Iubesc mâncarea. Și ea mă iubește pe mine

iubesc-mancarea-dieta

Fetelor, nu știu cum sunteți voi, dar eu iubesc mâncarea. Unde vezi mâncare, hop și eu. Mănânc rar de foame, eu mai mult mănânc de plăcere. Și, haterilor, acum e momentul cel mai potrivit să spuneți „evident că mănânci de plăcere, doar se vede”. Vedeți cum să gândesc eu și la voi? Să vă mai prind eu că îmi spuneți că-s rea! Bun, gata! Ați mustăcit safisfăcuți, acum să vorbim despre păpică.

Un lucru e cert, sunt gurmandă. Deal with it! Nu mă poți scoate la cină și să te aștepți să mă mulțumesc cu două frunze de salată și o felie de lămâie. Sau, mai rău, să comand doar o apă plată pentru că e trecut de ora 18. Nu, nenică! Mănânc cot la cot cu bărbatul care mă invită la masă. Sau, mă rog, aproape cot la cot cu el. Păi îmi comand fripturică de rătușcă cu piure de conopidă și salată, chorizo pasta cu extra parmezan sau un hallomi burger cu o porție mare de cartofi și sos de chili. La fel de mult îmi place ciorbă de legume sau de văcuță acră, foarte acră cu un ardei mare iute lângă. Sau un bol cu hummus și legume cu sos teriyaki, de îmi vine să leșin de plăcere. Să nu mai spun de un duo tartar cu piure de avocado și icre de somon. Yummy, yummu, yummy! Aș putea savura bruschete cu usturoi și roșii fără să mă plictisesc, tagliatelle cu somon și vodka, penne al forno, risotto cu hribi și brânză de capră, sushi, cartofi la cuptor cu unt asezonată cu o imensă salată de sfeclă roșie.

omleta-legume

 

La desert aș putea s-o las mai moale, mai puțin tiramisu, pancakes și mille feuille. Aș putea să mănânc aceste două deserturi și în somn. Ba chiar cu două lingurițe deodată. Le iubesc și nu mi-aș putea imagina viața fără ele. Așadar, când vine vorba de mâncare, vă puteți aștepta la orice din partea mea. Orice combinație de arome și gusturi. De la sarmale în viță de vie cu afumătură, la cotlet de miel de Noua Zeelandă. De la mămăligă cu brânză, la carpaccio de vită Black Angus. De la supă de pui, la fritto misto. Mâncarea e cea mai interesantă, mai minunată și mai divină invenție a omenirii. Totul se reduce la mâncare, indiferent cine ești și cu ce te ocupi. Iar să te prefaci că tu ești ok cu un iaurt degresat, când ochii îți salivează după un platou de brânzeturi franțuzești și struguri, nu e chiar ok. De fapt, nu e deloc ok.

mancare

 

 

Nu știu ce e aia dietă. E un concept pe care nu-l cunosc. Am avut o singură dată o tentativă de a urma ceva dietă, dar mâncarea a învins. Sau poate că dieta nu putea ține pasul cu mine. Nu știu. Cert e că mă bucur de fiecare dată când am în față o mâncărică gustoasă. Mă mai bagă Mister Cântar în ședință și-mi trântește niște teorii cum că aș mânca prea mult, că îi este greu să mă care atâta în spate, că nu-s atentă la ingrediente…Nimicuri din astea. Bineînțeles că habar nu am despre ce vorbește, căci eu mă simt excelent. Colebil e numele meu mic!

Când văd că Boss Cântar insistă cu excesul de mâncare, mai reduc din porții. Și beau mai multe sucuri din fructe și legume. Dar nu înainte de a-i scoate ochii că merg la sală și ar trebui să o lase mai moale cu reproșurile!

iubesc-mancarea

Iubesc mâncarea și, din câte observ, și ea mă iubește pe mine. There is no other way!

Așadar, fetelor! Voi iubiți mâncarea? Sau vă săturați doar cu privitul și mirosul?

 

9 Replies to “Iubesc mâncarea. Și ea mă iubește pe mine”

 1. Lucia Mihaela Curea says: februarie 21, 2019 at 3:09 pm

  Iubesc unele preparate, desi le gatesc pe toate ca am un sot gurmand.
  Mananc de placere preparatele preferate, dar in cantitati mici pentru că așa m-am invatat.
  Deocamdata ma mentin intre 53 si 54 kg, daca as renunta la dulciuri de tot, as scadea mai mult, dar in unele zile, pur si simplu nu pot fără dulce.

  1. madmoiselle says: februarie 21, 2019 at 3:11 pm

   Foarte rar (cam o dată la câteva luni) simt nevoia de dulce. Sunt dereglată rău. Haha! Dar tu gătești extraordinar, numai bine pentru un gurmand. 🙂

 2. Marinescu Constantina Cristina says: februarie 21, 2019 at 4:35 pm

  Și eu iubesc mâncarea, deci slabe șanse să mă satur doar mirosind și privind! Deși mănânc foarte mult, cântăresc 48-50 de kg!

  1. madmoiselle says: februarie 22, 2019 at 10:06 am

   Nu pot să spun decât că ești o norocoasă!

 3. Roman Nicoleta Ana Maria says: februarie 21, 2019 at 6:29 pm

  Sa sti ca nu se vede la tine,arati foarte bine😍eu iubesc mancarea foarte mult😍am de dat jos 14kg😀

  1. madmoiselle says: februarie 22, 2019 at 10:06 am

   Oh, mulțumesc mult! :* hai că poți, știu că poți!

 4. Valeria Chertes says: februarie 22, 2019 at 1:35 pm

  Și eu sunt o gurmanda,numai daca simt mirosul și deja mă ingras.

  1. madmoiselle says: februarie 22, 2019 at 2:18 pm

   și eu sunt la fel, haha!

 5. Lisac Raluca says: februarie 22, 2019 at 4:35 pm

  Hahaaa îmi place ce ai scris.Sunt de acord frate😂
  Nu pot sta la masă şi să văd că bărbatul înfulecă şi eu doar pentru-că sunt o doamnă să zic : „Sunt la dietă” sau să comand o amărâtă se salată.App.tu ai prieten?:)))
  Te urmăresc de ceva timp şi nu îmi dau seama..
  Nahhh, csf dacă sunt babă curioasă

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*