Între viața la oraș și cea din afara lui

cabană-ideală

Viața la oraș e frumoasă. Nu aș schimba-o pentru nimic în lume. Îmi oferă tot confortul necesar și mă face fericită. Îmi place aglomerația urbană, cafenelele cu terasă, mersul la teatru și toate oportunitățile pe care doar viața la oraș ți-o poate oferi.

Cum ar fi, însă, să mă mut în afara orașului? Tot frumos ar fi, doar că această decizie vine la pachet cu o mulțime de întrebări. Cum este să nu mai ai piață, supermarket și non-stop-uri la o aruncătură de băț? Cum este să mergi prin noroi până la șoseaua principală ori de câte ori plouă? Cum este să fii dependent de mașină în fiecare zi, mai ales dacă nu ai carnet?Cum aș rezolva cu materialele de construcții în Mărișel (județul Cluj)? Cum e, cum e, cum e?

Pun în balanță avantajele și dezavantajele ipotezei de a mă muta din Cluj. Sunt eu, oare, pregătită? Nu, cu siguranță nu, dar…

logo-vindem-ieftin

Uneori am nevoie de liniște. Să-mi aud gândurile. Să fiu în mijlocul naturii și să mă deconectez de rutina urbană. Să îmi beau cafeaua de dimineață pe terasă și să văd cum se ridică ceața din munți. Să citesc un thriller mișto într-un hamac și să aud păsările ciripind. Să îmi las câinele să alerge în voie fără să aud critici din partea vecinilor răutăcioși. Ce să aleg? Cum ar fi mai bine?

Și, dintr-o dată, mi-a venit o idee. Cum ar fi să nu renunț la nici una dintre variante? Cum ar fi să-mi văd liniștită, în continuare, de viața la oraș, iar când mă pălește dorul de ducă să evadez la munte pentru o zi, două, o săptămână? Vă zic eu: ar fi nemaipomenit!

Așa că m-am pus pe treabă. Momentan am terenul, mai rămâne de făcut research pentru un proiect de casă (cu toate avizele și autorizațiile aferente – Doamne ajută să termin rapid cu ele pentru a accelera lucrările la căbănuța mea) și căutat materiale de construcții. Și, cum slavă Domnului, am o mulțime de prieteni care au tot construit și renovat în ultimii ani, am primit recomandarea de a comanda materiale de construcții online. Și nu de oriunde, ci prin Vindem-Ieftin.ro.

vindem-ieftin

De ce zic prin ei și nu de la ei? Pentru că Vindem-Ieftin este intermediar între client și furnizor. Nu a trebuit decât să le trimit lista întregă de materiale de construcții principale de care aveam nevoie și cantitatea: fier beton, ferestre de mansardă, țeavă pătrată, stâlpi de gard, pavaj, panou sandwich, etc, iar ei au preluat sarcina de a negocia prețul pentru mine și de transport. Ceea ce e pretty awesome! Am timp să lucrez la alte detalii pentru cabană în acest timp.

E musai să-i chem la party-ul de casă nouă, căci mi-au dau un pont bun. Am făcut rost de materiale de construcții în Cluj mult mai repede, mai ieftin (doh) și fără bătăi de cap. Dacă nu ascultam de ei, legenda spune că îmi făceam stocul întreg de materiale de construcții pentru cabana mea abia când ieșeam la pensie. Și poate nici atunci!

vindem-ieftin

Sunt fericită că, în sfârșit, mi-am găsit liniștea între viața la oraș și cea în afara lui! Ție unde îți place mai mult să locuiești? În inima orașului sau undeva la țară/munte?

Articol scris pentru proba a treia din Spring SuperBlog 2020!

One Reply to “Între viața la oraș și cea din afara lui”

  1. Valeria Chertes says: martie 12, 2020 at 12:31 am

    Foarte drăguț articolul,îți doresc succes!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*