Jurnal prin farurile unui Mini Cooper

jurnal-mini-cooper

Vineri, 10 ianuarie

Ora 11:30. O zi de vineri ca oricare alta. M-am trezit cu noaptea-n cap (de fapt, am fost trezit de Andrei, că dacă ar fi fost după mine nu m-aș fi mișcat din loc) ca de obicei. Trebuia mai întâi să-l duc pe Andrei la Dedeman, apoi să ajung la gară, înapoi la Dedeman că deșteptu de Andrei a uitat să cumpere pungi pentru căței, stat 30 de minute înghesuit pe un trotuar cât își plimbă Andrei pudelul, întors la Dedeman pentru gresie, var și alte prostioare pe care nu le-am putut căra de dimineață, oprit 5 minute să îmi fac plinul (doar nu credeți că trăiesc cu aer?!) și apoi iar un du-te-vino prin oraș. Borrring! Aveam nevoie de puțină adrenalină, de ceva nou. Mă cam săturasem de rutina asta interminabilă.

Ora 15:00. Mă simt cam murdar, am nevoie de un duș rapid. Am stabilit cu Andrei că ne vedem după vreo 30 de minute, cât își bea el cafeaua. Mai bine că o bea când nu e cu mine, că iar îmi pătează covorașul.

mini-cooper-paceman

Ora 15:10. Mă pregătesc să intru în cabina de duș, când o văd pe ea. Băi, o frumusețe, nu alta! Atât de gingașă și dulce era, că-ți venea să o ciupești de obrăjori, ca pe bebeluși, și să-i zici: Ododododo!. Aș fi stat să mă uit la ea ore întregi, dar nu voiam să mă observe așa murdar.

Ora 15:20. Cum stăteam eu sub duș și mă gândeam la toate nimicurile de pe lumea asta, îl văd pe Andrei cum se agită în timp ce vorbea cu o domnișoară. Era frumoasă, ce-i drept, dar la fel de agitată. Se tot învârtea, gesticula ba înspre Andrei, ba înspre…înspre EA! Hmm..trebuie să mă grăbesc să văd ce se petrece, astfel că decid să nu mă mai usuc.

Ora 15:30. Aș vrea să mă bag și eu în seamă, dar cum o să o fac fără să par ca Andrei, adică pămpălău? Nu mă înțelegeți greșit, Andrei e băiat fain, dar timid, iar de fiecare dată când vorbește cu o domnișoară drăguță o dă în bară rău. Îmi ciulesc antena să prind frânturi din conversație.

– Până în Suceava? îl aud pe Andrei mirându-se.

– Ăăăă..da.

– Tu glumești? Cum să cari 90 kilograme de murături cu un Mini Cooper până în Suceava?

– În portbagaj, cum altfel? Dar nu asta e problema, ci nu pot să montez cârligul de remorcare.

– Nici nu mă mir.

Andrei iar e gogoman. V-am spus asta și mai sus, acum aveți dovada. Andrei își cam dă seama de gafa făcută, și completează răpsunsul.

– Nu e așa simplu să montezi un cârlig de remorcare. Ai nevoie să faci o vizită la RAR pentru a-ți omologa mașina. Daar, dacă vrei – și pun accent pe dacă vrei – pot să te ajut eu.

– Deții un RAR și nu știu eu?

cârlig-remorcare-mini-cooper

– Nu, dar întâmplarea se face că am deja un cârlig remorcare Mini Cooper Paceman și este deja omologat pe mașina mea. În plus, sunt pregătit și cu o tăviță pentru portbagaj (în cazul în care ceva se sparge pe drum) și scut motor Mini Cooper. Pentru orice eventualitate, știi doar cum sunt drumurile din România.

– Așa ești pregătit tot timpul sau, pur și simplu, e ziua mea norocoasă? întreba fata zâmbind.

– Deci ești de acord?

– Da, dar va trebui să mă suporți vreo 300 de kilometri. Ești în regulă cu asta?

Andrei zâmbi satisfăcut și încercă să-i răspundă pe un ton cât mai normal.

– Sunt sigur că voi fi în regulă.

Mai mult decât în regulă, chicoti eu. Mă uit înspre noua mea prietenă și-i zâmbesc stângaci. Ea clipi îmbujorată prin farurile ei mici și rotunde.

Ora 18:30. Ajung acasă încărcat de tot felul ciudate. Mâine mă așteaptă un drum lung, dar sunt fericit. Azi a fost și ziua mea norocoasă, nu doar a…hmm..Andrei, nici măcar nu ai întrebat-o cum o cheamă pe acea domnișoară drăguță? Tare neghiob mai ești, Andrei, tare neghiob…

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020!

3 Replies to “Jurnal prin farurile unui Mini Cooper”

 1. Valeria Chertes says: martie 19, 2020 at 1:22 am

  Foarte frumos articolul,îți doresc succes!

 2. Loredana Maria says: martie 19, 2020 at 7:08 am

  Un articol foarte frumos mult succes in continuare 🤗

  1. Madmoiselle Sarcastique says: martie 20, 2020 at 10:47 am

   Mulțumesc mult! te pup

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*