Un weekend și o viață. Tablete și însemnări

un-weekend-si-o-viata

Un weekend și o viață. Tablete și însemnări este o carte scrisă din suflet pentru suflete. O carte în care se poate regăsi oricine, indiferent de vârstă, sex sau experiență de viață. O lectură minunată, profundă, scrisă cu pasiunea unui om tânăr, dar matur, care vede dincolo de ambalaje și etichete.

un-weekend-si-o-viata-recenzie

Un weekend și o viață este scrisă de către Louana Popovici, o prietenă dragă pe care o iubesc și o admir. Am fost așa bucuroasă și cumva emoționată să văd că unul dintre visele ei i s-au împlinit și a reușit să publice această carte.

Cartea este împărțită în patru capitole, primul capitol și al treilea fiind cele mai lungi. Louana împărtășește cu mine, cu tine, cititorule, o părticică a sufletului ei deoarece în fiecare capitol ne povestește un lucru pe care l-a învățat.

un-weekend-si-o-viata-review

Primul capitol se intitulează „Am învățat să iubesc”. Dar nu în stilul superficial, egoist și meschin.

Al doilea capitol poartă titlul „Am învățat să pierd”. Cred că este cea mai grea lecție pe care viața ne-o oferă.

Capitolul trei este despre acceptare. „Am învățat să accept” ne spune autoarea.

Iar ultimul capitol, cel de al patrulea, se numește „Am învățat să zâmbesc”. Un lucru pe care ar trebui cu toții să-l învățăm.

În loc de final nu îl pot numi capitol, ci mai degrabă o concluzie a acestei cărți, în care punem întrebări, găsim răspunsuri, empatizăm și citim mesaje cu sentimente.

un-weekend-si-o-viata-louana-popovici

Un weekend și o viață este povestea Louanei, a mea, a ta. Este povestea oricum a iubit, a îndrăznit, a înfruntat, a experimentat, a găsit sau (l-) a regăsit, a dezamăgit sau a fost dezamăgit, a luptat, a acceptat. Într-un cuvânt, a trăit. Căci, nu-i așa, viața este un buchet de momente bune și rele, frumoase sau cu gust amărui, amintiri drăguțe sau lecții.

Prin intermediul acestei cărți intri în propria poveste. În trecutul tău, cauți în sertarul închis cu amintiri. În relațiile tale, în gândurile tale ascunse sau uitate. Reîntâlnești oamenii care au contribuit la persoana care ești acum, care te-au marcat într-un fel sau altul, care te-au influențat într-un mod mai mult sau mai puțin bun, care te-au iubit și pe care i-ai iubit. Retrăiești momente, trăiri, emoții amorțite. Reatingi cicatricile sufletului, meditezi din nou.

Autoarea își pune sufletul pe tavă, te las o descoperi în speranța că te poate ajuta. Poate să-ți amintească de faptul că nu ești singur pe lumea asta sau poate doar să-ți dea un strop de curaj și ambiție atunci când simți că nu mai poți să o iei de capăt.

un-weekend-si-o-viata

Louana are curajul de a pune punctul pe i și spune niște adevăruri care, mulți dintre noi nu am avea curajul să le rostim despre iubire, despre propriile trăiri, despre oameni și despre viață.

Stilul ei este natural, ușor de urmărit, dar plin de emoție și sentimente amestecate. Citindu-i cartea, mi-am dat seama că eu încă mă aflu pe la capitolul trei. Mă aflu într-un proces de acceptare. A propriei persoane și a oamenilor din jurul meu.

Un weekend și o viață e o carte care te face să spui „băi, are dreptate” sau „și eu m-am simțit așa”. E o carte care te pune pe gânduri și te motivează să mergi înainte și să vezi partea plină a paharului.

Dacă te-am făcut curios, cartea o poți comanda aici.

Mulțumesc, draga mea, pentru exemplarul primit!

xoxo

6 Replies to “Un weekend și o viață. Tablete și însemnări”

 1. Valeria Chertes says: iunie 23, 2018 at 9:06 pm

  Sa stii ca mai facut foarte curioasa de aceasta carte.

  1. madmoiselle says: iunie 25, 2018 at 11:39 am

   Ma bucur atunci! :*

 2. Cosmin says: iunie 23, 2018 at 11:05 pm

  bravo !Frumoasa recenzie.. !:) felicitari !

  1. madmoiselle says: iunie 25, 2018 at 9:47 am

   Multumesc, Cosmin! 🙂

 3. elly sophy says: iunie 24, 2018 at 7:01 am

  Frumoasa recenzie, frumoasa carte! Genul de carte care ar trebui cu totii sa citim, te invata si motivează…

  1. madmoiselle says: iunie 25, 2018 at 11:39 am

   Așa este 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*