Revelion la înălțime în Singapore

Singapore

Fun Fact: Conform cercetătorilor zeusieni, de Revelion trebuie să facem ceva ce vrem să ni se întâmple întreg anul. Anul acesta vreau o destinație exotică.

Doar o lună ne mai desparte de sărbătorile de iarnă. Pregătirile în acest sens au început deja, la fel și celebra și nelipsita întrebare „Tu ce faci de Revelion?”. Întrebarea aceasta începe de prin primăvară, odată cu sosirea ghiocelului, ia amploare undeva prin august, când lumea se cam întoarce din concediu și devine insuportabilă undeva prin octombrie, după Halloween.

Până acum am respectat cu sfințenie tradițiile autohtone. An de an rezervam o cabană împreună cu prietenii, ciocneam împreună un pahar de șampanie la ora 00:00, îl sărutam pe iubi, după care ne făceam un selfie pentru a le arăta muritorilor de rând cum ne distrăm noi, după care sunam toate rudele și oamenii necunoscuți din agenda digitală pentru a le ura „la mulți ani!”. Anul acesta vreau un Revelion altfel, mai special, în care să schimb complet tradiția din noaptea dintre ani.

Să nu mai stau trei zile și trei nopți în bucătărie și să gătesc 12058750 feluri de mâncare, de care nu se atinge nimeni, căci toți au indigestie de la Crăciun și ficatul îmbibat cu alcool. Să nu mai merg în vizită la rudele acelea pe care le cunosc doar din poze și cu care nu am nimic în comun. Să nu mai fac IAR curățenie generală, pentru că, după Crăciun, în casă e o mizerie de nedescris. Să nu mai stau la cozi infernale pentru că trebuie să fac refill la cozonac, băuturi, alune și alte lucruri total inutile pentru musafiri.

Ce ar fi mai original și inedit, decât un Revelion în Singapore?

Christiantour

Un Revelion în Singapore fără să fiu nevoită să răspund la „ce faci de Revelion? unde mergi? cu cine? ce o să mănânci? ce bei? cum te îmbraci? cum te machiezi? ce meniu ai?”, etc.

Un revelion în care să mă bucur de acele câteva zile libere, fără să mă întorc la birou cu crize biliare, ficat îmbibat cu alcool și tone de Colebil în poșetă.

Un revelion în care îmi iau cel mai bun prieten și ne creăm propriul revelion. La 12 fix să ciocnim un cocktail rețetă proprie în Piscina Infinitului, la etajul 57 al hotelului Marina Bay Sands. O superbitate de peisaj și un mod inedit de a intra în noul an.

Un revelion în care îmi iau adio de la cratiță și specialitățile românești. Doar nu o să mor dacă nu gust fin în noaptea dintre ani din fripturică, piftie, salată boeuf și alte bunătăți irezistibile. Știu sigur că o să mor de ciudă dacă nu voi gusta cât mai multe dintre specialitățile bucătăriei din Singapore. Se știe că locuitorii din partea sud – est a Asiei sunt gurmanzi prin excelență, așadar mă voi asigura că kaya (un fel de gem de nucă de cocos întins generos pe o felie de pâine prăjită – sună incredibil de savuros), nasi lemak (orez cu nucă de cocos, omletă, ansoa, pastă de chilli, castraveți, servite pe o frunză de banană), roti prata (pâine indiană cu fulgi servită cu o omletă și legume, linte și chilli), teh tarik (ceai cu spumă de lapte).

Un revelion în care nu o bat covorul, nu o să dau cu aspiratorul, nu o să spăl geamurile și nu o să stau tolănită în fața micului ecran uitându-mă la Dan Negru. O să mă plimb prin China Town cu al meu adorabil prieten și o să admir vechiul cartier chinezesc, cu mini temple. Bienînțeles, ne vom crea propriile povești legat de vechile case chinezești și vom încerca să ghicim ce stil de viață obișnuiau să aibă acei oameni, din puțin ce a mai rămas în prezent. Acest exercițiu de imaginație poate fi foarte funny, intrigant și interesant, dacă îl faci cu persoana potrivită.

Un revelion în care singura noastră grijă va fi să găsim cât mai multe obiective turistice (deja ne-am notat Grădina Zoologică, Grădina Botanică, Marina Bay, Muzeul Național, Flyer și hotelul în formă de barcă așezat pe trei zgârie nori).

Un revelion în care nu trebuie să ne lipsească 3 obiecte extrem de importante: ochelari de soare, protecție solară (cred că toți vor fi șocați să vadă că noi ne cumpărăm iarna protecție solară în loc de mănuși și căciuli) și pălărie/șapcă.

Un revelion în care atunci când ceasul va arăta miezul nopții, să mă simt liberă, fericită și împlinită. Focurile de artificii să fie înlocuite cu lampioane colorate, în care să ne punem o dorință și să o lăsăm în grija Universului de a o îndeplini.

Vestea bună e că sunt oferte speciale Revelion și e păcat să nu profit de ele. Așa m-am și decis să beneficiez de acest revelion mai special, fiind, de altfel, și primul meu Revelion Christian Tour

Un revelion altfel. Liniștit. Liber. Fericit.

Voi ce veți face de Revelion? Sunt curioasă să vă citesc răspunsurile.

Articol scris pentru SuperBlog 2018!

 

 

 

 

One Reply to “Revelion la înălțime în Singapore”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*