Moș Crăciun autentic? Da, se poate!

mos-craciun

Încă puțin și sosește ACEA perioadă din an. Știți voi, acea perioadă din an în care trebuie să fim mai buni, mai generoși, mai empatici, mai atenți, mai iubitori. Acea perioadă din an în care facem totul pe modul automat, aproape robotic. Da, de Crăciun este vorba, deși cred că era destul de evident despre ce vorbesc!

În acea perioadă, totul se întâmplă într-o mare viteză și abia dacă mai avem timp să respirăm. Trebuie să facem curățenie generală, curățenie care nu se termină nici măcar în seara de Crăciun. Trebuie să ducem covoarele la spălătorie, copt cozonaci, făcut milioane de feluri de mâncare, mers la epilat, tuns, vopsit păr, gene, sprâncene, etc., (băieți, voi scăpați mai ieftin), manichiură și pedichiură, dus cățelul la salon, dus mașina la spălat interior plus exterior, mers la serbări și petreceri de Crăciun, mers la sală (doar vrem să arătăm perfect în seara magică de Crăciun), cumpărături peste cumpărături, cumpărat rochie pentru seara de Crăciun (căci cea de anul trecut nu mai e bună, trebuie în fiecare an una nou-nouță), cumpărat brad, ornamente și decorațiuni pe care să le împrăștiem prin casă, după care să le uităm în debara timp de un an pentru ca, mai apoi, să mergem să cumpărăm alte ornamente, alte decorațiuni, alt brad.

Și parcă toată nebunia asta pentru pregătirile de Crăciun nu se mai termină niciodată. Funcționăm numai cu liste și listuțe, bifăm continuu lucrurile de pe liste și tot nu avem timp. Ca să nu mai zic că, pe lângă lucrurile enumerate mai sus, mai avem și un job la care trebuie să ajungem cel puțin 8 ore de zi.  Și cumva este de înțeles. Ne dorim ca totul să fie perfect și toată lumea să se simtă bine. Ne dorim un Crăciun autentic, un Crăciun de poveste!

mos-craciun
Cam așa arăta Moș Crăciun în viziunea mea

Un Crăciun mai frumos decât celelalte, mai emoționant și mai bine organizat. Dar cum faci asta, dacă cel puțin o persoană din familie trebuie să se deghizeze în Moș Crăciun? Păi, cum de ce? Cine împarte celor mici cadourile? Și chiar și pentru cei mari, de unde atâta discriminare? Țin minte când eram în școala primară că Moș Crăciun a fost, de fapt, tatăl unui coleg. Nu vreți să știți ce supărat a fost acel copil că tatăl lui nu a fost prezent în sală când a venit Moșu să-i dea cadoul. Și unui copil nu-i poți strica fericirea spunându-i că Moș Crăciun nu există.

Dacă nu știi la cine să apelezi în astfel de situație, cel mai bine îl întrebi pe tata Google, iar el vine cu soluția cât ai spune #credinmoscraciun. Astfel că la un simplu search găsești recomandarea Închiriază Moș Crăciun. Parcă aș vrea să mă fac din nou mică să am parte și eu de un Moș Crăciun ca la carte: cu barbă naturală și costum fix așa cum vedem în filme. Haide, recunoaște că și tu te-ai gândit  pentru o clipă în timp ce citeai rândurile de mai sus la „cum ar fi fost dacă…”. E ok, rămâne micul nostru secret!

Partea bună e că pe inchiriazamoscraciun.ro nu vei găsi niște domni simpatici deghizați în Moș Crăciun de Sărbatori ci niște Moși Crăciun deghizați în domni simpatici tot restul anului. Mi se pare destul de important ca persoana care va fi Moș Crăciun pentru copilul tău să fie un om plăcut, amabil și prietenos. Iar lucrurile acestea sunt greu de „cumpărat”.

Nu orice persoană care are un costum roșu cu alb pe el și o barbă naturală sau nu, poate juca un astfel de rol. Trebuie să o faci din pasiune și trebuie să îți placă micuții.

mos-craciun

Așa că dacă ai cel puțin un copil în casă sau vrei să scapi de o grijă în plus o familie, intră pe inchiriazamoscraciun.ro și selectează data și ora la care vrei să te viziteze Moșul! Un Moș Crăciun autentic, carismatic, vesel, cu zâmbet cald, așa cum ni-l imaginam cu toții când eram de-o șchioapă.

Și mai este o parte bună dacă alegi un Moș Crăciun de pe inchiriazamoscraciun.ro. Dacă are prea multe cadouri de împărțit, vine însoțit de ajutoarele sale. Mâna dreaptă a Moșului este Crăciunița, care are și ea un costum de poveste și are multe din calitățile bunicului ei!

Intră pe site și citește mai multe. Eu am intrat pentru câteva minute la ei pe site și deja m-a apucat melancolia. Vreau și eu un Moș Crăciun adevărat, cu barbă naturală și costum fix ca în filmele americane. Nu vreau să vină pe horn (nici nu ar avea cum că stau la bloc), nu vreau nici să vină pe sanie, nu vreau nici să îmi îndeplinească lista de dorințe din scrisoarea pe care i-am scris-o anii trecuți (o puteți citi aici). Vreau doar o îmbrățișare și o urare așa cum numai Moșul știe să facă!

Și acum am o întrebare pentru voi. Ce amintiri aveți legate de Moș Crăciun?  De fapt, am două întrebări. Dacă ați avea ocazia de a primi o vizită surpriză de la Moș Crăciun, cum vă doriți să fie?

xoxo

3 Replies to “Moș Crăciun autentic? Da, se poate!”

 1. Sery Andreea says: septembrie 16, 2018 at 11:45 am

  Am o amintire ciudata pentru mine, deoarece, cu o seară înainte să vină Moș Crăciun am văzut la televizor un fel de jucărie, pe care nu o mai văzusem în nicio reclama. Pe aceea mi.am dorit o si pe aceea am primit o a doua zi, iar în momentul în care am văzut reclama era 9 seara. Și acum mi se pare ciudat ca pe aceea am primit o 😂😂

 2. Marinescu Constantina Cristina says: septembrie 16, 2018 at 3:46 pm

  Când eram micuță, tatăl meu s-a deghizat în Moș Crăciun, ca să ne păcălească pe mine și pe fratele meu ne-a zis că merge să-l ajute pe Moș Crăciun care, chipurile rămăsese blocat cu sania pe un deal😂😂😂a ajuns moșul, dar tatăl meu nu😁ne-a pus să îi spunem câte o poezie, fratele meu fiind mai micuț și mai timid s-a speriat, a început să plângă și s-a ascuns într-un colț, eu fiind mai bagacioasa, m-am așezat în poala moșului și i-am spus poezia, după am primit cadourile mult așteptate, iar moșul a plecat. Intra tatăl meu în casă și zice că nu l-a găsit pe Moș Crăciun, noi bucuroși îi spunem „tați, stai liniștit, moșul deja a trecut pe la noi” iar tatăl meu răspunde „pffoai, l-am ratat și de această dată 😂😂😂” abia când am crescut mai mari, ne-am dat seama de fapt că Moș Crăciun nu există!
  Referitor la cea de-a doua întrebare mi-aș dori să fie o întâlnire unică, plină de bucurii și zâmbete, să-mi zică „Ce mult ai crescut fetița moșului” și să-mi dea o îmbrățișare caldă 😊

 3. Valeria Chertes says: septembrie 16, 2018 at 7:13 pm

  Îmi aduc aminte că de Crăciun am primit o păpușă de mărimea mea pe care la toți o prezentam că fiind sora mea eu neavând nici un frate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*