Hârtiile se motolesc. Gravurile rămân. 

gravator-laser

Fun Fact: Conform cercetătorilor zeusieni, hârtiile se motolesc. Gravurile rămân.

Te-ai întrebat vreodată ce fel de mesaj ai lăsa gravat pe un obiect, dacă ai putea? Eu până azi nu m-am gândit prea serios la treaba asta, însă Colop România a lansat această provocare. Și mă bucur că a făcut-o, căci mi-a pus la treabă cei noi neuroni plictisiți pe care-i mai aveam în periferia craniană.

Trăim într-o lume în care ne place să personalizăm orice obiect care are legătură cu noi. Astfel că ajungem să gravăm ziua nunții pe verighete, mesaje drăguțe sau ironice pe brichete, simboluri și alte mesaje pe chei, cutii poștale, pietre funerare, etc, etc.

gravator-laser

Dar știți ce aș face eu? M-aș folosi de un gravator laser pentru a face viața șoferilor mai ușoară și, de ce nu, mai amuzantă. Poate ați văzut și voi o mașină lăsată pe avarii în timp ce șoferul a intrat „doar 2 secunde” la farmacie. Poate îi știți și pe aceia care parchează pe locul altora în timp ce merg în vizită la prieteni sau iubită. și trântesc un număr de telefon abia citeț pe bord. Sau poate chiar tu ești unul dintre cei care obișnuiește să blocheze pe cineva în parcare, fără să-i pese.

Eh, de aici intervin eu. Cum ar fi ca, în loc de o foaie mototolită în bord (în cel mai fericit caz),să ai o plăcuță cu numărul tău de telefon? Poate fi de plastic, metal, sticlă, sau, mă rog, ce material ai tu chef. Că deh, dacă ai un BMW nu poți să te afișezi cu o plăcuță făcută din plastic, trebuie un material cu valoare. Iar dacă ai un Matiz în dotare, ia-ți gândul la o plăcuță gravată din lemn. Ar cântări plăcuța mai mult decât mașina. Dacă stau bine și mă gândesc, îți poți lua gândul și la plăcuța din piatră și asta nu pentru că un gravator Bodor nu ar putea grava pe piatră, ci mă tem că la o frână mai bruscă ai rămâne fără parbriz.

Și, pe lângă numărul de telefon să ai și un mesaj. Ceva amuzant, sarcastic, sec pentru persoanele vizate. Ceva de genul „e coadă la farmacie, mai ai răbdare puțin”, „nu lăsa pe mâine prostul pe care-l poți claxona azi” sau poate chiar „dacă ești obraznic, sună”. Asta așa, să mai descrețim frunțile în trafic și să mai zâmbim un pic.

gravator-laser

Mi s-ar părea o idee super faină să poți face asta. Aș putea chiar să-mi deschis un business cu asta. Achiziționez un model de gravator lase de la Colop România și mă pregătesc de distracție. De exemplu, pentru plăcuțele pentru mașini de care vă spuneam mai sus, aș folosi un gravator laser BCL-0503MU pentru că este potrivit pentru lucrări de dimensiuni mici.

O să îmi ia ceva timp să învăț să folosesc acest gravator, căci este un aparat foarte inteligent cu multe funcționalități incluse. Cel mai cool lucru mi s-a părut faptul că are tehnologie Wifi și poate fi folosit fără fir. Adică ce, să avem numai telefon fără fir? Sau numai căști fără fir? Acum avem și gravatoare fără fir! Și, mai mult decât atât, gravatore Bodor pot fi controlate de pe aplicație, fie Android, fie IOS. Felicitări, Colop România, pe mine m-ați cucerit cu acest lucru!

Bine, ar mai trebui să zic și faptul că are motor cu pas de precizie mare cu trei faze, cu componente Omron (Japonia) de cea mai bună calitate. Nu că aș fi eu specialistă în motoare și piese de gravatoare, dar până și eu știu că piesele japoneze sunt bune.

Eu nu am mașină, dar încep să lucrez la propria-mi plăcuță. Pentru că nu se știe niciodată când voi avea nevoie de un mesaj sarcastic marcat pe o astfel de placă. Și pentru că hârtiile se mototolesc, dar gravurile rămân. Mai rău e dacă nu știi limba română!

Articol scris cu drag pentru cea de a opt probă din concursul SuperBlog 2018!

xoxo

 

5 Replies to “Hârtiile se motolesc. Gravurile rămân. ”

 1. Marinescu Constantina Cristina says: octombrie 23, 2018 at 11:43 pm

  Ha, ha! Mi-a plăcut foarte mult sugestiile tale de mesaje gravate! Mult succes 😘

  1. madmoiselle says: octombrie 25, 2018 at 12:07 am

   Mulțumesc mult! :*

 2. Gabriela Rosu says: octombrie 25, 2018 at 6:29 am

  Mult succes!

  1. madmoiselle says: octombrie 25, 2018 at 10:28 am

   Mulțumesc :*

 3. Sery Andreea says: octombrie 25, 2018 at 7:46 pm

  Imi place foarte mult articolul ❤

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*