculă, cât și la îngheț sau umezeală. În plus, se montează ușor.

– Dragul meu, asta cu montat, cărat, livrat sunt detalii.

– Detalii, detalii! Dar să te văd pe tine cum ametești cumpărând materiale de construcții din 7 părți diferite. Ți-am mai spus avantajul casei de comenzi Vindem-Ieftin.ro: dăm comandă la absolut tot ce avem nevoie și obținem un preț bun pentru toate materialele.

– Bine, bine.

Apoi, ea ia lista și spune ironică:

– Avem deja două ore de când ne consultăm ce să cumpărăm și tot puține materiale de construcții avem scrise.

– Păi notează așa: țiglă metalicătamplarie PVC Salamander fereastra ADF, vată bazaltică, șipcă metalică mată, adevizi, vată minerală de 15 cm,  sistem pluvial Niagara Viking Pruszynski. Ce tip de țiglă metalică îți place mai mult, țigla metalică Grande mat Bilka sau țigla metalică Mat Ice Viking Pruszynski? 

– Să văd cum arată și apoi îți spun!

țiglă-metalică

 

După ce analizează două imagini timp de câteva zeci de minute, declară obosită:

– Mie mi se pare la fel.

– Cum să fie la fel, se vede din cer că-s diferite!

– Bine, bine! Îmi place mai mult țigla metalică Mat Ice Viking Pruszynski. 

– Îmi place că ești convingătoare! Și acum, să vezi și tu cum e chestia asta cu lista, ce ar fi să mergi la cumpărături?

– Nuuuuu! Nu mai vreau liste! Nu ziceai că ne sunt livrate produsele acasă, fără nici cea mai mică problemă?

– Ba da, dar fața ta în momentul în care ți-ai închipuit cum e să cumperi materiale de construcții după o listă fixă a fost priceless.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!

 

 

8 Replies to “Vrei o casă cu materiale premium? Asta la lista, baby!”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 21, 2019 at 5:55 pm

  :))) haahaa cat de tare ,eu si cu al meu cand ne.am apucat de casa…la fel eream,doar ca nu stiam de acest site acu 2 ani…. :)) mi.am amintit de atunci,cata bataie de cap a fost,si cata alergatura…pff…suuper super acest articol…

  1. madmoiselle says: martie 22, 2019 at 9:14 am

   Mulțumesc! 🙂 păi poate vă va fi de folos pe viitor, cine știe?

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 21, 2019 at 5:57 pm

  Felicitări pentru articol foarte interesant si util! De acord cu iubitul in legatura cu lista pentru cumpărări cu materiale pentru constructii 😀

  1. madmoiselle says: martie 22, 2019 at 9:13 am

   așa-i? Să le dăm bărbaților ce e al bărbaților! :))

 3. Marinescu Constantina Cristina says: martie 21, 2019 at 11:31 pm

  Foarte tare articolul tău, și eu sunt „pom în aer” la acest capitol, e bine ca se descurcă bărbații la astfel de liste, noi ne vedem în continuare de ale noastre! Mult succes!

  1. madmoiselle says: martie 22, 2019 at 9:13 am

   Mi se pare corect! 🙂 :*

 4. Proba 7. Construiește-ți casa cu produse premium! says: martie 23, 2019 at 12:33 am

  […] VREI O CASĂ CU MATERIALE PREMIUM? ASTA LA LISTA, BABY! […]

 5. Helena says: mai 21, 2020 at 3:29 pm

  Baby, ai mare dreptate! :*
  Mi s-a parut genial modul in care ai introdus in articolul tau simpaticul dialog.
  In materie de electricitate, eu unul consider ca merita sa incluzi pe lista si intrerupatoarele cu touch cu material ignifug (care sunt mai sigure decat cele traditionale) sau prizele media (care ne ajuta atat de mult in grozava conexiune la internet), nu-i asa?
  Keep it going, girl!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*