Mămici, de ce vă purtați bebelușii în marsupiu?

Mămici, de ce vă purtați bebelușii în marsupiu?

Întreb asta pentru că văd tot mai multe mămici (în special mămici) care își poartă bebelușii în marsupiu, însă nu o fac corect.

Doriți să bifați un trend nou? Să fiți mămici cool? Vreți să demonstrați că sunteți la curent cu noutățile? O faceți pentru că apreciați inovația? Alegeți un marsupiu pentru că e practic? Comod?

Nu sunt eu un mare specialist în babywearing. De fapt, nu-s deloc. Cunosc doar câteva noțiuni basic și asta datorită faptului că am lucrat pentru o perioadă scurtă în domeniu. Nu-s nici foarte mare fan bebeluși. Adică îmi plac, dar de la distanță. Însă, înainte de a încerca să mă puneți la zid și să aruncați cu roșii în mine, haideți să vă spun ceva.

În această seară, în timp ce veneam de la birou, am văzut o mămică care își purta bebelușul într-un marsupiu. Și era să fac un mini atac cerebral. Mă zgâria pe retină să văd cum stă acel bebeluș agățat în acel marsupiu. Și, uite așa, am decis să scriu câteva tips-uri despre babywearing.

Nu brand-ul contează. Bineînțeles, poți da și câteva mii de euro pe un marsupiu dacă vrei. Poți opta pentru modele unicat sau ediție limitată. Dar dacă îți porți copilul într-o poziție incorectă, e fix degeaba. Nu spun să cumpărați marsupii scumpe sau ieftine, confecționate din materiale organice sau sintetice. Nu vă dau sugestii de magazine de unde le puteți achiziționa, că nu vreau să fac reclamă nimănui. E fix alegerea voastră ce buget veți aloca pentru un marsupiu.

isara-the-one-kaleidoscopix-rosy

Structura marsupiului este unul dintre cele mai importante aspecte și trebuie să-i acordați atenție maximă atunci când doriți să achiziționați un marsupiu. Indiferent dacă alegeți un marsupiu frontal sau dorsal, acesta trebuie să îi ofere bebelușului flexibilitate. Să nu fie foarte larg încât să pice în el, dar nici să stea țeapăn. De asemenea, un aspect extrem de important, dar care este ignorat de foooarte multe mămici, este poziția bebelușului în marsupiu.

Știți care este poziția ideală? Imaginați-vă că vă țineți copilașul în brațe. Spatele lui este arcuit, fața se sprijină de pieptul părintelui, iar picioarele formează un unghi de 90 de grade. Ei bine, observ că 90% dintre bebeluși nu respectă nici una dintre acești factori. Și e super trist, căci dacă îți porți copilul la o vârstă atât de fragedă într-o poziție incorectă, acesta poate avea diverse probleme de sănătate când va crește.

Ești părinte, vrei un sistem SSC, dar nu știi nimic ce presupune acest lucru? Nu e nici o problemă. Sunt atâtea biblioteci, centre și grupuri unde poți testa marsupii și diverse sisteme de babywearing. Trebuie doar să fii suficient de curios încât să vrei să afli detalii. De asemenea, sunt atâtea bloguri și site-uri de unde te poți informa. La fel, trebuie să ai voință.

isara-the-one-kaleidoscopix-rosy
Aceasta este o poziție corectă de babywearing

Marsupiile, SSC-urile și toate sistemele acestea de babywearing au fost create din dorința de a păstra acea legătură dintre părinte-copil cât mai mult timp posibil. Bebelușul să simtă siguranța, afecțiunea părintelui chiar și atunci când iese la plimbare.

Vă rog eu, nu mai purtați bebelușii în poziții incorecte. E groaznic! Înainte de orice, asigură-te că micuțul tău are confortul maxim.

Așadar, mămici, de ce vă purtați bebelușii în marsupiu?

Dacă v-a plăcut articolul, dați-l mai departe. Să ajungă la cât mai multe mămici. Poate le va fi util.

Gracias!

Sursă foto: Isara

3 Replies to “Mămici, de ce vă purtați bebelușii în marsupiu?”

 1. Sery Andreea says: ianuarie 9, 2019 at 11:45 pm

  Frumos articolul ❤

  1. madmoiselle says: ianuarie 11, 2019 at 4:45 pm

   pupici

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: mai 22, 2019 at 5:39 pm

  uneori chiar îmi place ca nu. s in trend 🙂 eu nu am avut si nici nu am vazut nevesar un marsupiu… bine nici nu mi l. as fi permis… am avut carut la bebe si clasic in brate… poate zic poate ca nush concret… dar daca as fi avut2, 3copii unu dupa altul as fi luat inconsiderare un asa dispozitiv

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*