Flat white la mine acasă cu espressorul DeLonghi PrimaDonna Elite

espressor-delonghi

Un flat white făcut de mine, acasă? De mult îmi doream acest lucru! Știți vorba aia cu ai grijă ce îți dorești, căci s-ar putea să se și împlinească? Ei bine, cam asta am pățit eu.

espressor-delonghi

Am primit chiar înainte de Crăciun un telefon prin care eram întrebată dacă vreau să testez un espressor. Evident că am vrut. Ce coffee lover aș fi eu dacă aș fi refuzat? Astfel că espressorul DeLonghi PrimaDonna Elite a ajuns la mine câteva zile mai târziu.

espressor-delonghi-primadonna-elite

La început mi-a fost groază să-l ating. Mi-a fost teamă să nu-l stric chiar înainte de a-mi face prima cafea. Mi se părea super complicat și sofisticat. Ca un român autentic și atotștiutor ce sunt, am refuzat să citesc manualul de instrucțiuni. Și uite așa am stat vreo două zile să-l descopăr și să mă obișnuiesc cu el. Și el cu mine.

Espressorul DeLonghi PrimaDonna Elite este super smart. Cred că e cel mai smart espressor cu care am avut de-a face în viața mea. Tu cam tot ce trebuie să faci e să apeși butonul ON/OFF, iar de acolo el comunică cu tine. Mai întâi, te anunță drăguț că are nevoie de câteva secunde să se încălzească. Apoi îți amintește să-l alimentezi cu apă proaspătă. Îți indică exact în ce direcție trebuie apăsat butonul de spuma de lapte, în funcție de băutura aleasă. Pentru că, da, espressorul DeLonghi PrimaDonna Elite știe să facă mai multe băuturi, nu doar cafea simplă.

espressor-delonghi-primadonna-elite

Meniul espressorului este foarte interesant. Pe display ai afișat 8 rețete de cafea: 4 dintre ele sunt pe bază de lapte, iar 4 dintre ele sunt doar pe bază de cafea. De asemenea, poți selecta mărimea și aroma cafelei cu o simplă apăsare de buton. Dacă vrei, totuși, să ai o combinație de rețete de cafea memorată, îți poți realiza un profil. O salvezi cu numele tău, și gata!

Poți selecta inclusiv rapiditatea preparării cafelei tale preferate

espressor-delonghi

Ei, asta chiar mi se pare wow! Am mai întâlnit aparate la care poți ajusta anumite funcții, dar timpul în care se prepară cafeaua era același. Nu și la espressorul DeLonghi PrimaDonna Elite.

espressorul-delonghi

Un alt lucru care mi-a plăcut la acest espressor este râșnița. Eu am ales să folosesc cafea boabe pentru că doream să testez râșnița. Are 7 niveluri de măcinare a cafelei, ceea ce mi se pare awesome. În funcție de gradul de măcinare, poți obține o cafea mai cremoasă sau mai puțin cremoasă. So, aparatul te atenționează dacă băutura are nevoie de un nivel de măcinare mai ridicat sau nu.

espressor-delonghi

Mai mult decât atât, dacă ești o persoană comodă, poți să-ți prepari cafeaua favorită direct din pat. Ce e mai drăguț decât ca, atunci când te trezești, să ai cafeaua gata într-un minut? Fără să faci nici un efort? Și, mai ales, fără să te dai jos din pat?

Acest lucru este posibil cu ajutorul aplicației DeLonghi Coffee Link. Este disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android. Și este gratuită. Și e fantastică. Îți arată pas cu pas cum îți este preparată cafeaua. Am făcut și un clip, sper să vă placă!

A fost o plăcere să folosesc aparatul de cafea DeLonghi PrimaDonna Elite. Până și colegii mei care nu-s mari fani cafea s-au îndrăgostit de el și îl folosesc zilnic!

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*