Jurnalul unei pisici. Noi rezoluții

jurnalul-unei-pisici

Cică am început un nou an. Bine, mie nu îmi prea pasă, dar sclavei da. E atât de amuzant să o urmăresc cum se agită pentru că se schimbă o filă în calendar!

În ultima zi din 2018 s-a purtat ca o crizată. Deși fusese la coafor și lăsase acolo un faiton de bani, se plângea că părul nu îi stă cum trebuie. Nu știu cum ar trebui să stea părul, dar poate e mai mulțumită dacă îmi bag eu ghieruțele puțin prin el. Nu, mai bine nu. Nu azi! Într-un final, a dres-o ea cumva cu căpița de păr din cap, însă era un alt lucru care o nemulțumea. Machiajul. Codițele de tuș nu erau uniforme, se murdărise cu rimel pe pleoape și, pe deasupra, îi apăruse și un coș pe bărbie.

O urmăream din pat cum vorbește singură prin casă. Din patul ei. Când a văzut ce relaxată sunt, a vrut să-și verse nervii pe mine. S-a răzgândit pentru că fix atunci a intrat sclavul în casă. A decis să se răzbune pe el, punându-i întrebarea „Crezi că rochia asta mă fac grasă?”. Serios acum, până și eu care sunt o umilă pisică, îmi dau seama că e grasă. Să-i aduc aminte cum „gusta” câte un tort deodată în weekend? Sau cum ținea dietă cu cartofi prăjiți și burgeri?

Eh, a scos-o sclavul la capăt și a împăcat-o. Nu mai știu cum a făcut-o, căci ațipisem o secundă. Când m-am trezit, ei erau deja plecați. S-au întors pe la 4 am, cam euforici. Iar m-au trezit din somn. Halal stăpâni! Doar ei cred că au dreptul să se plângă atunci când e gălăgie.

jurnalul-unei-pisici

 

 

Sclavul voia să doarmă. Sclava, deși era obosită, a zis că trebuie să scrie ceva. Nu prea am înțeles eu bine ce. Ceva cu rezoluții, revoluții…Scria acolo că vrea să meargă la sală, că în anul precedent nu a avut timp. V-am spus eu că e amuzantă! Apoi, a mai scris că vrea să fie mai productivă și aibă un 2019 mai plin. Și atunci, mi s-a aprins beculețul! Gata! Îmi fac și eu listă din asta! Vrea an mai plin? Îi dau eu de lucru.

Jurnalul unei pisici. Noi rezoluții:

 1. Să fac mofturi la mâncare de cel puțin 4 ori pe săptămână. Nu mai des, că apoi mă duce la veterinar.
 2. Să mănânc mai sănătos, bio, eco, etc. Cică e cool!
 3. Să fac mai multă mișcare. Oare nu are de gând să cumpere mobilă nouă, că m-am plictisit să mă cațăr pe mobila din casă?!
 4. Să las păr mai mult, peste tot prin casă. Vrea un 2019 plin. Va fi unul plin…de păr!
 5. Să iau lecții de canto. Oare ar fi târziu să exersez la miezul nopții? Nu de alta, dar atunci mă simt eu în formă!
 6. Să învăț să deschid singură ușa la frigider și să mă servesc cu ce dorește suflețelul meu. Stai să vezi numai ce mini infarct va face atunci când va vedea frigiderul gol, că sclava crede că doar câinii pot face asta! Ce naivă e, haha!

jurnalul-unei-pisici

Ar mai fi ceva, dar voi continua lista după ce îmi fac somnul de frumusețe! Dar, între timp, dacă aveți ceva sugestii, abia aștept să le citesc!

Hai, spor la treabă!

Sursă foto: Shiro

7 Replies to “Jurnalul unei pisici. Noi rezoluții”

 1. Malvina says: ianuarie 15, 2019 at 11:42 am

  Sa nu dorm in patutul meu care a costat o groaza de bani, ci sa dorm tolanita toata la mijlocul patului!
  Sa nu imi „aranjez manichiura” in sisalul meu, ci sa distrug toate canapelele, mochetele si pernele din casa!
  Sa necesit atentie tocmai atunci cand „sclavii” au mult prea multa treaba!
  Si cel mai important!!! Sa fiu la fel de judgemental si in noul an…poate chiar mai mult (daca ma deranjeaza prea tare)!!! :))

  Life with a cat at finest!

  1. madmoiselle says: ianuarie 15, 2019 at 12:12 pm

   Corect! Foarte bune sugestii, mulțumesc! :*

 2. Trandafir Mihaela Anabela says: februarie 19, 2019 at 5:43 pm

  Cat ma distrat articolul asta ♥♥ foarte frumoasa pisi… am si eu un pisi il cheama Tomita si o catelusa pui caucazian gasita pe strada si botezata Rona…a fot Tomi gelos pe ea dar s.au imprietenit pana la urma…ai ei stau afara deci le.am fact doar deparazitare si vaccin de baita si cuafat se ocupa singuri 🙂

  1. madmoiselle says: februarie 20, 2019 at 4:14 pm

   mă bucur că ți-a plăcut și am reușit să-ți smulg un zâmbet! 😀 ai animăluțe responsabile haha

 3. DeyuBS says: aprilie 12, 2019 at 10:05 pm

  Amuzanta poveste sper sa urmeze si probleme cu lucruri stricate sparte prin casa

  1. madmoiselle says: aprilie 13, 2019 at 11:10 am

   Mulțumesc. Cu siguranță vor urma și alte episoade din viața felinei răsfățate! 😀

 4. Pisică model. Am decis să-mi ajut sclava - Madmoiselle Sarcastique says: aprilie 21, 2019 at 10:26 pm

  […] ceva timp de când nu ați mai auzit de mine. Ce să vedeți, am avut treabă! Vă spuneam în episodul trecut că stăpâna mea își dorește un 2019 plin și plin de adrenalină! Păi, ce pisică aș fi eu, […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*