de-ce-citiți-cărți

Chiar așa, voi de ce citiți?

Pentru relaxare? Din dorința de a învăța ceva nou? Pentru a fi mai deștepți? Pentru că e cool? Pentru a te (re)descoperi?

Haideți să vă spun eu de ce citesc. Nu mă obligă nimeni să citesc și nici nu o fac de dragul colaborării cu Libris. Această colaborare a venit în mod natural și a fost un bonus pentru faptul că deja citisem multe cărți.

Eu citesc pentru a mă detașa de rutină. Iubesc să ies în zilele însorite în parc cu hamacul și să citesc. Dacă mai am cu mine și o cafea sau limonadă (sau, de ce nu, ambele?!), e și mai perfect! E atât de fain și revigorant să te transpui într-o altă dimensiune, una cum numai o carte bună o poate face. Mereu mă simt mai bine după ce termin de citit o carte care îmi place. Vi s-a întâmplat și vouă?

Citesc pentru a mă distra. Sunt puține cărți care reușesc să mă facă să râd, dar pe acelea le iubesc cel mai mult. Și nu mă refer aici la cărți cu bancuri, ci la acele cărți scrise cu umor. Cimitirul, Suge-o, Ramona!, Seria Amanții sunt doar câteva cărți care conțin o doză uriașă de umor. Ce e mai frumos decât să te binedispui după o zi grea la servici?

Citesc pentru a învăța cuvinte noi. Nu m-am născut învățată, ci m-am născut ca să învăț. Citind, nu ai cum să nu întâlnești cuvinte noi și, făcând-o în mod constant, nu are cum să nu îți intre în vocabularul tău.

Citesc și atunci când rămân fără surse de inspirație. Am scris multe articole fiind inspirată de anumite personaje, situații, exemple din cărți. Așa că vă recomand și vouă să faceți acest lucru dacă aveți un blocaj. Sau ieșiți în parc, la cumpărături, la o cafea, la teatru. Nici nu știți unde și când puteți găsi o fărâmă de inspirație.

de-ce-citim

Citesc pentru a nu mă plictisi în autobuz. Sau în taxi. Țin minte că unul dintre taximetriști a fost super șocat să mă vadă citind în taxi. Cuvintele lui au fost „toată lumea își butonează telefonul când sunt în taxi, tu citești”.

M-ați întrebat deseori de ce citesc cărțile care nu îmi plac în mod deosebit. Și, mai ales, de ce aleg să le fac recenzii pe blog. Ei bine, sunt mai multe motive. Dacă mie nu îmi place o carte, nu înseamnă că aceasta nu e bună. Faptul că aleg să-i fac recenzie e mai mult pentru voi, poate vă ajută. Apoi, chiar dacă nu îmi place o carte, nu înseamnă că nu mă ajută. Descopăr o perspectivă nouă, aflu o informație nouă. Ceva, ceva bun tot trebuie să fie!

Și acum, vă invit să-mi răspundeți la întrebarea din titlu. Voi de ce citiți?

6 Replies to “Voi de ce citiți?”

 1. Valeria Chertes says: iunie 5, 2019 at 6:53 pm

  Eu nu citesc cat as vrea sa citesc dar citesc de plăcere.

 2. Cereces Loredana says: iunie 5, 2019 at 7:49 pm

  Interesant ce ai spus si de ce citesti!!!Eu nu prea citesc ,dar in general atunci cand citesc,o fac ca sa cunosc mai multe lucruri,de ex imi place psihologia si cele ptr sanatate!

  1. madmoiselle says: iunie 6, 2019 at 10:07 am

   Important e că citești, nu contează genul cărții! 🙂

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: iunie 5, 2019 at 8:51 pm

  citesc pt noutate, pt divertisment, pt recreere, dar corect spus e citeam.. ca nu am mai citit de muult… daar, dar la un giveaway de al Mihaelei cu Eliza am vasrigat si 2carti💕💕deci nu am motiv sa nu mai citesc… bineinteles cand vor ajunge in ghiarilii mele

 4. Roman Nicoleta Ana Maria says: iunie 6, 2019 at 9:09 pm

  In liceu citeam mai mult,de cand sunt mama mai putin si mai multe carti de povesti pentru copiii!acum am inceput Vrabia Rosie,sa vedem cand o termin!

  1. madmoiselle says: iunie 7, 2019 at 10:32 am

   Nu am auzit de acest titlu, dar pare interesant. 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*