Merg la sală și sunt fericită

Merg la sală și sunt fericită! Nu credeam vreodată că voi spune asta! Mi se părea un clișeu absurd și overrated. Daaar, da. Pentru aceia dintre voi care sunt de aceeași părere, uite că o mai spun o dată. Merg la sală și sunt fericită! 

Una dintre rezoluțiile de la început de an care se regăseau pe lista mea era să merg la sală. Și mă mințeam în fiecare lună că, începând cu luna următoare, voi merge la sală. Îmi spuneam „de la 1 voi merge la sală”, mai des decât salutam.

Am început apoi să mă resemnez. Foloseam scuza perfectă: nu am timp. Și cred că această scuză este folosită de multă lume. Dacă e ceva ce am învățat în cei 27 de ani ai mei e că îți faci timp pentru lucrurile importante. Scuzele sunt pentru lucrurile mai puțin importante. Îmi dai dreptate, așa-i?

Sala-fitness

Într-o zi am primit un mesaj în care eram întrebată dacă mai vreau să merg la sală. La o sală de fitness, evident. Și, fără să stau pe gânduri, am zis da. Un DA hotărât. Și, uite așa, am început să merg la Big Fitness. Îmi era groază să merg singură la sală și asta pentru că nu știam să folosesc aparatele de fitness. Dar, adevărul e că nici dacă stăteam acasă nu aflam. M-am programat la But and Abs cu Tatiana, fără să știu ce fel de exerciții vor fi. Mi-am zis că acolo nu am cum să greșesc. E ca la jocul acela Simon says. Tatiana explică, eu execut.

Vreau să vă spun că, imediat cum am început încălzirea, am obosit. Pardon, eram moartă. Făcusem deja febră musculară. Picioarele nu mă mai ascultau, creierul urla să ies mai repede din sală. Mi-a fost rușine să plec, mai ales că eram fix în mijlocul sălii. Am rezistat – nu știu cum – până la finalul clasei. Am fost mândră de mine, dar nu și de febra musculară obținută. Câteva zile nu am fost capabilă să mă mișc. În ciuda faptului că m-am plâns non stop, atât în online, cât și în offline de febra musculară acumulată, nu am regretat deloc. Era și de așteptat să mă doară toți mușchii, din moment ce am fost sedentară.

Sala-tips

După o lună de mers la sală aproape zilnic, mă declar mai mult decât mulțumită. Acum mai degrabă aș renunța la un film decât o oră la sală. La Big Fitness mă simt ca acasă. Relaxată și liberă. Antrenorii sunt foarte prietenoși, deschiși, amuzanți și, nu în ultimul rând, atenți. Îmi place implicarea lor și felul în care te motivează să lupți cu tine. Dacă la prima clasă de But and Abs eram non stop cu ochii pe ceas, acum nu îmi dau seama când trece o oră. Da, știu că mulți dintre voi sunteți surprinși de faptul că nu am renunțat până acum. Și eu sunt la fel de surprinsă.

Aș putea să vorbesc mult și bine despre acest subiect, însă nu aș vrea să îmbătrâniți aici citind. Sunt câteva motive pentru care încă merg la Big Fitness:

 • atmosfera prietenoasă de la clase
 • antrenorii – mor cu Petra. E una dintre antrenoarele mele preferate. O iubesc de nu mai pot pentru atenția, devotamentul și felul în care mă motivează să fac toate exercițiile!
 • curățenia. It„s all nice and clean!
 • facilități. e super fain că, pe lângă sală, am solar, saună, masaj, etc. E mult mai ușor să merg într-un loc pentru a beneficia de toate aceste lucruri, câștig timp. Și cu toții știm cât de important și prețios e timpul.
 • servicii diverse. Big Fitness are cam tot ce vrei: de la clase clasice (aerobic, zumba, step, circuite), până la TRX, box, Tae Bo, gimnastică prenatală, dansul mirilor și clase pentru copii.

Sala-fitness

Pentru că am primit o mulțime de mesaje de la voi în care îmi spuneați că ați vrea să mergeți la sală, dar vă e groază că nu știți să folosiți aparatele, voi pregăti un clip pe Youtube cu câteva tips-uri. Dacă încă nu mă urmăriți pe Youtube, o puteți face aici. Poate va fi și aici un articol cu câteva tips-uri.

Vreți ambele variante sau doar clip? Până una -alta, aștept comentariile voastre mai jos.

Photo credit: Lensis Photography

 

9 Replies to “Merg la sală și sunt fericită”

 1. Oana says: februarie 18, 2019 at 11:56 am

  Sportul este aur pentru organism 😉

  1. madmoiselle says: februarie 18, 2019 at 4:14 pm

   De acord 🙂

  1. madmoiselle says: februarie 19, 2019 at 10:12 am

   buuun. 🙂 mulțam!

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: februarie 19, 2019 at 5:17 pm

  Nu merg la sala…eu stau la tara,deci practic sala mea e in aer liber,in curte,in gradina,cu fetita care m.a alearga peste tot…nu merg la sala nu ca nu as vrea,ci 1 nu am unde,2 nu.mi permit materil dar nici fizic nu a, cu ce lasa fetita… dar ,a bucur a vad oa,eni fericiti :-*

  1. madmoiselle says: februarie 22, 2019 at 12:11 pm

   Poți alerga, poți face exerciții care nu necesită nu știu ce recuzită. Sunt multe exemple pe Youtube, dacă vrei să încerci să faci mișcare.

 3. ROMAN NICOLETA ANA MARIA says: februarie 19, 2019 at 6:22 pm

  Ma bucur pentru tine si eu trebuie sa merg dar nu am cum cu doua fetite,nu am cu cine le lasa,am acumulat multe kg.in a doua sarcină!sper sa le dau jos😞

  1. madmoiselle says: februarie 20, 2019 at 4:12 pm

   să știi că sport poți face și acasă, nu doar la sală. Poți, de exemplu, să alergi. E la fel de benefic.

 4. Valeria Chertes says: martie 7, 2019 at 8:54 pm

  Este bine că poți merge,eu tot cu gândul sunt că aș merge dar degeaba.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*