Oglindă oglinjoară, cum să am un ten mai frumos,eu, oare?

acid-salicilic

Cred că fiecare dintre noi și-a pus această întrebare, măcar o singură dată. Desigur, excepție sunt acele norocoase care au fost înzestrate cu un ten impecabil, ca de porțelan, și care habar nu au ce este acela coș, por dilatat sau puncte negre.

Pentru noi, celelalte femei, menținerea unui ten frumos poate fi o adevărată provocare. Asta ca să nu zic o luptă continuă cu monstruleții aceia nenorociți care decid să ne însoțească ani buni în frumoasa noastră călătorie, numită viață.

Vreau astăzi să aduc în discuție un ingredient important căruia ar trebui să îi acordăm mai multă atenție, și anume, acidul salicilic. El poate să ne devină un prieten de nădejde și aliatul nostru împotriva imperfecțiunilor pielii.

produse-acid-salicilic

Proprietăți ale acidului salicilic

Exfoliază pielea. Sunt multe produse pentru exfolierea tenului, așadar de ce să folosim acidul salicilic? Ei bine, acesta acționează în profunzime, nu doar la suprafața pielii. Acesta penetrează porii, dizolvă celulele moarte și elimină bacteriile, murdăria, sebumul sau alte impurități. Astfel, pielea rămâne mai fină, mai luminoasă, mai curată și…cu mai puține coșuri.

Tratează acneea. Mulți medici dermatologi recomandă produse de îngrijire ce conțin acid salicilic, și pe bună dreptate. Pe termen ceva mai lung (deci nu peste noapte), rezultatele nu vor înceta să apară deoarece el reduce și sebumul care este responsabil cu apariția acneei.

Are rol astringent și reduce petele pigmentare. Spuneam mai sus că acidul salicilic controlează producția de sebum, deci asta înseamnă ten mai puțin ulei, pori mai puțin încărcați. Totodată, prin exfoliere, el reduce petele pigmentare de pe ten și previne apariția acestora.

Recomandări produse cu acid salicilic

Acest ingredient îl găsiți în diverse produse de îngrijire, de la creme, la soluții tonice, serumuri, geluri de curățare, peeling-uri, etc. Am două variante de produse care conțin acid salicilic: o cremă tratament și un peeling. Este vorba despre faimosul Effaclar Duo – La Roche Posay și Revolution Skincare Multi Acid.

effaclar-duo-la-roche-posay-notino

Effaclar Duo

  • previne apariția acneei
  • calmează tenul sensibil sau iritat
  • curăță porii și reduce sebumul de la nivelul pielii
  • se absoarbe rapid în piele
  • poate fi folosită ca și bază de machiaj
acid-salicilic-peeling

Revolution Skincare Multi Acid

  • produs vegan
  • tratează și previne acneea
  • exfoliază tenul și îl uniformizează
  • lasă pielea fină
  • se aplică ușor

!!!Tips – aplicați musai SPF cât mai mare în timpul utilizării produselor cu acid salicilic. De asemenea, nu uita să folosești creme sau serumuri cu acid hialuronic pentru hidratare. Vichy Mineral 89 se numără printre preferatele mele.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*