Nopțile amanților este al doilea volum din seria Amanții despre care v-am mai vorbit aici și aici. Probabil v-ați dat seama deja că-mi plac mult de tot cărțile Corinei Ozon și că le citesc cu sufletul la gură.

Nopțile amanților începe într-o notă ușor tristă pentru că Mircea și Cati conștientizează că au sentimente unul față de celălalt. Astfel ei își aduc aminte de momentele petrecute împreună și realizează cât de proști au fost stând departe unul de altul atâta timp.

noptile-amantilor-recenzie

Acțiunea din acest volum este mult mai complexă decât cea din primul volum, cu răsturnări de situație și cu mult mai mult umor. Efectiv nu mă puteam opri din râs. E un umor fin, 100% românesc. Mi-a plăcut mult mai mult acest volum, poate datorită faptului că eram mai familiarizată cu personajele, iar ele erau puse în situații noi. Îmi e foarte greu să nu vă ofer spoilere și sper să nu dau din casă mai mult decât trebuie, ca să nu vă stric bucuria de a citi această trilogie.

Mircea, Cati, Nelu, chiar și Epicur parcă îmi erau prieteni, și nu doar personaje dintr-o carte. Mai puțin Teo, pe care nu am înțeles-o veci pentru comportamentul ei. Cum să ai pretenții de la soțul tău, când tu ești pe altă planetă? Mi-a plăcut până și de Mioara, care era o zăpăcită și jumătate! Teodora, însă, nu mi-a plăcut. E tipul acela de femeie clasică, gospodina absolută care știe doar două cuvinte: copii și gătit.

noptile-amantilor-corina-ozon

Am citit pe internet unele comentarii legat de Nopțile amanților – prea plictisitoare și „trasă de păr”, cu evenimente care nu s-ar întâmpla în realitate. Mie nu mi se pare, dar le respect părerea. Dacă am fi să analizăm scena parodiată cu „Fifty Shades of Gray” – da, trebuie să recunosc că e puțin scârboasă. Shaorma + sex nu sună deloc bine, din punctul meu de vedere. Dar, dacă ne uităm puțin în urmă, Nopțile amanților a apărut în 2015, anul în care toată lumea avea pe buze un singur cuvânt: Gray!

Indiferent dacă autoarea a vrut să scoată în evidență această obsesie, indiferent că i s-a părut că i s-ar potrivi personalității atipice a lui Epa, mie nu mi s-a părut deloc nepotrivită. Ba din contră. Apoi, clubul de swingeri. Este drept că nu se prea vorbește de astfel de locuri în realitate, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă. Cunosc oameni care vizitează în mod regulat astfel de cluburi, deci se poate! Iar scena cu cina pe întuneric? Da, nici eu nu am mai auzit, dar e o carte până la urmă. Și nu m-ar mira dacă cineva chiar ar deschide un restaurant cu un asemenea specific.

noptile-amantilor-review

Dar, până la urmă, vorba aia. Haters gonna hate!

Trebuie să recunosc faptul că niciodată nu m-am gândit cât de încurcate și misterioase pot fi căile amanților! Dacă nu ați citit încă primele volume, vă invit să o faceți pentru că nu veți regreta!

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul oferit! Mi-ați înseninat ziua!

 

One Reply to “Nopțile amanților”

  1. Amanții 3.0 - Madmoiselle Sarcastique says: decembrie 18, 2018 at 12:12 pm

    […] 3.0, după cum probabil v-ați dat seama deja, este cel de al treilea volum din seria Amanții scrisă de Corina Ozon. Coperta acestui volum este preferata mea de până acum. În momentul în […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*