Treasure hunt sponsored by coffee

cafea

E 05:41. Mă holbez la display-ul telefonului, la acele două puncte perfecte care separă orele de minute. 05:42. Respir greoi și sacadat, încercând să-mi fac ordine printre gânduri. 05:43. Razele soarelui încearcă să-și facă loc în cameră prin draperia groasă, spunându-mi bună dimineața. 05:44. Trag plapuma peste cap, inhalând parfumul lui impregnat pe cămașa mea. E atât de plăcut! Și de bine! 05:55. Mirosul de cafea prospătă mă trezește la realitate și îmi ghidează pașii spre bucătărie.

Închid ochii. Iau prima gură de cafea. Zâmbesc. Nu cred că poate exista un sentiment mai plăcut decât atunci când bei dimineața prima gură de cafea. Deschid ochii. Mă uit la el să-i fac cu ochiul. Mă cunoaște atât de bine! Iau a doua gură de cafea, bucurându-mă de gustul ei intens și aromat. Licoarea magică începe să-și facă simțită prezența în fiecare celulă a corpului meu. Uneori nu știu dacă iubesc cafeaua mai mult decât îl iubesc pe el. Sau poate că îi iubesc pe amândoi în aceeași măsură. Râd în sinea mea de această comparație cel puțin ciudată și mă uit în ochii lui. Nu am nevoie de cuvinte, nici de un decor perfect. Cafeaua de dimineață savurată împreună cu el e cel mai frumos început de zi.

E deja 08:01. Ușa de la intrare se închide în urma lui, apoi aud cheile răsucindu-se în broască. 08.02. Sunt deja a la doua cafea. De data aceasta o beau într-un ritm mai alert, căci mă așteaptă o zi lungă. Deși e sâmbătă, nu am timp pentru relaxare. 08:05. Văd un plic verde pe masă. Era acolo de când venisem prima dată în bucătărie, dar nu-l văzusem. Aveam ochi doar pentru el. 08:07. Deschid plicul, cu entuziasm și o oarecare ezitare. Dacă nu o să-mi placă ce citesc? Dacă e ceva ce o să mă întristeze? Curiozitatea a învins. Citesc bilețelul cu un scris aproape citeț.

Mi se pare mai interesant să-ți dau vestea așa. Și mai știu că și ție ți se pare la fel de interesant. Te cunosc! Du-te și deschide dulapul din hol și caută o cutie nouă. 

magnet-espressor-cafea

08:08. Mă aflu în fața dulapului din hol. Sunt multe cutii noi, oare la ce se referă? Și, apoi, o văd! Inima mi se face cât un purice, iar pe retină mi se pot vedea două pahare de cappuccino perfecte. 08:15. Deschid cutia cu grijă. Mereu am emoții când deschid astfel de cutii, căci sunt Zeița Neîndemânării. Scot prima dată cutia de protecție. Și, în loc de un espressor, văd un alt plic verde. 08:20.

Știu că te așteptai la un espressor, dar adevărata surpriză o s-o descoperi mai târziu. Acum du-te și machiză-te. 

08:26. Mă aflu în fața măsuței de machiaj din cameră, căutând un alt plic verde. Nu am văzut nici unul, așa că m-am îndreptat spre baie să îmi curăț tenul înainte de machiaj. În dulăpiorul de deasupra chiuvetei văd un plic verde. Îl deschid.

Dacă am învăța ceva de când sunt cu tine, e că nu te machiezi niciodată fără să-ți pregătești tenul înainte. După ce te machiezi, îmbracă-te cu ceva mai casual. Și nu uita ochelarii de soare!

09:00. Machiajul e gata. Ba chiar arătam fabulos cu liniile de tuș trasate impecabil. În timp ce mă felicitam în gând pentru această performanță, mă îndrept spre dulapul de haine. Cu ce să mă îmbrac, oare? 09:05. Încă decid cu ce să mă îmbrac. Afară e cald și frumos, așa că aleg o rochie midi vaporoasă. Apoi, o pată de culoare îmi atrage atenția. Un alt plic verde.

Știam că alegi o rochie, căci ești înnebunită după ele. Acum că ești gata de plecare, trebuie să aflii doar unde trebuie să ajungi. Următorul plic îl găsești în locul unde este siguranță. 

cafea

Ei, hai! Dacă până acum fusese ușor să găsesc plicurile, acum treaba se complica. Siguranță. Oare ce vrea să zică? 09:10. Creieul meu nu vrea să coopereze. Ce loc cu siguranță avem în casă? 09:15. Încă mă gândesc unde s-ar putea ascunde următorul plic verde. Dacă nu există nici unul și vrea doar să mă tachineze? 09:20. Sunt convinsă că totul e o glumă proastă. 09:21. Îmi mai fac o cafea. 09:23. Râd isteric și deschid Instagramul. 09:30. Dau scroll fără să fiu atentă la pozele pe care le văd în feed. Mai iau o gură de cafea. Mai trebuie puțin lapte.

09:50. Încă mă gândesc la acest pseudo treasure hunt amuzant și încep iar să râd. 09:51. Unul dintre neuroni a decis să se pună la treabă. 09:52. Am găsit următorul plic verde. Deasupra panoului de siguranțe. 09:53. Rup plicul, încercând să recuperez din timpul pierdut.

Te aștept în grădina cu cafea. 

09:58. Grădină? Cu cafea? În Cluj? Deja știam că vorbește serios, așa că am încercat să mă concentrez. 10:05. Bingo! Casa Boema! 10:06. Chem Uber. 10:25. Întru pe poarta mare, spre curtea interioară a restaurantului. Îl văd masă, zâmbind.

10:30. Ne îndreptăm spre mașină. 10:32. Pornim spre una dintre ieșirile din Cluj. 10:45. Ne oprim la o cramă și luăm un vin roșu sec. 11:30. Ajungem la Beliș. Oprim lângă pădure. 11:45. Scoate o pătură din portbagaj. Mă roagă să aduc sticla de vin și tirbușonul din torpedou. El aduce un coș mare cu fructe, omletă, pâine proaspătă, brânză, salată de vinete și tiramisu. Așează frumos și farfuriile, paharele și șervețelele. 12:00. Un gând îmi trece rapid prin minte și îmi dă fiori. Oare mă cere de nevastă? Nu, n-are cum. Dar acest picnic special? Sigur asta e!

vin-rosu

15:30. A mai râmas doar puțin vin în sticlă, iar noi eram prinși în discuții semi serioase. Deja mă pregăteam să aud mare întrebare, când mă roagă să mă duc la mașină și să îi aduc ceva din spațiul de lângă cotieră și scaun. 15:33. Ajung la mașină. Mă uit în stânga scaunului, în dreapta, nimic. Ridic cotiera și văd un plic verde.

Surpriza ta e în portbagaj. Sper să-ți placă. Te sărut!

15:34. Deschid portbagajul mașinii cu nerăbdare. Și-l văd. Era acolo. Atât de frumos. Și mare! Era fix așa cum îmi doream! El vine în spatele meu, dar nu spune nimic.

– Dar, de ce l-ai cărat după tine, când puteai să mi-l dai acasă?

– Și să nu îți dau bătăi de cap cu acele plicuri verzi? Nici gând!

– Dar…dar de unde știai că fix acest model îmi doresc?

– Draga mea, poate că nu sunt cel mai romantic om de pe pământ, dar sunt atent. În plus, istoricul tău din browser e plin cu magazin online magNET.ro. Nu era evident ce-ți dorești?

magnet-logo

– Oh, da! Wow! E genial! Ești genial! Dar sper că nu ai dat pe el cât salariul tău pe două luni.

– Hai că ești amuzantă! E perioada cu promoții la espressoare, dacă tot vrei să știi. Și sunt oferte electrocasnice chiar bunicele.

– Hai acasă să ne facem două cappuccino. Vrei?

espressor-cafea

Mi-am luat minunatul Espressor automat Saeco PicoBaristo SM5473/10 și ne-am îndreptat spre casă. Eram atât de fericită! Acum puteam să-mi fac orice tip de cafea voiam, chiar la mine în bucătărie. Aveam opțiunea să-mi personalizez cafeaua după bunul plac. Aroma, intensitatea și temperatura cafelei le puteam regla cu o simplă apăsare de buton. În plus, are funcția de auto curățare, deci e un espressor smart. Fix așa cum e iubitul meu.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!

 

7 Replies to “Treasure hunt sponsored by coffee”

 1. Valeria Chertes says: aprilie 5, 2019 at 1:00 am

  Mult succes!

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 5, 2019 at 8:20 am

  vaaii,deci ,deci,ma lasat asa cu o emotie…citeam ci vedeam orele si numaram minutele si zi hai,hai ca se poate,si ce.o mai fi,si ce sa intamplat…si hop surpriza😍😍 super suuper marfa chiar faceam gen spot blac cu ora alb in minte si muzica de suspans 🙂

 3. Lidia H. says: aprilie 5, 2019 at 8:55 am

  Si eu ma asteptam la o cerere in căsătorie! 😁. Si noi suntem iubitori de cafea si am investit destul de mult in aparate. O cafea buna chiar iti schimba o stare proasta. 😘😘

  1. madmoiselle says: aprilie 5, 2019 at 10:36 am

   Ha ha! Nu mă cere nimeni, deocamdată! 😀 Dar ai dreptate cu cafeaua :*

 4. Roman Nicoleta Ana Maria says: aprilie 5, 2019 at 10:20 am

  Draga mea Alina felicitari pentru articol foarte frumos,ai imbinat foarte bine realitatea ca si cand citeam dinto carte😘

  1. madmoiselle says: aprilie 5, 2019 at 10:37 am

   Îți mulțumesc mult! :*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*