sunt-aici-carte-recenzie

Sunt aici e o carte emoționantă, însă nu e nici o clipă clișeică. Dacă ești hater, poți spune că e previzibilă, dar repet: doar dacă ești hater.

Mi-ar fi plăcut ca această carte să fie mai lungă sau, cel puțin, să aibă o continuare. Perspectiva autoarei Clelie Avit este nouă, diferită și cred că acesta este unul dintre motivele pentru care am iubit cartea Sunt aici.

Curioși să vedeți ce face această carte atât de specială? Păi, să vedem. Elsa ajunge în comă la spital în urma unui accident tragic pe munte. Thibault ajunge și el la spital din cauza faptului că fratele său cauzase un accident de mașină mortal. Într-o zi, acesta intră în camera 55 și, astfel, o întâlnește pe Elsa. Ceva l-a determinat să rămână în acea cameră, chiar dacă habar nu avea cine este acea fată cu miros de iasomie. Poate curiozitatea. Poate nevoia de a se confesa cuiva. Poate doar durerea pe care o purta în suflet.

sunt-aici-carte-review

Ori de câte ori venea la spital, Thibault, în loc să-și viziteze fratele, alegea camera 55. Pentru el aceste vizite devenise un obicei. De fapt, era mai mult decât atât. Vizitele pe care i le făcea Elsei era ca un pansament pentru sufletul lui, îi umplea golul acela pe care nimeni nu reușise să-l umple până atunci.

Cred că deja vă imaginați faptul că Thibault ajunge să se îndrăgostească de Elsa. Poate că sună ciudat să te îndrăgostești de o persoană în comă, nefiind capabilă să vorbească sau să reacționeze în vreun fel, dar asta este povestea creionată de Clelie. Imposibil sau nu, ciudat sau nu, Thibault nu renunță la Elsa. Luptă pentru ea și nu își pierde speranța că ea își va reveni.

sunt-aici-carte-libris

Ceea ce descoperise Thibault, după multe vizite, era faptul că Elsa putea auzi. Un timp acest lucru rămăsese micul lui secret și profita de acest lucru pentru a-i spune Elsei ce își dorește el cu adevărat.

Sunt aici este scrisă la persoana întâi, din perspectiva Elsei și a lui Thibault. Mi-a plăcut că povestea avea continuitate, chiar dacă era relatată din puncte diferite de vedere. Clelie reușește să te captiveze de la primele pagini, să te transpună într-o altă realitate și să nu mai vrei să lași cartea din mână.

Am tot stat să mă gândesc dacă chestia asta cu dragostea la primă vedere este clișeu sau nu. Mi-am dat seama că și mie mi s-a întâmplat, o singură dată, îndrăgostindu-mă ireversibil de un tip numai după câteva ore bune de discuții. Nu voi intra prea mult în detalii, însă dragostea la prima vedere este posibilă. Dacă nu ai experimentat asta până acum, îți doresc să ți se întâmple căci e un sentiment awesome. Dacă ai experimentat acest lucru deja, atunci mă bucur pentru tine.

sunt-aici-carte-recenzie

Sunt foarte curioasă să aud poveștile voastre de dragoste, mai ales dacă povestea voastră a fost dragoste la primă vedere.

Sunt aici rămâne una dintre cărțile mele preferate. Este absolut genială și v-o recomand cu mare drag!

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit!

6 Replies to “Sunt aici”

 1. Roman Nicoleta Ana Maria says: iulie 26, 2019 at 11:22 am

  Multumim pentru recenzie! Foarte frumoasă aceasta carte,chiar imi doresc sa o citesca !La noi nu a fost dragoste la prima vedere dar dupa 12 ani ne iubim mai mult ca niciodata si acum traim dragostea adevarata💝am trecut prin multe amandoi si sper ca acum totul sa fie bine si sa rasara soarele si pe strada noastra#

  1. madmoiselle says: iulie 26, 2019 at 11:42 am

   Mulțumesc frumos! :* Important e că vă iubiți și respectați după atâta timp! Mă bucur pentru voi!

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: iulie 26, 2019 at 12:33 pm

  vaai ce frumoos, mi. ar placea sa citesc o asa carte❤️❤️ am avut parte sieudedragoste la prima vedere, in liceu incls 11a cu un tip dea12a, si la primac întâlnire dupa 3discutii pe yahoo mesenger si multe buzzuri cu pupici, el ma sarutat de la primul buna… eu am ramas doar… mutaa si topita toata… a fost frumoos, a durat cam 1an si 8luni povestea noastra, el a fost pimul meu…. primul 😅 si ne. am despartit amiabil… a fost…o experienta unica

  1. madmoiselle says: iulie 26, 2019 at 1:39 pm

   Oh, ce drăguț! poveste de dragoste tipică liceenilor 😀

 3. Valeria Chertes says: iulie 26, 2019 at 3:10 pm

  Mulțumim pentru recomandare,o carte tare drăguță care trebuie citită.

  1. madmoiselle says: iulie 26, 2019 at 3:30 pm

   Cu mare drag, sper să îți placă! 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*