Prima mea experiență cu produsele Aesti

Hello! Înainte să vă spun cum a fost prima mea experiență cu produsele Aesti, haideți să vă povestesc puțin despre acest brand.

Povestea Aesti

Acest cuvânt este de origine germană și înseamnă respect. El era folosit pentru a descrie populația care trăia pe țărmurile estice ale Mării Baltice, adică estonienii. Produsele Aesti sunt produse naturale, ingredientul principal fiind turba estoniană. Dacă și tu ești la fel la mine și habar nu ai ce înseamnă turbă, haide că-ți explic și asta. Eu m-am documentat între timp. 🙂

produse-aesti

Turba este, de fapt, un amestec de material vegetal descompus ( frunze, iarbă, etc) care s-a acumulat într-un mediu bogat în apă, pe o perioadă lungă de timp. Turba este bogată în minerale și substanțe bioactive care oferă numeroase beneficii părului. Are o culoare foarte închisă, aproape de negru – ceea ce explică culoarea șamponului care e precum tăciunea. Din câte am citit, turba este folosită în pământul din ghivecele cu flori tocmai datorită faptului că are valoare nutritivă.

Gama de produse Aesti este 100% organică, testată în laboratoare și conține trei tipuri de acizi: acidul humic care are rolul de a elimina toxinele din corp, acidul fulvic este responsabil cu durata de viață a celulelor (previne îmbătrânirea prematură a pielii), iar acidul hymatomelanic oferă hidratare.

sampon-aesti

Bun, acum că am înțeles cum stă treaba cu turba, haideți să vă povestesc despre produsele Aesti.

Șamponul estonian Aesti este potrivit pentru toate tipurile de păr. Așa cum am mai spus, are o culoare foarte închisă, spre negru. Datorită ingredintelor naturale, acesta nu face spumă foarte multă, cel puțin nu la prima șamponare. Este foarte lichid, dar își face treaba foarte bine. Curăță scalpul în profunzime, însă fără să irite sau să agreseze în vreun fel pielea. În același timp, hidratează firul de păr – grație uleiului de argan din compoziție. Șamponul Aesti hidratează și hrănește firul de păr, iar pe termen lung stimulează creșterea firului de păr. După șamponare, chiar dacă nu folosești balsam, părul este moale și se piaptănă extrem de ușor. În plus, te bucuri de volum câteva zile. Am observat că volumul este mai puternic dacă nu folosești și conditioner-ul din aceeași gamă.

sampon-aesti

Un singur lucru nu-mi place la acest șampon. Mirosul. Acest miros pe unii îi duce cu gândul la spa-uri, însă mie îmi amintește mai degrabă de petrol. Nu e un miros chiar horror, nu vă speriați, însă e destul de puternic. Unul dintre motivele pentru care acest șampon are miros mai puțin plăcut este datorită faptului că nu conține substanțe chimice care să-i modifice mirosul. Sincer, mă așteptam să mi se îngrașe mai repede părul de la șamponul Aesti, dar îmi spăl părul cu aceeași frecvență. Deci, chiar dacă ai părul uscat, normal sau gras, rezultatul va fi același.

sampon-aesti

Dincolo de multiplele beneficii pe care le oferă părului, ambalajul produselor Aesti este foarte fancy și elegant. Îmi place foarte mult!

Conditioner- ul Aesti oferă și el multe beneficii firului de păr, având și el la bază turbă naturală estoniană. Pe lângă hidratare, balsamul de păr Aesti oferă strălucire părului. Eu nu folosesc conditioner-ul la fiecare spălare, ci cam o dată la două spălări. Atenție la clătire, trebuie să insistați puțin! Ca și textură, mi se pare că aduce mai mult ca o budincă de ciocolată (căci și conditioner-ul e închis la culoare).

Acesta miroase puțin mai bine, poate că are și ulei de măsline în compoziție? Nu știu să vă zic exact, oricum mirosul e acceptabil. Și după vreo două – trei spălări, m-am și obișuit cu el. Dar dacă vrem musai să fim hateri, acesta e aspectul de care te poți lega. În rest, produsele Aesti sunt super faine și vă recomand să le folosiți.

conditioner-aesti

Sunt mai scumpe, e drept, dar și calitatea produselor e pe măsură. Produsele Aesti sunt profesionale și nu le găsești la magazinul de la colțul blocului.

După această experiență, sigur voi cumpăra șamponul Aesti, cel puțin. E fantastic! Și a câștigat și două premii pentru cel mai bun produs cosmetic! Și pe bună dreptate, serios!

xoxo

3 Replies to “Prima mea experiență cu produsele Aesti”

  1. Valeria Chertes says: mai 21, 2018 at 2:33 pm

    Imi place ce am citit in articolul tau si mai facut sa-mi doresc si eu aceste produse.

  2. elly sophy says: mai 21, 2018 at 4:40 pm

    Cat de frumos descris! Chiar am nevoie de asa sampon!

  3. Catalina Sora says: mai 21, 2018 at 5:16 pm

    Citind articolul tau ma tot gandesc s caut samponul 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*