orașul-fetelor-recenzie

Orașul fetelor e o carte care mi-a plăcut foarte mult! E primul roman pe care îl citesc de la autoarea Elizabeth Gilbert pentru că eu cred că-s singura persoană de pe Terra care nu a citit Mănâncă, roagă-te, iubește . Nu mă întrebați de ce nu am făcut-o, pur și simplu nu s-a întâmplat.

Revenind la Orașul fetelor, nu credeam că-mi va plăcea atât de mult o carte a cărei acțiune are loc în anii 40. Și, mai mult decât atât, o carte cu pagini întregi de descriere. Știți că fug cât pot de mult de descrieri interminabile. Ei bine, cumva, în Orașul fetelor nu m-a deranjat acest aspect chiar deloc. Ba mai mult, mi-a plăcut. Savuram fiecare detaliu descris, fiecare explicație în plus.

orașul-fetelor-libris

Orașul fetelor este un roman de dragoste, însă are o poveste de dragoste aparte. Deloc clișeică, deloc previzibilă sau superficială. Acțiunea cărții este plasată în New York-ul anilor 40 și este povestită de către personajul principal, Vivian, privind în urmă la propria-i tinerețe.

La început nu-mi plăcea de Vivian. Părea o ciudată superficială care nu-și găsea drumul în viața. Odată ce s-a mutat la New York la mătușa sa, am început să o privesc cu alți ochi. A început să mi se pară amuzantă și drăguță. Viața ei părea un vis devenit realitate, iar fata aceasta nu avea nici cea mai mică grijă. Asta până a dat-o în bară, iar într-o singură noapte viața i s-a schimbat radical.

orașul-fetelor

Obișnuită cu romanele de dragoste în care se iartă absolut orice greșeală, mă așteptam ca și Vivian să fie iertată. Poate nu chiar pe moment, dar la un moment dat credeam că ceilalți vor trece peste incident. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat. Când am observat că Orașul fetelor nu prea are lucruri în comun cu romanele de dragoste clasice, am început să o citesc și cu mai mult interes.

Ce îmi place cel mai mult la această carte este faptul că Vivian învață să fie asumată. Să se accepte pe ea însăși. Să își accepte viciile. Nebuniile. Temerile. Eșecurile. În ziua de azi e tot mai greu să fii asumat. Să recunoști persoana care ești cu adevărat, dincolo de orice mască, dincolo de aparențe. Să poți să vorbești despre lucrurile care te mulțumesc și care te fac fericit, chiar și despre cele sexuale. Sunt încă multe persoane care consideră sexul un subiect tabu și îl ocolesc cu sfințenie. Why? Luați-o drept exemplu pe Vivian – o secundă nu i-a fost rușine să recunoască faptul că se culca cu mai mulți bărbați, deși asta se întâmpla înainte de al Doilea Război Mondial.

orașul-fetelor

Mi-a plăcut Orașul fetelor? Sure! Vă recomand cartea? Absolut!

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit!

8 Replies to “Orașul fetelor”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: iulie 1, 2019 at 4:27 pm

  nici eu nu am citit „Mananca roagate iubeste” 😅

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: iulie 1, 2019 at 4:32 pm

  Siguur mi. ar placea si mie😅 am avut mai mereu placeri si înclinații la extreme cu cărțile, de la Frankenstein la roman erotico-porno😅 asa. s eu… din una in alta, darr cum ultima carte Veghe intre lumi mi. a parut mai mult psihologica dar o combinatie cu de toate, ma atras maxim si aceasta, deci nici de la polițiste nu ma sustrag…

  1. madmoiselle says: iulie 2, 2019 at 12:05 pm

   Și mie mi-a plăcut De veghe între lumi. E normal să-ți placă mai multe stiluri de cărți, așa că stai liniștită!

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: iulie 1, 2019 at 5:01 pm

  Multumim pentru recenzia frumoasă!o carte interesantă care sigur mi ar place foarte mult!

  1. madmoiselle says: iulie 2, 2019 at 12:04 pm

   Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut!:D te pup!

 4. Valeria Chertes says: iulie 2, 2019 at 12:56 am

  O carte interesanta ,mi-ar place sa o citesc.

  1. madmoiselle says: iulie 2, 2019 at 12:03 pm

   Ma bucur! 🙂

 5. Marinescu Constantina Cristina says: iulie 3, 2019 at 3:38 pm

  Mulțumim pentru recomandare! Chiar mi-ar plăcea să o citesc!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*