Nimic nu poate opri o femeie care are planuri. Nici măcar o crampă menstruală.

Știți perioada aceea delicată a lunii? Și nu, nu mă refer la acel moment când realizezi că ești lefter și încă nu e ziua de salar. Mă refer la cealaltă perioadă delicată a lunii, când femeile trec prin toate chinurile și durerile posibile. Dacă ești bărbat și citeși aceste rânduri, poate că nu o să înțelegi mare lucru. Dacă ești femeie, atunci știi exact la ce mă refer!

În cele câteva zile de menstruație, femeile devin toate o emoție. În acele zile totul se învârte în jurul lor, totul e despre ele, împotriva lor, totul le tulbură și le enervează. Tot ce se întâmplă în acea perioadă e la fel de periculos precum un cutremur de 10 grade pe scara Richter. Atât de grav pot fi zguduite emoțional! Indiferent că văd un cățeluș fluffy, o rochie de mireasă, o lenjerie intimă sexy sau un bon fiscal boțit în poșetă, sunt zdrobite de emoție!

Asta dacă nu apar durerile menstruale, căci în acest caz sunt șanse mici spre deloc să stai în preajma lor. Orice spui, faci, gândești este folosit împotriva ta. Le ies flăcări pe nări de nervi numai pentru simplu fapt că au prins roșu la semafor sau pentru că tocmai au primit un mesaj pe telefon. Nu contează că acel mesaj e unul demențial de lacrimogen de la iubit, pe ea tot o auzi spunând „dar nici acum nu pot să am și eu un moment de liniște?”.

Dacă în acea perioadă delicată a lunii mai trebuie și să lucreze sau să meargă la sală, atunci treaba e nasoală rău. Și asta vă spun din proprie experineță. Era o miercuri obișnuită și mă îndreptam ca o gazelă spre sală. Totul era roz, miros de vată de zahăr și cafea proaspăt măcinată pe stradă, Wilkinson la maxim în căști, apus superb în fața ochilor, când – ce să vezi?! – simt o crampă în abdomen. O ignor pentru că nu voiam să las o crampă să strice acea zi. Ba chiar am început să zâmbesc pentru că am citit eu în ceva carte din aceasta inspirațională faptul că un zâmbet alungă energiile negative. Exact, un mit! Crampa a lovit din nou.

– Ei hai, deja ai prins curaj. Nu vezi că nu te potrivești în peisaj?

– …

– Să știi că eu nu glumesc. Acum trebuie să merg la sală, mai exact la step. Știi cât cardio bag acolo, așa că îți recomand să îți activezi modul „stand by”. Sau, mai bine CTRL+ALT+DELETE!

Ajung la sală fără alte neplăceri și mă declar victorioasă.  Îi povesteam antrenoarei mele cum eram pe punctul de a nu veni la sală din cauze unei crampe.

– Dacă vrei să faci 100 de flotări, chiar te rog data viitoare să vii să-mi zici același lucru, îmi spuse pe un ton cât se poate de serios antrenoarea.

– Ok, era o glumă, spun eu repede, încercând să salvez situația.

Mă îndrept spre vestiar pentru a mă pregăti pentru step, când simt o altă crampă. Apoi încă una. Și încă una. Apoi urmă o ploaie de „gloanțe” în abdomen.

– Serios? mă revolt eu în timp ce mă uitam spre propriul abdomen.

Fetele din vestiar se uitau curioase la mine, dar nu spuneau nimic.

– Ok, e asta cumva o răzbunare pentru faptul că am făcut mișto de voi? Nu sunteți „glume”, dar credeam că aveți un gram de simțul umorului. Gizăz, sunteți imposibile!

Fetele din vestiar deja se holbau la mine, una dintre ele fiind pe punctul de a suna la 112, suspectând că am ceva probleme nerezolvate la cerebel.

barza-intim-plasturi-impotriva-durerilor-menstruale

Ajung în sală, facem încălzirea și, apoi, începem în forță. Dar cum să ții ritmul, din moment ce te simți ca un câmp de luptă? Abdomenul meu era ciuruit de durere, picioarele refuzau să coopereze, respirația devenea din ce în ce mai sacadată. Poftim, mai fă sport dacă poți!

– Ți-a trebuit sport, Alina? Poftim, fă sport! O să mori aici? O să mori, dar măcar nu lipsești de la sală.

Antrenoarea când a văzut că nu glumesc și îmi e aproape imposibil să fac față clasei de step, a venit la mine cu o cutiuță.

– Uite, folosește-l!

Mă uit la cutie, mă uit la antrenoare și-i răspund sec.

– Mersi, nu am nevoie de absorbante. Folosesc o.b.-uri.

O văd cum începe să râdă, însă îmi lasă cutia și pleacă.

– Cum vrei, e alegerea ta.

Mă uit din nou la cutie și văd că, de fapt, în ea nu erau absorbante. Ci niște plasturi pentru dureri menstruale. Din nou, am devenit sceptică. Cum ar putea un plasture să aibă puterea de a elimina toate aceste crampe insuportabile? Daar, acești plasturi pentru durerile menstruale nu sunt doar simpli plasturi. Ei conțin cărbune activ care are rolul de a genera căldură terapeutică pentru a elimina durerile groaznice din perioada delicată a lunii.

Așa că, la scurt timp după ce mi-am lipit un plasture pe abdomen, m-am putut bucura de step din nou. Am profitat de acest lucru pentru a merge și la cycling după.

Vorba aia, nimic nu poate opri o femeie care are planuri. Nici măcar o crampă menstruală.

Era, totuși, o întrebare care nu-mi dădea pace: cum de nu am aflat mai repede de plasturii pentru dureri menstruale de la Barza?

3 Replies to “Nimic nu poate opri o femeie care are planuri. Nici măcar o crampă menstruală.”

  1. Trandafir Mihaela Anabela says: mai 10, 2019 at 12:17 pm

    buna intrebarea 😉 si eu ma gandesc la acelasi lucru…interesanti de incercat..chiar as avea nevoie 😍 parca nimic decat sa zac imi doresc atunci in perioada aia

  2. Valeria Chertes says: mai 10, 2019 at 1:24 pm

    Din fericire nu am nici o problema cu treabă asta.

  3. Roman Nicoleta Ana Maria says: mai 10, 2019 at 5:33 pm

    Nu prea bine,nu sunt eu!Multumim pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*