Toată lumea care m-a văzut citind Soția tăcută, m-a întrebat: “Există așa ceva?”

Aparent, da. Cel putin în romanul scris de autorul A.S.A. Harrison. Jodi este genul acela de femeie care rezolvă totul prin tăcere. Dar chiar asta este soluția?

Soția tăcută este o altă carte aleasă după titlu și copertă. Titlul mi s-a părut intrigant și îmi inspira o poveste cu mult suspans și secrete. Coperta, de asemenea, mi-a sugerat o poveste inedită, un thriller în adevăratul sens al cuvântului.

Am cumpărat această carte de mult timp, însă abia acum i-a venit rândul să fie lecturată. Verdictul? Nu mi-a plăcut și o să vă explic și de ce.

soția-tăcută-recenzie

Când am citit descrierea de pe spatele cărții, mi-am făcut mari așteptări. Cuplul format din Todd și Jodi pare unul rupt din societatea noastră. Doi oameni cu cariere solide care își trăiesc viața într-o rutină absolută. Deși nu sunt căsătoriți, cei doi conviețuiesc de mai bine de 20 de ani. Relația lor pare să fie meargă bine, până într-un punct. Acel punct reprezintă momentul în care în viața lui Todd apare Natasha.

În primă fază, Natasha nu reprezintă un pericol pentru relația dintre Jodi și Todd. Jodi este obișnuită cu aventurile lui Todd și îl iartă de fiecare dată. Ba mai mult, ea se preface că nu le observă deoarece îi place să-i facă pe plac lui Todd. Și știa că, indiferent ce face Todd și de câte ori calcă strâmb, tot la ea se întoarce. Mă așteptam la o altă reacție din partea ei, mai ales că e psihoterapeută.

Lucrurile se complică în momentul în care Natasha rămâne însărcinată. Todd trebuie să ia o decizie și trebuie să o facă repede. Situația degenerează pentru că totul se întâmplă pe fast forward. Nimeni nu se aștepta la această răsturnare de situație.

Este, însă, acest lucru un motiv suficient pentru crimă? Va reuși Jodi să găsească o soluție pentru a-l ține pe Todd lângă ea? Va renunța Natasha la Todd și la copil, din moment ce e foarte tânără și are toată viața înainte pentru a-și întemeia o familie?

soția-tăcută

Soția tăcută se vrea a fi un thriller psihologic, însă mie mi s-a părut mai mult un thriller plictisitor. Dialogul este aproape inexistent, iar acest lucru a influențat mult antipatia față de carte. Povestea în sine nu e deloc rea, dar felul în care a fost relatată nu m-a captivat deloc.

Pe măsură ce citeam aveam senzația aceea de “hai, acum urmează ceva”, “suspansul e doar la cateva pagini distanță”. Dar nu. Nu a fost! Nici măcar atunci când a intervenit Natasha în ecuație nu mi s-a părut foarte intrigant. Nici când se vorbea despre crimă nu am simțit un gram de adrenalină. Și e păcat, căci o asemenea poveste putea fi mult exploatată.

Nu m-a deranjat faptul că romanul a fost scris din două perspective diferite, ci m-a deranjat mai mult faptul că a fost scris la persoana a treia. Astfel că, am fost mai detașată de toată povestea aceasta care se vrea a fi savuroasă.

Soția tăcută m-a dezamăgit tare! Voi ați citit cartea? Cum vi se pare?

Anyway, dacă vreți să citiți cartea, o găsiți acum la reducere pe Libris.

5 Replies to “Soția tăcută”

 1. Marinescu Constantina Cristina says: martie 6, 2019 at 10:11 am

  Nu am citit cartea până acum și nici nu cred că aș face-o, de obicei nu-mi place genul acesta de carte, mulțumim pentru recenzie!

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 6, 2019 at 11:23 am

  La începutul mi s a parut interesanta,bine ca am citit recenzia😍multumesc pentru recenzie👍

  1. madmoiselle says: martie 6, 2019 at 3:52 pm

   Ha ha, nici ție nu îți place? 🙂

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 6, 2019 at 11:24 am

  un titlu interesant si o intriga pe masura 😍😙 multumim pt recomandare

  1. madmoiselle says: martie 6, 2019 at 3:48 pm

   Cu mare drag! pupici

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*