unul-dintre-noi-minte-recenzie

Unul dintre noi minte e o altă carte pe care am ales-o după copertă. M-a cucerit pe loc. E simplă, dar atât de frumoasă! Îmi place atât culoarea aleasă, doar știți că galbenul muștar se numără printre culorile mele favorite, cât și contrastul cu acele siluete. Mă gândesc că dacă era o poză cu patru adolescenți, nu ar fi avut același impact. Cel puțin, nu pentru mine.

Unul dintre noi minte este, din câte am observat, cartea de debut a autorului Karen McManus. E un thriller superb cu o acțiune twisted. Fix cum îmi place! Romanul aduce în prim plan povestea a cinci adolescenți a căror viață urmează să se schimbe radical. Cinci adolescenți care nu prea se cunosc, însă toți studiază la același liceu. Din cauza unei coincidențe stranie, sunt toți aduși la detenție într-un laborator pentru a fi pedepsiți. Până aici nimic nu e impresionant, doar că, la sfârșitul zilei, doar patru dintre ei rămân vii. Unul dintre cei cinci moare. De fapt, nu. E ucis. Brusc, cei patru adolescenți care au supraviețuit au ceva în comun: toți au secrete. Asta nu e chiar încurajator atunci când ești suspect de crimă, așa-i?

unul-dintre-noi-minte

Acțiunea cărții este scrisă la persoana întâi, din perspectiva fiecăruia. Mi-a plăcut asta, m-a făcut să fiu mai captivată de poveste. Am mai citit și alte cărți care sunt povestite din punctul de vedere ale mai multor personaje, însă mă bucur că în această carte nu s-a repovestit aceleași acțiuni. Cred că ar fi fost mai puțin captivant să citesc de patru ori, de exemplu, cum a murit Simon.

Secretele personajelor principale ies la suprafață, rând pe rând. Ca să ne înțelegem, cele patru personaje reprezintă patru stereotipuri de liceeni. Bronwyn este tocilara liceului, Addy este prințesa, Nate este delicventul, iar Cooper este sportivul. Bronwyn visează să intre la Yale pentru a-și face părinții fericiți. Addy nu prea are personalitate, nu se place deloc și este considerată accesoriul frumos al lui Jake. Nate provine dintr-o familie disfuncțională, cu un tată bețiv și o mamă bipolară. Totodată, el are un trecut dubios căci a fost prins făcând trafic de droguri. Cooper este un sportiv talentat care încearcă să-și mulțumească tatăl.

unul-dintre-noi-minte-recenzie

Despre Asta este platforma lui Simon, victima, unde publica toate secretele celor din liceu. Aparent erau mulți tineri care i-ar fi dorit moartea lui Simon, de ce tocmai cei patru sunt suspecți? Ancheta polițiștilor e muncă de amatori. Ei se focusează doar pe cei patru colegi care fuseseră în sala de detenție împreună cu Simon.

Ceea ce mi-a plăcut mult la această carte este faptul că acțiunea nu este prezivibilă. Pe măsură ce citești îți faci nenumărate scenarii, îți pui o mie de întrebări. Cine l-a ucis pe Simon? De ce? Ce avea de ascuns? Lucrurile și oamenii se schimbă în favoara și în defavoarea celor patru de mai multe ori. Ba îi urăsc și îi jignesc, ba îi laudă și îi apără.

unul-dintre-noi-minte

Unul dintre noi minte este o lectură super addictive și nu o mai poți lăsa din mână până nu o termini. Și, în momentul în care ajungi la final, îți pare rău. Căci mai voiai, deja te obișnuiseși cu personajele. Eu, cel puțin, l-am îndrăgit imediat pe Nate și știam că nu el e vinovat. De restul nu eram așa convinsă.

Vă recomand cu mare căldură să citiți Unul dintre noi minte. E un thriller demențial și se citește extrem de lejer!

Cu plăcere! 🙂

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit!

 

 

7 Replies to “Unul dintre noi minte”

 1. Roman Nicoleta Ana Maria says: februarie 19, 2019 at 6:20 pm

  Multumim pentru recenzie,este o carte pe placul meu si am trecuto pe lista😍foarte interesanta🙌multumim pentru recomandare!

  1. madmoiselle says: februarie 20, 2019 at 4:13 pm

   Mă bucur mult! pupici

 2. Lisac Raluca says: februarie 19, 2019 at 7:53 pm

  Îmi plac cărţile care sunt scrise din perspectiva fiecărui personaj ; aşa pot să percep şi să aflu mai multe.Faptul că e thriller mă atrage ; tocmai am terminat un thriller distopic.

  1. madmoiselle says: februarie 20, 2019 at 9:11 am

   așa e, ai dreptate. Cum se numește cartea pe care ai terminat-o de citit?

 3. Marinescu Constantina Cristina says: februarie 19, 2019 at 11:49 pm

  Mulțumim pentru recomandare! Nu am citit-o până acum, dar să știi că mi-a atras atenția din ceea ce am citit în recenzia făcută de tine!

  1. madmoiselle says: februarie 20, 2019 at 4:11 pm

   Cu foarte mare drag! :* mă bucur că ți se pare interesantă!

 4. Valeria Chertes says: martie 7, 2019 at 8:57 pm

  Mulțumim cu recenzie,o carte interesanta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*