Scrisoare către viitorul meu nepot

new york

Fun Fact: Conform cercetătorilor zeusieni, bătrânețea înseamnă înțelepciune. Ascult de bunicii tăi.

Dragul mei viitor nepot,

Unii spun că anii copilăriei sunt cei mai memorabili și importanți ani. Unii spun că anii din liceu sunt de neuitat și plini de farmec. Alții sunt de părere că anii din studenție sunt de neegalat și neimaginat de frumoși. Mai sunt și oameni care sunt de părere că anii trăiți la pensie sunt cei mai extraordinari.

Cine are dreptate? Tu ce părere ai?

Partea interesantă e că toți au dreptate în felul lor. Toate aceste etape pot fi cele mai frumoase din viața fiecăruia, dacă profită de toate oportunitățile primite de la viață. Poate că te întrebi de unde știi tu, la o vârstă fragedă, care sunt oportunitățile. Dragul meu trăiește cu mintea și inima deschisă și îți vei da seama singur.

Mare atenție însă, unele oportunități sunt unice. O dată-n viață poți experimenta un lucru. E foarte important să nu îți ratezi trenul cu oportunități. Uneori un minut, poate chiar o secundă poate face diferența. Fii deschis, fii curios, experimentează.

Pentru mine, dragul meu, anii studenției au fost cei mai interesanți și mai intenși ani din viață. Am cunoscut mulți oameni, dar am și pierdut mulți. Am învățat culturi noi, obiceiuri și tradiții noi. Pe scurt, am profitat de oportunități. Unele dintre ele le-am primit pe tavă, însă pe unele mi le-am creat singură.

cnd-turism

Cum ar fi vacanța cu Work and Travel. Eu a trebuit să iau această decizie, nu a venit nimeni să mă teleporteze într-un stat din SUA. Eu am fost cea care a trebuit să facă față acestui program pentru studenți, care nu este numai lapte și miere. Eu am fost cea a fost nevoită să-și împacheteze fricile, fobiile și temerile în bagaj împreună cu minimul de haine și lucruri necesare.

Nu vrei să știi de câte ori m-am răzgândit înainte de a da un răspuns ferm celor de la CND Turism. Voiam să plec în America (nu conta neapărat destinația) doar pentru că mi se părea o experiență ireală, aproape imposibilă. Nu e deloc imposibilă, chiar și dacă nu ai bani. Au ei un program prin care te ajută să obții tot ce ai nevoie, tot ce trebuie să zici e „VREAU”.

Vacanța cu Work and Travel nu a fost doar vacanță. Am și muncit. Uneori și 14 ore, că doar așa puteam să îmi cumpăr magazine întregi de haine, accesorii și încălțăminte la care am visat încă de când eram mică. Am muncit mult, iar job-urile de acolo nu-s tocmai ușoare. Nu-s nici grele sau imposibile, însă sunt diferite.

Am și plâns. De dor. Îmi era dor de prieteni, de familie, de cățelul lăsat acasă. Îmi era dor de acasă. De oamenii morocănoși din autobuz, de manelele ascultate la maxim în decapotabile, de glumele seci și fără sens cum numai noi, românii știm să facem.

Nu vă speriați, au fost și avantaje Work and Travel. Am cunoscut super mulți oameni faini, cu hobby-uri faine și pasiuni comune. Oameni de la care am avut foarte multe lucruri de învățat, oameni care m-au impresionat prin stilul lor de viață. Oameni cu care am petrecut aproape, și pun accent pe aproape, la fel de bine ca în România și care mi-au mai atenuat din dor. Oameni care mi-au dat feedback în mod constant și care au ajut la dezvoltarea mea personală.

work-and-travel

Work and Travel este o oportunitate pe care tu, dragul meu, nu trebuie să o ratezi pentru că, peste ani, îți va părea rău. Așa cum îmi pare și mie acum că nu am profitat de acest program încă din primul an de facultate. Work and Travel este un pas pe care trebuie să-l faci ca să înțelegi cum e viața. Pentru că acolo ești tu cu tine. Fără prieteni (nu te păcăli singur că vei merge cu o gașcă acolo; nu veți avea timp de socializare prea mult), fără familie, fără confortul de acasă. Ești dintr-o dată un adult responsabil de efectiv fiecare detaliu din viața ta.

Nu în ultimul rând, ai șansa de a vizita unele dintre cele mai impresionante locuri de pe pământ. Pentru că, da, îți recomand ca la finalul programului Work and Travel să vizitezi cât mai mult. Sau, mă rog, de câți bani mai ai. Nu veni acasă cu teancul de bani ca să-i strici prin cluburi sau mai știu eu ce alte nebunii faceți voi, ăștia tineri. Investește în călătorii pentru că investești în tine. Investești în viitorul tău.

Dragul meu, sper că vei citi această scrisoare și că-ți va fi de folos. În speranța că ți-am făcut „poftă” de acest program, îți doresc un Work and Travel de poveste și să transmiți experiența ta mai departe, copiilor și nepoților tăi!

Cu drag, a ta bunică.

Articol scris pentru proba 17 din SuperBlog 2018!

xoxo

 

 

One Reply to “Scrisoare către viitorul meu nepot”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*