oh-ramona-film

Filmul Oh, Ramona! este o comedie de succes, fără doar și poate. Sălile de cinema din Cluj au fost pline, publicul fiind nerăbdător să vadă ecranizarea cărții Suge-o, Ramona!

Însă înainte să vorbesc despre Oh, Ramona!, vreau să fac o precizare legat de filmele românești apărute în cinematografe în ultima perioadă. Acestea sunt din ce în ce mai bune, ceea ce mă bucură enorm. Hai că se poate, vorba unui mare om!

Am așteptat filmul Oh, Ramona! cu foarte, foarte mare nerăbdare. Eram curioasă să văd cum va reuși să ecranizeze Andrei Ciobanu împreună cu Cristina Jacob povestea bestseller-ului arhi cunoscut. Și aici trebuie simt nevoia să fac o paranteză pentru că încă mai sunt persoane care nu au citit cartea și habar nu au de povestea haotică a timidului Andrei din liceu. Unde ați trăit, oameni buni? 🙂

oh-ramona-comedie-andrei-ciobanu

Oh, Ramona! este o comedie faină, însă cartea mi se pare mult mai atractivă. Și mai amuzantă. Cu mai mult farmec și mai mult suspans. Filmul mi se pare cumințel și nu mă refer aici la faptul că scenele de sex sunt cenzurate. Tocmai acele efecte și simboluri care fac aluzie la sex sunt amuzante și aduc un plus filmului. Cred că filmul și-a pierdut mult din farmec pentru faptul că este în limba engleză. Nu am înțeles exact motivul din spatele acestei decizii, dar e decizia scriitorului și o respect.

În toamnă, când Andrei Ciobanu a avut un show de stand up, am avut ocazia să-i îi iau un mic interviu și chiar l-am întrebat despre acest lucru. Pe atunci el spunea că acest lucru nu va fi un impediment, dar eu cred că a fost. Oh, Ramona cred că era mult mai autentic dacă era în limba română. Apoi, nu mi-a plăcut înlocuirea anumitor secvențe din carte, cum ar fi momentul în care Andrei cântă o serenadă pentru Anemona. Mai degrabă cânta „Dragostea din tei” decât ”Can`t help falling in love”. Sau faptul că s-a filmat în Brașov și nu în Suceava. E drept că Suceava nu e la fel de atrăgătoare, însă, în timpul filmului, mereu îmi zbura creierul spre Suceava. Habar nu am de ce, dar era enervant.

oh-ramona-film

Apoi, mi-ar fi plăcut să fie mai mulți actori români, că doar avem de unde. Nici actorii străini din rolurile principale nu au jucat prost, însă și ai noștri sunt buni. Din nou, nu am înțeles această alegere. În timpul interviului, Andrei îmi povestea faptul că pentru personajul Anemonei s-a lăsat cu vot. Lui Andrei îi plăcea de o actriță, regizorilor de alta. Ce credeți? Fata care interpretează rolul Anemonei este actrița care i-a plăcut lui Andrei. E frumoasă și carismatică și mi-ar fi plăcut să fie prezentă mai mult în film. Dar, mă rog, poate va fi în următorul film. Iar legat de Ramona, părerea mea e că Ich, Cristina Ich, trebuia să fie alegerea echipei de producție. Frumoasă e, răvășitoare e, bitchy e – ce vreți mai mult?

În schimb, de Alfred, mama lui Andrei, mi-a plăcut mult. Nu cred că putea găsi o altă persoană mai potrivită.

Făcând puțin abstracție de faptul că e o ecranizare a unui bestseller, Oh, Ramona! e o comedie de succes. Are toate ingredientele pentru a stârni hohote de râs sau anumite comentarii haioase. Merită văzut, e relaxant. Finalul mi s-a părut ușor dubios, dar hei!, asta e viziunea Cristinei Jacob. Dincolo de orice nemulțumiri și discrepanțe dintre carte și film, Oh, Ramona!, e o comedie cu aer fresh în România. So, good job, guys!

Sper să vă placă și vouă filmul! Ce notă i-ați da?

 

 

 

5 Replies to “Oh, Ramona! Comedie de succes”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: februarie 19, 2019 at 5:23 pm

  Deci….de u de sa incep,nu ca as fi vre.o pudica,dar mi se pare vulgar si nu haios,mi se pare genul de film pe car nu poti sa.l vezi cu familia….la t.v. si cred ca desii nu am citit,o care e mai bua de 1000 de ori decat filml pt ca iti ofera intimitatea de care ai nevoie…. asadar,nu as platii sa va acest film 😉

 2. Roman Nicoleta Ana Maria says: februarie 19, 2019 at 6:24 pm

  Multumim pentru recomandare! Imi plac filmele de comedie,nu am mai vazut demult unul😀

  1. madmoiselle says: februarie 20, 2019 at 4:12 pm

   Cu mare drag! păi ce aștepți? fă-ți un popcorn și dă un search 🙂

 3. Valeria Chertes says: martie 7, 2019 at 8:51 pm

  Sunt tare curioasa cum este filmul.

 4. Faci sau Taci - film 2019 - Madmoiselle Sarcastique says: martie 22, 2019 at 11:38 am

  […] românească din categoria comercial, mai exact. Am văzut trailerul Faci sau Taci când am mers la Oh, Ramona! și am zis că e musai să-l văd. Mai ales că am văzut o parte din distribuție. Mu-sai! Faci […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*