Masă de Paște 100% vegetariană

salată-fasole-roșie-avocado

Cu fiecare an ce trece, sărbătorile parcă vin prea repede și se duc la fel de repede. Dacă în trecut mă pregăteam cu mult înainte, acum ele mă prind tot mai nepregătită. Și, cumva, e de înțeles. Trăim în secolul vitezei și m-am obișnuit să fac totul pe ultima sută de metri.

Anul acesta, de Paște, mi-am dorit liniște. Am profitat de această perioadă să-mi încarc bateriile, să mă deconectez de muncă, griji și stres cotidian și să îmi acord mai mult timp mie. Nu am făcut excese, nu m-am omorât cu acea curățenie generală obligatorie (oricum, o făcusem înainte) de care mulți sunt obsedați.

Nici în ceea ce privește masa de Paște nu am exagerat. Nu avea sens să fac un milion de feluri de mâncare, să îmi fac stoc de fructe mai mult decât aș avea nevoie în mod normal sau să umplu sertarul de dulciuri până la refuz. Mi s-ar fi părut risipă de bani și alimente.

Așa că, am decis ca masa de Paște să fie destul de basic. Fiind vegetariană, am crezut că-mi va fi greu să gătesc ceva tradițional și bun, dar m-am înșelat. Am găsit pe blogul Nicoletei aka Foodieopedia câteva rețete faine și am decis să le fac. Fiind prima oară când le găteam, erau șanse să fie un fail total, dar uite că am reușit.

Am încercat pentru dată drob vegetarian. E făcut din linte roșie, fulgi de ovăz și legume. E super uber simplu de făcut, e sățios și gustos. Deși sunt vegetariană, sunt destul de pretențioasă la mâncare, dar acest drob din linte roșie a trecut testul cu brio. Dacă vreți să încercați și voi rețeta, e bine de știut că aveți nevoie de un robot de bucătărie.

drob-linte-roșie

Un alt preparat încercat pentru prima oară a fost humusul roșu. Ingredientele de bază au fost sfecla roșie și năutul. Pont: deși e super simplu de făcut această rețetă, atât năutul, cât și sfecla fierb groaznic de greu. Dar, rezultatul a fost super. Rețeta am luat-o de pe blog-ul Sanovita. Cu siguranță voi mai face, căci tare bun a ieșit! Vă recomand să încercați humus roșu, chiar dacă nu sunteți vegetarieni. Tips: humusul roșu e mai bun dacă îl consumați cu pâine prăjită. Cu plăcere! 🙂

humus-roșu

Chiar dacă preparatul de mai jos nu unul tradițional, nu putea lipsi din rutina mea. Iubesc toast-ul cu avocado, așa că asta am servit în dimineața de Paște. Un deliciu! Nu cred că e o rețetă în ceea ce privește toast-ul cu avocado, adăugați ce vă place vouă. Mie îmi place atât combinația de avocado cu ou (fiert sau prăjit), cu cremă de brânză, castravete, rodie, sare și piper, etc, etc. Nu cred că aș putea vreodată să mă satur de avocado toast. Ever!

avocado-toast

Am mai făcut salată boeuf, dar am uitat să fac poze. Oups! 🙂 Desigur, nu am adăugat pui. Tot fără pui, miel sau vită a fost și ciorba pe care am făcut-o și am acrit-o cu borș. Nu-mi pot imagina o ciorbă fără borș, e ca și cum ai mânca mici cu ketchup. Oups, unii chiar fac asta. Forget about it!

Nelipsit a fost și desertul. Tiramisu. Știți deja că e preferatul meu. Nu contează că e Crăciun, Paște, 1 Iunie sau o zi de joi obișnuită. Tiramisu is always a good idea! Aș putea mânca tiramisu all day and all night, fără să mă satur de el. E perfect, și asta pentru că mă dau în vânt după deserturi foarte dulci. Sau cu prea multă ciocolată. Chiar acum, în timp ce scriu acest articol, savurez ultima bucățică de tiramisu. Sooooo good!

tiramisu

Apoi, tot de pe blogul Nicoletei, am făcut salată cu avocado și fasole roșie. O altă minunăție de rețetă cu grad mic spre deloc de dificultate. Nici această salată nu este un preparat tradițional pentru masa de Paște, dar nu cred că acest detaliu este important. Nu am avut lipie, așa cum e în rețeta Nicoletei, dar am folosit pâine integrală și e la fel de bună.

salată-fasole-roșie-avocado

Așa că, după cum vedeți, a fi vegetarian nu înseamnă să mănânci doar buruieni. În mare parte cam asta am gătit anul acesta pentru masa de Paște. Am mai vopsit și 5 ouă, doar de dragul tradiției. În rest, îmi place să le consum proaspete și calde.

Voi ce ați gătit anul acesta de Paște?

4 Replies to “Masă de Paște 100% vegetariană”

 1. Trandafir Mihaela Anabela says: aprilie 30, 2019 at 5:25 pm

  m.am imdopat cu sarmale ,salata de beof friptura si oua si cozonac si salata si muraturi si m.am facut un butoias 😅 arata bine pozele tale si mancarea chiar cred ca a fost gustoasa 😙

  1. madmoiselle says: mai 2, 2019 at 11:49 am

   Sarmale! Oh, cât îmi e dor de sarmale! 🙂

 2. Valeria Chertes says: aprilie 30, 2019 at 6:03 pm

  Am făcut multe : salata de boeuf,friptura de miel,de porc, drob,Gordon bleu,.

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: mai 1, 2019 at 2:11 pm

  Ai facut numai bunătății!am sa le incerc si eu!sunt satula de gratar cu toate ca mie nu mi place asa mult carnea!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*