Viața e scurtă. De ce să nu o transformi într-o întreagă aventură?

everest

Fun Fact: Conform cercetătorilor zeusieni, viața e scurtă. De ce să nu o transformi într-o întreagă aventură?

Dintotdeauna mi-au plăcut călătoriile. Nu conta neapărat destinația, însă îmi plăcea mult ideea de a pleca undeva departe de orașul natal. Și, de cele mai multe ori, călătoriile mele se rezumau la excursii în munții României. Indiferent că plecam cu prietenii, cu colegii de clasă sau cu familia, aceste excursii aveau un punct comun: să fie o excursie memorabilă, cât mai perfect organizată. Doar că ideea de perfecțiune pentru mine era diferită de a celorlalți!

Astfel că o vacanță perfectă se rezuma la un all-inclusiv la una dintre pensiunile aflate pe marginea drumului care ne oferea supiță din piept de pui nestresat, crescut în condiții optime în curtea unei familii tradiționale, în cotețe poleite cu aur și care făceau ouă de aur. Și după această supiță, pe care o uram mai mult decât orice pe lumea asta, venea felul doi. Cartofiori natur cu pulpițe de pui, crescuți în aceleași condiții enumerate mai sus, cu o sălățică de vărzică albă. După felul doi, evident, era desertul, care era compus din două clătite subțiri de puteai vedea vârful Moldoveanu prin ele. Aceste diminutive nu sunt puse la mișto, efectiv așa ni se prezenta meniul, de parcă eram o turmă de retardați care nu mai văzuseră mâncare până atunci.

Și după ce te îndopa cu mâncare ca la mama acasă (în sensul că nu era absolut nimic special în acel meniu), trebuia să te prefaci că ai energie de a parcurge traseul impus pe muntele respectiv. Mai făceam o scurtă pauză pentru poze, suveniruri și alte minuni hand made făcute de localnici, după care ne continuam traseul. Și nu, nu în tăcere, ci trebuia să ascultăm o non stop o predică a unui ghid profesionist până ajungeam în vârf.

Și mi se părea groaznic. După câteva excursii de acest gen am evitat să mai vânez destinații de vacanță, și asta nu pentru că nu găseam locuri interesante de vizitat, ci pentru că știam ce chin mă așteaptă. Nu puteam înțelege absolut deloc discuțiile altor oameni despre adrenalină și dor de aventură. Pentru mine, cea mai mare doză de adrenalină a fost când, în una dintre vacanțe am putut să ne alegem noi ce să mâncăm. Am avut emoții mai ceva ca la Bac, eram atât de copleșită încât abia m-am putut decide!

Mă uitam și la anumite emisiuni la televizor cu excursii pe munte, cu trasee complexe, însă acelea chiar mi se păreau de domeniul Sf-ului! Nu puteam să cred că se poate așa ceva!

extreme-travel

Până când am acceptat să merg într-o expediție cu niște prieteni, Expeditie Everest Base CampNu numai că am avut parte de adrenalină până în măduva oaselor, ci am înțeles, de fapt, că ceea ce experimentasem eu până atunci nu putea fi numit excursie. Nu o să mă mint că nu mi-a fost frică și nici nu o să vă spun că nu m-am gândit de câteva ori pe traseu să renunț, în favoarea unei vacanțe în Chile, Zanzibar sau, mă rog, ceva insule exotice. Nici nu o să mint că nu mi-a lipsit patul comod și moale de acasă și să adorm doar în pijamale. Nu! Însă a fost ceva ce m-a îndemnat să perseverez și să bifez acest lucru în viață.

Pentru că viața e scurtă. De ce să nu o transformăm într-o aventură? 

Trebuie să recunosc faptul că nu doar pseudo curajul meu m-a determinat să aleg expediția Everest Base Camp. Știam că prietenii de la Exreme Travel se ocupă cu astfel de experiențe presărate cu adrenalină și senzații tari, astfel că am citit informațiile de pe site-ul lor legat de acest subiect din scoarță-n scoarță.

everest

Am aflat multe informații noi și utile pentru expediția din Nepal. Cel mai mult m-a liniștit faptul că, dacă nu-mi găseam curajul de a urca tot muntele, puteam rămâne Tabăra de Bază, care se află la aproximativ 5500 m. Nu în ultimul rând, pozele de pe site vorbeau de la sine și era păcat să refuz o asemenea aventură. Traseul către Tabăra de Bază nu este chiar imposibil, ci necesită un efort moderat. Bine, acum dacă efort pentru tine înseamnă să-ți închizi cureaua la ceas sau să apeși pe butonul de la telecomandă, atunci acest traseu nu este pentru tine. Dacă stau și mă gândesc bine, pentru tine nu ar fi recomandat nici circuite în Etiopia sau Cuba. Ar fi suficient un circuit în garsoniera ta sau un traseu ghidat de la frigider înspre canapea, cu oprire la baie. Din fericire, Extreme Travel face și excursii personalizate, așa că poți cere liniștit o ofertă!

Revenind la Everest, nu mi-am imaginat niciodată că un munte poate fi atât de spectaculos și atât de copleșitor în același timp. Și că mă pot îndrăgosti de munte instant și irecuperabil!

Am învățat că o expediție pe munte nu înseamnă să ajungi în vârf în doi timpi și trei mișcări, doar să adaugi acest lucru la realizările din viața ta. Nu înseamnă nici să-ți chinui trupul, mergând fără oprire pentru că „imediat se face noapte și mai avem mult de urcat” sau „ai venit în excursie sau la plimbare?”.  O expediție pe munte este un adevărat proces, iar dacă o faci cum trebuie, poate reprezenta una dintre cele mai memorabile amintiri din viața ta.

everest

În momentul în care am înțeles că expediția Everest Base Camp nu înseamnă să urci ca un retard non-stop, atunci am putut să mă bucur cu adevărat de această experiență. Am redescoperit libertatea și fericirea care stau în lucrurile mici, am vizitat locuri noi din Nepal și am ajuns la un nivel de autocunoaștere mult mai avansat. Înseamnă 16 zile în care simți că trăiești prin toți porii datorită atât peisajelor instagramabile, cât și a efortului fizic.

Transformă-ți viața într-o aventură și lasă-te surprins de surprizele pe care ți le oferă. În cazul meu, surprizele au fost colosale, greu de descris în cuvinte! Pentru o doză de aventură, fă turism de aventură!

Articol scris pentru a zecea probă din SuperBlog 2018!

xoxo

 

 

 

 

3 Replies to “Viața e scurtă. De ce să nu o transformi într-o întreagă aventură?”

  1. Sery Andreea says: octombrie 30, 2018 at 7:12 pm

    Bine spus❤❤

  2. Proba 10. Transformă-ți viața într-o frumoasă aventură! says: noiembrie 19, 2018 at 1:55 pm

    […] Viața e scurtă. De ce să nu o transformi într-o întreagă aventură? […]

  3. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 15, 2019 at 11:02 am

    cat de frumos si de neuitat 😍 si total de vis pentru mine….eu astfrl de lucruri si locuri le vad doar la t.v. nu am fost si nu stiu daca o sa ajung undeva asa frumos vreodata…dar prin povestirea ta,m.ai transpus cumva si pe mine acolo

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*