scoala-de-bani

Îți mai aduci aminte ce ai făcut cu primii tăi bani economisiți?

În viață sunt anumite lucruri pe care nu le uiți. Ca de exemplu, prima zi de grădiniță – bine,pe asta se poate să o uiți complet și ireversibil, prima zi de școală, prima întâlnire, prim notă de 2, primul sărut sau…ce ai făcut cu primii bani pe care i-ai economisit.

Nu știu ce ați făcut voi cu primii voștri bănuți economisiți, însă în cele ce urmează vă voi povesti experiența mea.

Pentru aceasta, trebuie să ne întoarcem în timp, pe vremea când eram de-o șchioapă. Mezina familiei fiind, eram atât de iubită încât am început să mă simt sufocată de atâta iubire. Iar asta se datorează, evident, fraților mei mai mari. În fiecare zi, de dragă ce le eram, mă luau în brațe, mă ciupeau de obrăjori (serios, chiar nu e drăguț), mă gâdilau pentru că le plăcea cum râd, etc. Astfel că, într-o zi, mi-am făcut un plan.

scoala-de-bani

I-am chemat pe toți frații mei în bucătărie și mi-am început speech-ul cu o voce foarte încrezătoare.

– De azi lucrurile se vor schimba. M-am săturat să fiu chinuită în fiecare zi de voi, astfel că, de acum va trebui să citiți asta.

Le-am întins câte o foaie de hârtie pe care era scrisă o listă.

– Serios? s-au amuzat ei. Vrei să te plătim de acum?

– Da. Un gâdilat este 1 leu, o ciupitură pe un obraz este 2 lei – dacă vreți ambii obraji, scoateți 4 lei din portofel, o piedică este 5 lei, iar orice alt lucru care nu e trecut pe listă va costa 10 lei.

În naivitatea mea, am crezut că voi scăpa de „iubirea” fraților mei, însă m-a înșelat. Astfel că, după o lună de zile, am strâns o sumă frumușică.

Să-mi cumpăr dulciuri? Să-mi cumpăr o bicicletă? Să îmi iau jucării? Aveam atâtea opțiuni, încât îmi era greu să aleg. De fapt, nu îmi era așa greu să iau o decizie, însă voiam să îi cheltui cât mai înțelept posibil. Chiar dacă nu am muncit efectiv pentru ei, parcă nu mă lăsa inima să îi cheltui.

Întâmplarea a făcut ca învățătoarea să organizeze o excursie la care mama nu prea voia să mă lase. Și atunci mi-am adus aminte că am bani economisiți  și ar fi o idee excelentă de a-i folosi. Mama nu prea mai avea ce să spună contra, așa că primii mei bani au fost investiți într-o excursie. Pentru că, nu-i așa, cele mai faine lucruri care contează peste ani sunt amintirile!

Puteți să-mi spuneți și voi ce ați făcut cu primii bani economisiți, iar BCR vă premiază. Școala de Bani pe Roți este un proiect susținut de către BCR care promovează educația financiară pentru copii. Astfel, ei vor învăța cum circulă banii în lume, cum pot economisi bani și cum i-ar putea investi – ceea ce mi se pare super. Mi-ar fi plăcut să fi putut participa și eu la un astfel de proiect când eram micuță. Școala de Bani pe Roți se adresează copiilor între 7 și 14 ani și se desfășoară la nivel național. Mai jos vă las și inmul FLiP – Școala de Bani pe Roți.

Și acum să vă explic cum puteți câștiga o bicicletă Pegas! Intră pe FLiP – Școala de Bani pe Roți, povestește-ne ce ai făcut cu primii tăi bani economisiți și poți câștiga prin tragere la sorț acest premiu super cool pus la bătaie de BCR.

E timpul să vă ascult eu poveștile! Tu ce ai făcut cu primii tăi bani economisiți?

xoxo

3 Replies to “Îți mai aduci aminte?”

 1. Roman Nicoleta Ana Maria says: iunie 22, 2018 at 7:25 pm

  I-am cumpărat mamei îmbrăcăminte😢ea se sacrifica mereu pentru mine,așa că din primul meu salariu i am luat îmbrăcăminte🤗

  1. madmoiselle says: iunie 23, 2018 at 7:38 pm

   Ce drăguț din partea ta! 😀

 2. elly sophy says: iunie 23, 2018 at 6:53 am

  Mama mia ce mod de a strânge bani. Ce amintire grozava! La mine a fost mai diferit, eu strangeam bani ori prin munca, ce primeam de la neamuri, banii de pachet si planuiam sa mi iau un lucru si mereu sfarseau sa fie cheltuiti pentru cadourile parintilor sau haine pentru sora mea. Cea mai urata faza era mama ca s a prins unde ascund banii (sub pat pe la arcuri a fost ultima ascunzătoare, pana si aceasta a găsit-o „mama omida”, parca si acum o aud „elenaa am nevoie de niste bani” :-))))

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*