Pizza și multiplele sale personalități

dodo-pizza

Cu toții știm cum arată. Am văzut-o cu toții în meniul multor restaurante. Are aceeași formă și o cunoaștem sub diverse denumiri. Nu știu dacă ați observat sau nu, dar pizza este exact ca o persoană, însă are multiple personalități. Poate fi simplă, fără nici un adaos. De asemenea, poate fi extrem de sofisticată, cu sosuri care mai de care mai delicioase. Poate fi subțire și elegantă ca o balerină sau poate fi pufoasă și fină. Și cu de toate. Pepperoni, șuncă, mozzarella, bacon, roșii, ciuperci, ardei gras, ananas, etc. Poate să le aibă pe toate deodată sau pe rând, în funcție de maestrul chef și de cel care comandă pizza. Poate să fie mică sau mare. Poate să fie tradițională sau poate să fie exotică. Poate să sature un om sau poate să sature mai mulți. Poate să fie crocantă sau nu. Poate să fie pizza simplă sau combo. Poate fi aceeași, în fiecare zi, sau poate fi mereu într-o continuă schimbare.

Unii doar comandă pizza, alții preferă să o facă ei cu mânuțele lor mai mult sau mai puțin pricepute. Unii o evită cu orice preț, alții o iubesc atât de mult încât au dedicat o zi în cinstea ei. Din punctul meu umil de vedere, nu este suficient ca o dată pe an – mai exact pe 9 Februarie – să avem Ziua Internațională a Pizzei. E fix ca Ziua Femeii. Nu ne spune nouă calendarul când să sărbătorim Ziua Femeii, căci o sărbătorim în fiecare zi. Exact la fel este și în cazul pizzei. În fiecare zi există un motiv de sărbătoare! Nu-l ai, îl faci!

Nu știu cum sunteți voi, însă pizza mi-a demonstrat loialitatea ei de multe ori. Când m-am despărțit de iubitul meu, Cheesy a fost lângă mine. Ne-am uitat la seriale împreună și am consumat câteva baxuri de șervețele nazale. Când mi s-a făcut dor de Roma, m-am consolat cu Italian pizza. Când am acceptat provocarea de a deveni vegetariană, mi-am făcut două super bune prietene: Margherita și Vegetariana. Când m-am mutat în noul apartament, mi-a fost alături tot alaiul: Dodo, Pepperoni, Dracula, Hawaii, etc. Țin minte că a fost nebunie curată atunci.

pizza-dodo

Mai avem și pizza indecisă, fix așa cum sunt femeile. Parcă ai vrea să mănânci o pizza cu șuncă, dar și un pic de pepperoni. Dacă stai bine să te gândești, ar merge și câteva ciuperci. Oh, stai! Îți dorești și 2-3 felii de roșii proaspete! Și, uite așa, într-un moment în care nu știam ce doream să-mi comand la prânz, am făcut cunoștință cu 4 Seasons. Nu știu dacă am sărbătorit ceva anume în acea zi, cert e că am avut parte de livrare pizza în mai puțin de 45 de minute. Și dacă voiam să mă mai răzgândesc, nu prea puteam. Și, mai mult decât atât, am putut vedea live cum se prepară indecisa mea pizza. Parcă și bucătarul se molipsise din spiritul pizzei mele comandate. Nu-l puteam auzi, dar era clar indecis ce și câte ingrediente să adauge în acea pizza.

Tot cu pizza am sărbătorit și faptul că săptămâna trecută nu am intrat în depresie, deși a plouat două zile la rând. Eram la modul „poți să torni cu găleata cât vrei, eu și Cheeseburger avem treabă”. Sau atunci când am terminat unul dintre cele mai mare și importante proiecte din firma în care lucrez. Colegii meu mi-au aruncat acea privire de „mâncăm și noi ceva bun sau ne-am adunat aici să ne admirăm reciproc?”. Și, uite așa, cum sunt eu bună prietenă cu Google, l-am rugat să-mi zică cel mai apropiat restaurant cu livrare pizza București.  Sau un restaurant care are promoții la livrare pizza. Răspunsul Google: Dodo Pizza pentru ambele dorințe. Altceva mai doriți, Madmoiselle?

Pizza nu este o mâncare cu rolul de a te face cât un tanc rusesc. Pizza este un stil de viață. Pizza este lângă tine, indiferent ce ai sărbătorit, iar cum noi, românii,  ne facem motiv de sărbătoare din aproape orice, tragi singuri concluziile.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!

 

 

 

5 Replies to “Pizza și multiplele sale personalități”

 1. Marinescu Constantina Cristina says: martie 19, 2019 at 5:57 pm

  Foarte frumos articolul, mult succes! Eu majoratul l-am sărbătorit la o pizza cu prietenii!

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: martie 19, 2019 at 6:06 pm

  Un super articol🙌mie imi place foarte mult pizza!o cumpar cand nu am timp sa fac mancare sau in weekend cand iau pauza de la gătit😀

 3. Trandafir Mihaela Anabela says: martie 19, 2019 at 6:17 pm

  vaaaii,pai si Craciunul si Pastele daca se poate tot cu pizza l.as sarbatorii 😍😍 pe vatra,cu de toate si sos picant 😘😘 sunt innebunita dupa pizza,unii sunt fani shaorma,da eu sunt fata pizza…eh…acu mimai dat de lucru.merg sa fac o tava 🙂

 4. Valeria Chertes says: martie 19, 2019 at 6:20 pm

  Foarte frumos articol,mult succes!

 5. Proba 6. Sărbătorește cu pizza! says: martie 20, 2019 at 9:33 pm

  […] PIZZA ȘI MULTIPLELE SALE PERSONALITĂȚI […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*